Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyum mindig a súlyommal...

Anyum mindig a súlyommal szekál. Hogyan állítsam le?

Figyelt kérdés

Szerinte én túl sovány vagyok (ami nem igaz), és ezt szinte mindennap szóváteszi. Nagyon zavar, mert nem szépen mondja, hanem sértő módon. Olyanokat mond, hogy pl „milyen girhes vagy”, vagy „úgy nézel ki, mint egy csontváz”. Kezdjük ott, hogy ez nagyon nagy túlzás. Egész pontosan 168.5 cm vagyok, 53 kg. Még a BMI kalkulátor szerint is a normális kategóriába esem. Ezen kívül, bőven van mellem (C kosár), úgyhogy már ebből is kiindulva, mégis hogy lehetnék girhes, vagy csontváz? Ha annyira sovány lennék, nem lenne semmi mellem, vagy nagyon max A kosaras. Továbbá állandóan az én súlyom a téma, amikor az egész család túlsúlyos. Anya 164 cm-hez 73kg vagy még több. Apum 110 kg, ami szintén rengeteg. Ezek után nem értem, hogy neki miért kell folyton belémállnia!? Bőven lenne mivel foglalkozzon, pl fogyókúra. Azt sem érti meg, hogy én nem akarok hízni, mert nekem így tökéletesen megfelel a kinézetem. Szerintem neki az a normális, hogy ha az ember el van hízva, ha meg normális a testsúly, az már neki sovány.

Mit tegyek, hogy leszálljon rólam? Már elmondhatatlanul zavar és számtalanszor megkértem, hogy ne velem foglalkozzon, mert nem fogok meghízni az ő kedvéért. Szerintetek?

17/L

2020. júl. 17. 17:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen jó a súlyod. Nyilván önmagukhoz hasonlítja, ne foglalkozz vele, engedd el a füled mellett. Hosszabb távon te jössz ki jól belőle.
2020. júl. 17. 17:25
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Velem is ez van, engem pl. Száraz hurkának hív, és azt is mondja hogy lesz valami bajom ha ez így marad és nem eszek többet.. Én nem szoktam le állítani én inkább pont hogy úgy teszek mintha nem mondana semmit.. Ez engem nem érdekel..
2020. júl. 17. 17:27
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A testtömegindexek szerint normális a testsúlyod ehhez a magassághoz. De egyébként ez tényleg így szokott lenni, hogy ha többen vannak a túlsúlyos emberek a vékonyabbaknál, akkor elkezdik szekálni, vagy rosszabb esetben diszkriminálni. Volt, hogy velem is ezt csinálták, hiszen én is vékony alkatú vagyok, de én teljesen jól érzem magam úgy, ahogy vagyok (bár egy +7-8 kg nem lenne rossz). Én az idők folyamán viccet csináltam abból, ha valaki elkezdett szekálni a vékony alkatom miatt. Neked azt tudnám javasolni, hogy próbáld meg őket ignorálni, vagy próbálj olyan választ adni nekik ilyenkor, amibe nem tudnak belekötni ("jó majd eszek rendesen" ; "majd még meglátom"). Vagy próbálj okosan témát terelni. Elsőre nem fog menni, de ha 4x-5x látják, hogy már nem foglalkozol ezzel a témával, pár hét után békén fognak hagyni. Vagy legalábbis reméljük, hogy így lesz.
2020. júl. 17. 17:35
 4/6 anonim ***** válasza:
58%
Pont ekkora vagyok, anyukád irigy, rosszindulatú és szemét.
2020. júl. 17. 17:56
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. Megpróbálom majd ignorálni, csak kicsit nehéz, amikor napi szinten ez van a terítéken.:S

#2 jajj pont ugyanez van velem is, mindig azt mondja, hogy “beteg leszel” meg ehhez hasonlóakat.

2020. júl. 17. 17:57
 6/6 kovpet ***** válasza:
Az lesz beteg, aki túlsúlyos, nem az, aki vékony. Persze nem a kóros soványságról beszélek. A BMI nem számít, a súly sem (amúgy is tömeg) a testzsírszázalékod mutatja meg, hogy mennyire vagy vékony vagy kövér.
2020. júl. 18. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!