Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha anyukám folyton...

Mit tegyek, ha anyukám folyton a súlyommal piszkál?

Figyelt kérdés

165 centi magas vagyok és 61 kiló. Elismerem, hogy van rajtam egy +5kg - ami hozzáteszem, hogy engem egyáltalán nem zavart eddig -, de anyukám úgy csinál, mintha kórosan elhízott lennék, mindig azt mondja, hogy rámegy erre az egészségem majd, meg a kapcsolatom is.

Ezt majdnem napi rendszerességgel, ami nekem nyilvánvalóan nagyon rosszul esik, sokat szoktam sírni is emiatt.

Hogy lehetne elérni, hogy abbahagyja? Már próbáltam neki mondani, hogy nagyon megbánt ezzel, de mintha a falnak beszélnék.

20/L

2019. júl. 29. 13:40
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
89%
Ez nagyon ismerős. Kivétel, hogy amelyik családtagom nekem mindig beszólogatott, az sem volt ám valami vékony... Szólj vissza. Nem normális, hogy egy szülő bántalmazza a gyerekét. Lehet, hogy ez a bántalmazás nem annyira feltűnő, mikor testileg bántalmazzák az embert, de ez még sokszor jobban is tud fájni. Gondolom anyukád sem tökéletes. Szerintem sokszor azok szólogatnak be így másnak, akik a saját hibájukat akarják kompenzálni.
2019. júl. 29. 13:52
 2/20 anonim ***** válasza:
75%
*, mint amikor testileg bántalmazzák az embert,
2019. júl. 29. 13:52
 3/20 anonim ***** válasza:
86%

Erre nincs mit valaszolni... Anyadnak mentalis problemai lehetnek...

Mikor rajtam volt felesleg, nalunk csak enyhe viccelodes volt nagy vigyorral. Apukam peldaul: "Ne egyel annyit, mert megdagadsz." (Nalunk ez altalanos, minthogy most a sok esotol veszettul no a fu, es mindig nyirni kell, es kozoltem vele, hogy az ilyen megrogzott maniakra is nyitva all az elmegyogyintezet. :D) De nem volt konkret sertegetes.

Lassan talan koltoznod kellene, ha ennyire nem normalis az anyukad. :S Az a baj, nem tudok jobbat mondani, mert egy olyannal nem lehet vitatkozni.

2019. júl. 29. 13:54
 4/20 anonim ***** válasza:
21%

Szerintem a jószándék vezérli, de nem valami ügyesen kommunikálja, ha megbánt vele.

Szerintem me haragudj meg rá.

Kérdezd meg töle, hogy mit javasol, mit kellene màshogy tenned. Pl este már ne egyél kenyeret, aztán sorolj el neki egy két ilyen dolgot, amit a javaslatára bevezettél, és meg fog nyugodni.

2019. júl. 29. 13:55
 5/20 anonim ***** válasza:
16%

#1, szerintem ez nem igaz. Marmint peldaul en ok nelkul sosem szoltam meg senkit (sem szemtol szemben, sem a hata mogott). Csak azt tudom mondani, hogy olyan nincs, hogy valaki irigy, es azert szol be masoknak (vagy azert szolja meg oket). Az anyja szimplan csak kovernek latja ot, ennyi. Pedig nem kover, es jol irja, ha az adatokat jol adta meg, akkor kb. 5kg a felesleg.

Pl. akinek kover a parja, az masokat csontvaznak lat, mert megszokta a sok zsir latvanyat. Es viszont.

Mindegy, ha a kerdezot ennyire zavarja, akkor tenyleg lepnie kellene. :/

2019. júl. 29. 13:59
 6/20 anonim ***** válasza:
73%
#4, ne javasolj mar ilyen hulyeseget. Azt akarod, hogy az anyja meg jobban raszalljon??? Kerdezo, annyit egyel, azt, es akkor, amennyit, amit es amikor a szervezeted kivanja. Ez az egeszseges taplalkozas. Ha a soknak erzed, akkor az adagot kell kicsit csokkenteni. Csak az adagot. Nem a fajtat, nem az idopontot!
2019. júl. 29. 14:03
 7/20 anonim ***** válasza:
23%
-a
2019. júl. 29. 14:03
 8/20 anonim ***** válasza:
84%

Csak szerintem a kérdező magánügye a súlya? Mert az. Én határozottan szólnék neki, hogy álljon le, mert semmi köze hozzá.

Ideje elgondolkodni a költözésen, mert anyádban nem tudatosul, hogy felnőtt vagy.

2019. júl. 29. 14:18
 9/20 anonim ***** válasza:
94%
Anyukad hany cm es hany kg? Te is bele tudnal kotni ha akarnal szerintem ha nem is a sulyaba akkor a hajaba a ruhaiba vagy barmi masba. Engedd el a fuled mellett vagy mondd meg neki hogy te sem szolsz bele a dolgaiba/kinezetebe akkor o se piszkaljon. Ha nem tetszel ne nezzen rad. Egyebkent ez nem egy nagy suly szerintem az a +5 kg.
2019. júl. 29. 14:28
 10/20 anonim ***** válasza:
33%

Gondolom együtt éltek, lehet látja hogy táplálkozol és azért félti az egészségedet.

5 kg-tól nem leszel szívbeteg, de a hasi zsírpárnák pl igenis veszélyesek.

Anyud amúgy sportol és egészségesen él, szép az alakja?

Mert ha nem akkor bagoly mondja verébnek.

2019. júl. 29. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!