Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tegnap először kezet emeltem...

Tegnap először kezet emeltem a gyerekemre,mi legyen?

Figyelt kérdés
Étkező asztalnál ülve, feleségem beszélni meg a fiunkkal,hogy miért kapott szamtanárit. Flegmán válaszolt, és feleségem is fel emelte a hangját. Erre egy: Kussolj már hülye ku... volt a válasz. El szakadt nálam a cérna, és nem tudtam le állítani magam. Nagyon megvertem. Azonnal el ment egy barátjához,ma jött haza cuccokért elköltözik. Próbáltam vele beszélni, nem hajlandó. 17 éves. Mit kéne tennem? Nagyon szeretem,de tegnap túl messzire mentem,nem tudtam le állni. Már megbántam.

2022. febr. 21. 23:55
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/77 anonim ***** válasza:
87%
50, ez lenne a történet egyik legfontosabb része. De erről a kérdező hallgat valamiért….
2022. febr. 23. 07:45
 52/77 anonim ***** válasza:
86%

#49 Idős néni, egyedül élő, pár éve folyamatosan siránkozott mindenkinek, hogy a gyerekei nem törődnek vele, alig van pénze, vonják tőle a tartozásokat, nem tudja magát eltartani, menne otthonba, de így nem tud stb. stb. stb.

A családsegítőhöz bement, azok hivatalból felvették a kapcsolatot a gyerekekkel, mert ugye a jogszabályok tartalmazzák, hogy a gyerek kötelesség a szülőről gondoskodni.

Csak hogy ott van a ha(!) nem veszélyezteti a saját megélhetését (ez nem állt fent), illetve amennyiben a szülő nem vált rá érdemtelenné.

Nem dicsekedett vele, de kiderült, hogy a gyerekei beintettek, hogy ugyan tudnának róla gondoskodni, de mivel még egészen kiskorukban lelépett egy pali miatt, otthagyta őket, nem tartotta a kapcsolatot, nem kereste egyiket sem, alkoholista életmódot folytatott, így köszönik szépen, de továbbra sem szeretnének vele semmilyen formában kapcsolatot tartani. Szükség esetén állnak elébe a pernek is.

Ismertem hülye kamaszt is, akik azt hitte, hogy több figyelmet kap, ha mindenkinek azt terjeszti, hogy megerőszakolta az apja, azóta meg csodálkozik, hogy hol siklott félre az élete.

Benne van a pakliban, de konkrétan nem tudjuk, hogy tényleg van-e valóság alapja a történetnek, ha tényleg igaz, volt-e más előzménye is, akár az apa részéről is. És nem, nem 17 évesen kell elkezdeni "nevelni" a gyereket, mert ez nem az, max késői fegyelmezés.

2022. febr. 23. 08:22
 53/77 A kérdező kommentje:
50-es,a kettő között. Kapott 2 nagy pofont, de nem gyengén, persze nem ököllel. Vérzett a szája, orra. Ilyenre gondoltam. A második opció az nem normális.
2022. febr. 23. 09:09
 54/77 anonim ***** válasza:
19%
Hát, ez jóformán semmi. Ez nem verés.
2022. febr. 23. 09:13
 55/77 anonim ***** válasza:
80%

#53 Vérzett a szája, orra. Az sem normális.

Kiskorában kellett volna nevelni, lefektetni a szabályokat.

Hányszor lehet hallani, hogy egy ütésbe belehal valaki, mert úgy kapja, olyan erővel, vagy elesik, beveri a fejét?

Nem mentség, hogy nem ököllel kapta az ütést.

2022. febr. 23. 09:22
 56/77 anonim ***** válasza:
84%
Azért ha vérzett is, akkor az lehet, hogy nem csak két szimpla pofon volt.
2022. febr. 23. 09:45
 57/77 anonim ***** válasza:
92%
Itt is látszik, mekkora gondok vannak ebben a társadalomban....
2022. febr. 23. 11:51
 58/77 anonim ***** válasza:
34%
Lehet el kéne gondolkoznotok azon, hogy miért beszél így veletek a gyereketek. Én is csúnyán beszéltem a szüleimmel, de ennek oka volt. Gyakran vertek vagy sírásig szekálltak, szóval lehet ti sem csináltok valamit jól. Nem mellesleg nagyon idegesítő tud lenni, amikor alapból is van valamilyen problémám és valaki nekiáll nekem hegyibeszédet tartani, és utána pedig az illető elkezd virnyákolni, és olyankor nem érdekel, hogy az az illető az anyám és persze, hogy abban a stresszhelyzetben kifakadok. Ezt történt a fiaddal is. Talán, ha tiszteletben tartanátok az érzéseit, a privátszféráját, nem tolakodnátok és nem lennétek erőszakosak, lehet jobban megnyílna előttetek és megengedné, hogy segítsetek neki. De nem, neked össze kellett verned és ki tudja, hogy a haverja, akihez lelépett milyen ember. Ki tudja, hogy milyen hatással van a fiatokra, aki miattatok érzelmileg teljesen ki van szolgáltatva.Tulajdonképpen most egy csapdába kergettétek azt a szerencsétlent, az erőszak sosem megoldás. Borzalmas szülők lehettek.
2022. febr. 23. 12:28
 59/77 anonim ***** válasza:
76%

Most ide jöttél picsogni?

2022. febr. 23. 12:32
 60/77 anonim ***** válasza:
6%

Te meg idejöttél kötözködni?

2022. febr. 23. 14:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!