Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan kellene reagálnunk...

Hogyan kellene reagálnunk súly miatti bullyingra családon belül?

Figyelt kérdés
Barátnőm az utóbbi években egy kicsit kikerekedett (90-95 kg, kb. 165 cm), és azóta az anyja folyamatosan azzal nyomasztja, hogy fogyjon le. Kövérnek nevezi, ami azért talán túlzás és mindenesetre bántó. Ti voltatok már ilyen vagy hasonló helyzetben? Ha igen, hogyan sikerült megoldani? Szerintetek mennyire normális, hogy egy 28 éves felnőttet a szülei ilyen szinten aláznak?

2022. márc. 8. 18:19
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/117 anonim ***** válasza:
60%
Ó a végén még anyuka lesz a hibás, mert nem tesz elég aktívan a fogyás miatt. Szerintem elég ha felhívja a figyelmet, ha a csaj nem életképtelen akkor úgyis ott lóg a telefon a kezében, talál magának recepteket.
2022. márc. 9. 21:31
 102/117 anonim ***** válasza:
39%
Nem mondom, hogy az anyuka hibás, megint csak magamból tudok kiindulni; én segítek annak, aki miatt aggódom, nem csak csúfolom.
2022. márc. 9. 21:35
 103/117 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy senki nem irt olyat, hogy a szülők dagadtnak nevezik a lányt. Kövér szó szerepelt, ami viszont jogos (bár a kérdező szerint túlzás… pedig de, egy 100 kilós ember kövér). A kövér egy normális szó, a vékony ellentéte.

Amik fel lettek sorolva, hogy miket mondtak a szülők (ne egyen sütit, nem áll jól a ruha), ezekben semmi extra sincs. Hátha belátja a csaj hogy ő nem kis dundika, hanem kórosan el van hízva, pláne ilyen magassághoz.

2022. márc. 10. 07:59
 104/117 anonim ***** válasza:
72%

Igen, kövér. Ő is tudja, mindenki tudja. Ha minden reggel ezzel köszöntik, változni fog?

Mindezt azért mondom, mert anyáról van szó és aggodalomról. Nem tudom, másoknak milyen az anyukája, bár most már kirajzolódik egy kép, de nekem nem logikus, hogy aggódom valaki miatt, és csak annyit tudok neki mondani, hogy kövér. És nem, nem az anya dolga, én csak naivan gondoltam, aggódó anya érdemben segíteni próbálna.

2022. márc. 10. 08:04
 105/117 anonim ***** válasza:
79%

Sokkal célravezetőbb lenne belátni, hogy igen, durván kövér vagyok, és tényleg nincs olyan ruha ami jól állna és ezt tudná leplezni.

Senki nem írta hogy koplalni kell meg salátán élni, de lehet tényleg nem a sütikén kéne gondolkoznia. Igen, egy szelet belefér néha de akkor alapból normálisan kellene enni. Nyilván súlyos gondok vannak az étkezéssel, hiszen csak fel csúszott ilyen sok felesleg. Nyilván ez hosszú évek kitartó “munkája”.

2022. márc. 10. 08:07
 106/117 anonim ***** válasza:
100%
Erről nem tudunk semmit, az is lehet hogy az anyukája már évek óta megunta hogy hiába próbál segíteni. Kár ebbe belemenni hogy miért nem segített így vagy úgy, mert nem tudjuk. Azt tudjuk hogy mostanában követnek hívja.
2022. márc. 10. 08:09
 107/117 anonim ***** válasza:
28%

Elkezdett sportolni, stb? KÉTLEM, hogy anyuka 30 kg-nál kezdte volna mondogatni, hogy kicsit több vagy, mint kéne.

Bszki a barátnőd nem veszi észre, hogy 70 kg is SOK az ő magasságához? És erre még feleszik 15-öt... bocs, nem tudom sajnálni őt, és hadd ne simogassam meg a buksiját.

2022. márc. 10. 08:28
 108/117 anonim ***** válasza:
100%

90-es, HONNAN tudod, hogy ítélkezik?

Vagy ha már rászólok a lányomra, hogy kicsim, nem gndolod hogy kéne kezdened magaddal valamit, mert beteg leszel? - az már ítélkezés?

A kérdező, aki élteti a túlsúlyos párja súlyát úgy állítja be anyukát, mintha a Sátán lenne, pedig... NEM tudhatod, mennyi ideig könyörögtek a csajnak hogy éljen egészségesebben, és egy idő után elszakad a célrna.

2022. márc. 10. 08:32
 109/117 anonim ***** válasza:
72%

Én is erről beszélek!

Itt szemlátomást nem akarnak szembe nézni a problémával. Csak a mellébeszélés megy, hogy ki van kerekedve, “attól meg csinosan tud öltözni”, jaj szegeny csak egy szelet sütit akart, le fog fogyni de evekbe telik bla bla.

Ne legyen már anyuka maga az ördög, mert kimondja hogy kövér a lánya. Akkor ennyi erővel az is ítélkezés, ha diétás recepteket állít neki össze, mert akkor is burkoltan lekoverezi. Nézd kicsim, itt ez a jó kis fitnesz csirke recept na nem azért mert fogynod kene, csak úgy… 😀

Igenis egy fiatal nő szedje össze magát és legyen igényesebb magára.

2022. márc. 10. 08:55
 110/117 anonim ***** válasza:
100%

“Lányom, mindig is tudtam, hogy egy gyenge ember vagy, nem csoda hogy nem bírsz megálljt parancsolni magadnak és elhiztal”. Na ez az ítélkezés.

Az, hogy rávilágított a problémára, nem az.

2022. márc. 10. 08:59
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!