Esküvőnk lesz májusban de anyukám beleszól a ruhába, lemondjam emiatt?
Csak egy szűk esküvő lesz nekünk nem is nagyon fontos. Eleve úgy indultunk hogy csak mi és a két tanú most meg hetek óta azon van a vita hogy milyen ruhát vegyek fel és már nagyon ott tartok hogy lemondom az egészet és titokban ahogy eleve terveztük megesküszünk.
Én nem szeretnék 30 ezret kiadni egy ruáhért amit egyszer veszek fel és mivel még várandós is vagyok nem hiszem hogy bármikor felfogom venni. Csak hogy ezt édesanyám nem fogja fel és rám akarja erőszakolni a ruhát. Azt a pénzt amit ruhára akar költeni inkább a babára költse ne rám...
Vagy én mondom le vagy ő nem jön el az esküvőre
Azért próbáld őt is megérteni. A legtöbb embernek azért még fontos esemény az esküvő. Pláne a saját gyermekünk esküvője. Mikor még pici kislány voltál, ő talán már akkor álmodozott arról, hogy egy napon majd férjhez mész, gyönyörű ruhában, egy gyönyörű helyen, és ő büszke lehet rád az egész rokonság előtt.
Most pedig szembesülnie kell vele, hogy ebből soha semmi nem lesz, ha nincs testvéred, akkor így soha nem lesz majd lehetősége büszke örömanyának lenni.
Ez azért olyan álom, amit ha elvesznek tőled, az tényleg fájdalmas. Szegény csak annyit szeretett volna ebből összehozni, hogy legalább szép ruhában menj férjhez és készüljön pár kép, amiket megőrizhet, amiket büszkén megmutathat a családnak, a barátaitoknak, ha már lagzi egyáltalán nem lesz.
30 ezer szerintem egyáltalán nem sok egy esküvői ruháért, és nyilván futja nekik rá, különben nem ajánlanák fel. A gyerek így is, úgy is meg fog kapni mindent.
Persze elhiszem, hogy kellemetlen, ha ezt anyukád kicsit erőszakosan adja elő, de akkor is az édesanyád. Nem kínzásból akarja felvetetni veled azt a ruhát.
Azt is értem, hogy nem a szülőknek kell megfelelni és az ő kedvük szerint cselekedni, de tényleg csak annyit kér, hogy fogadd el az ajándékát és viseld azt a ruhát azon az egy napon.
Szerintem ez nem akkora ár, ennyit megér egy édesanya boldogsága. Nem is értem, hogy jut eszedbe, hogy emiatt lemondod az esküvődet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!