Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyit fizessek a párom...

Mennyit fizessek a párom gyerekének amikor az én gyerekemre vigyáz?

Figyelt kérdés
A párom lánya 18 éves, gimiben harmadikos. Az én fiam 4 éves ovis. Nem élünk együtt. Néha a párom gyereke fog vigyázni az enyémre. Mennyit fizessek neki óránként? És ha mondjuk éjszakai felügyeletről van szó? Budapesten vagyunk, ezt is számításba kell venni, itt drágábbak a bébiszitterek.
2014. ápr. 22. 10:19
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
95%
Érdeklödd meg a dijakat és annyit.
2014. ápr. 22. 10:24
 2/18 anonim ***** válasza:
0%

Én egy gimis lányra nem bíznám a 4 éves gyerekemet, max. 1-2 órára nappal. Éjszakára semmiképpen.

Nem is értem, hogy hagyja az anyja meg az apja, és te meg hogy lehetsz nyugodt, hogy egy tapasztalatlan tinire bízod a gyerekedet.

2014. ápr. 22. 10:26
 3/18 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem ezt beszéld meg a pároddal és a lányával. Lehet, hogy a fele is elég lenne és el sem fogadná a másik felét amit más bébiszitter igen. Kérdezd meg a lányt először is, hogy mit gondol, milyen összegre gondolt, mert te nem vagy jártas ebben. Miután mondott egy összeget, utánanézhetsz, hogy aki "hivatásszerűen" bébiszitterkedik mennyit kapnak, és utána könnyebben hasonlítod össze az árakat.
2014. ápr. 22. 10:28
 4/18 zabmester ***** válasza:
94%
Szerintem is nézd meg, hogy átlagosan egy bébiszitter mennyit kér, és abból kalkulálj. Nem azt mondom, hogy pontosan ugyanannyit, hiszen itt azért mégis csak családon belüli segítségnyújtásról van szó, és nem is szakképzett gyerekvigyázót hívsz, de azért szerintem annyit kellene fizetni a kislánynak, hogy mindenki jól járjon. Neki is jó, mert keres egy kis zsebpénzt, és nektek is jó, hogy nem teljes árat fizettek, valamint a kicsinek is jó, hogy nem egy idegen vigyáz rá.
2014. ápr. 22. 10:30
 5/18 A kérdező kommentje:
Nem tapasztalatlan, sokszor vigyázott már gyerekekre, van két öt év alatti tesója is. Ő azt mondta, hogy pénz nélkül is nagyon szívesen, mert szereti a gyerekeket, és mi is nagyon megkedveltük egymást, de én mindenképp fizetnék neki. Itt átlagosan 1500 Ft egy óra, de ezt túlzásnak tartanám, és nincs is rá keretem.
2014. ápr. 22. 10:33
 6/18 anonim ***** válasza:
95%

Lehet, hogy tapasztalatlan a tini, de ha normális a csaj, gimisen már símán rá lehet bízni. Este meg alszik a gyerek, csak arra kell figyelnie, hogy ha pisilnia, innia kell, akkor segítsen neki. Nappali vigyázásnál meg játszik vele, vagy berak neki valami mesét, ő meg mellette tanul. A lényeg ilyenkor nem az, hogy foglalkoztatva legyen a gyerek, hanem maradjon biztonságban.

Én külföldön élek, itt nincs senki rokonom. Suliba járok kedden és csütörtökön délután. Olyan 3 óra hosszát kell vigyázni a gyerekre. Volt időszak, mikor az ismerős család tini lánya vigyázott rá, de mivel már túl sokat kért, így kerestünk mást. Most egy kábé velem egy idős nő vigyáz rá-neki még nincs gyereke. Szombatonként is legtöbbször dolgozunk, olyankor kábé 6 órát kell vigyázni a gyerekre. Régebben a tini lány vigyázott rá, most meg ez a másik nő. Semmi baj nem volt a tinilánnyal amúgy. Amíg meg dolgozunk hétköznap, normál időben-délelőtt-, akkor meg hivatalos vigyázója van a gyereknek. Nemsoká 4 éves lesz.

Semmi baj a tinilányokkal, annyi eszük már van-15-16 évesen is-, hogy tényleg oda kell figyelniük arra a gyerekre. A lényeg, hogy életben maradjon a gyerek, én mindig ezt szoktam mondani:D

Ha viszont egész munkaidőre, minden nap kell a felügyelet, jobb lenne valami hivatalosat intézni. Nem tudom, magyarba hogy megy, de itt ha nem vérrokon vigyáz a gyerekre, akkor fizetni kell érte és a vigyázónak hivatalos papírjának kell lennie, ha nem, komoly bünti jár érte.

2014. ápr. 22. 10:38
 7/18 anonim ***** válasza:
84%
Miért ne bízhatná rá egy 18 éves lányra? 50-60 éve ilyenkor általában már volt gyerekük is a nőknek.
2014. ápr. 22. 10:40
 8/18 anonim ***** válasza:
18%
Nekem nem lenne képem pénzt kérni a tesómra vigyázásért.Ha a lány normális, szerintem nem várja el, hogy fizess neki.
2014. ápr. 22. 10:40
 9/18 A kérdező kommentje:
Nem a tesója. Az apjával csak pár hónapja ismerjük egymást, még csak nem is élünk együtt. Ráadásul nem is várja el, hogy fizessek neki. De én szeretnék. De konkrét óradíjakat még mindig nem írt senki :(
2014. ápr. 22. 10:44
 10/18 anonim ***** válasza:
90%

Én a barátnőmék kislányára vigyáztam alkalmanként este, 1-2 éve, mikor kicsi baba volt. Kb. 20 éve vagyunk barátok, ovis korunk óta, tehát elég régi barátságról volt szó. Nálunk is úgy volt, hogy felajánlottam, hogy ingyen is szívesen ott maradok a babával, de ők adni akartak valami jelképes összeget, így végül 600Ft/óránál maradtunk, plusz vacsorát is adtak.

Aki meg azt írta, hogy nem bízná rá: 18 éves lányok már simán szoktak au pairnek menni, vagyis rendszeresen, úgymond hivatásszerűen vigyáznak gyerekekre és ott is élnek a családnál.

2014. ápr. 22. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!