Mit tegyek, ha anyukám folyton a súlyommal piszkál?
165 centi magas vagyok és 61 kiló. Elismerem, hogy van rajtam egy +5kg - ami hozzáteszem, hogy engem egyáltalán nem zavart eddig -, de anyukám úgy csinál, mintha kórosan elhízott lennék, mindig azt mondja, hogy rámegy erre az egészségem majd, meg a kapcsolatom is.
Ezt majdnem napi rendszerességgel, ami nekem nyilvánvalóan nagyon rosszul esik, sokat szoktam sírni is emiatt.
Hogy lehetne elérni, hogy abbahagyja? Már próbáltam neki mondani, hogy nagyon megbánt ezzel, de mintha a falnak beszélnék.
20/L
Szerezz anyádnak egy pasit, mert ha lesz aki lerendezi, akkor nem kattan meg még jobban!
A boldog ember nem bánt mást.
Te meg nem vagy elhízott és jó lenne, ha nem hinnéd el, amit a "beteg" anyád mond.
Neki nem veled van baja, hanem magával illetve irigyli a párkapcsolatodat, hogy te boldog vagy....
Szerintem is csak jót akar, de ügyetlenül kommunikálja.
Miért van az, hogy dohányzásnál jól látjátok, hogy árt magának az ember, és látjátok értelmét szóvá tenni, az elhízás esetében nekifutásból hülye mindenki, aki rámutat a dologra? Már számtalan tanulmány mutatott ki összefüggést az elhízás és a különböző egészségügyi kockázatok, rövidebb élettartam kilátások között. Felelős szülő nem hagyja ezt szó nélkül. (Kivéve, ha maga a szülő is elhízott.)
Mindezek mellett a számok alapján én is úgy gondolom, hogy nem lehet rajtad olyan sok felesleg. Csak tudod, ez egy csúszós lejtő. Ahogy például az elhízott gyerekek nagyon magas százaléka (nem emlékszem a pontos adatra) elhízott felnőtt lesz. 5 kilóból pár év alatt 10 kiló lesz, és így tovább. Tényleg az ördögtől való lenne egy kis sport és egy átgondoltabb étrend?
72% Amikor cigiztem egyetlen kioktatást, beszólást sem kaptam. Amikor hasonló alkatú voltam, mint a kérdező, jóval kövérebb férfirokon oltogatott, kedves lány ismerősök szólogattak be (az hogy nekik kövér barátjuk volt az persze mindegy). Amikor lefogytam, akkor meg az lett a baj.
De mondom, dohányzásra az életben nem kaptam kioktatást, megjegyzést. Valamiért a túlsúly jobban dühíti az embereket.
"Kerdezo, annyit egyel, azt, es akkor, amennyit, amit es amikor a szervezeted kivanja. Ez az egeszseges taplalkozas."
Megnézném azt a testalkatot, amit ezzel a gondolkodással kialakítottál. :D
Számtalan tanulmányt végeztek már, amiben különböző nagyságú tányérokat adtak az embereknek. Nagyobb tányérra nagyobb adagokat szedtek, tehát kb. 30-40%-al magasabb kalóriabevitelről beszélünk. És akkor még csak az adagokról volt szó; a táplálékmegválasztásnál még katasztrofálisabb a helyzet.
Az elhízás egy népbetegség, amiket a statisztikai felmérések számai is híven tükröznek. (Ha az embernek nem lenne szeme.) Nem, az emberek túlnyomóan NEM tudják eldönteni, hogy mi kell a szervezetüknek.
"Valamiért a túlsúly jobban dühíti az embereket."
Ez általában igaz. Szerintem ez annak tudható be, hogy hiába 2019-et írunk, nem akarjuk tudomásul venni, hogy az elhízott ember hasonlóan az egészségével játszik, mint a láncdohányos.
Egyébként én dohányosként mindig megkaptam a fejmosást (joggal), de amikor el voltam hízva (és én tényleg el voltam hízva. + 20-25 kg.), azért senki sem szólt. Szóval én mást tapasztaltam, mint te
Köszönöm a válaszokat.
Aki kérdezte: anyukám hasonló magasság és testalkat mimt én, mindketten 38-as/M-es méret vagyunk, de ő régebbem duci volt, de mióta visszaszokott a dohányzásra kb. 2-3 éve azóta lefogyott.
És tisztában vagyok vele, hogy azért lenne hova fogyni, nyilván többet nem is tervezek felszedni, igyekszem egészségesen táplálkozni, valamint heti 2-3x mozgok is, és pl. sosem buszozom vagy liftezek, hanem mindig sétálok. Ez az öt kiló az, amit nem igazán tudok leadni, a szervezetem valahogy nagyon ragaszkodik hozzá, és ezt anyukám is jól tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!