Mennyit fizessek a párom gyerekének amikor az én gyerekemre vigyáz?
Én egy gimis lányra nem bíznám a 4 éves gyerekemet, max. 1-2 órára nappal. Éjszakára semmiképpen.
Nem is értem, hogy hagyja az anyja meg az apja, és te meg hogy lehetsz nyugodt, hogy egy tapasztalatlan tinire bízod a gyerekedet.
Lehet, hogy tapasztalatlan a tini, de ha normális a csaj, gimisen már símán rá lehet bízni. Este meg alszik a gyerek, csak arra kell figyelnie, hogy ha pisilnia, innia kell, akkor segítsen neki. Nappali vigyázásnál meg játszik vele, vagy berak neki valami mesét, ő meg mellette tanul. A lényeg ilyenkor nem az, hogy foglalkoztatva legyen a gyerek, hanem maradjon biztonságban.
Én külföldön élek, itt nincs senki rokonom. Suliba járok kedden és csütörtökön délután. Olyan 3 óra hosszát kell vigyázni a gyerekre. Volt időszak, mikor az ismerős család tini lánya vigyázott rá, de mivel már túl sokat kért, így kerestünk mást. Most egy kábé velem egy idős nő vigyáz rá-neki még nincs gyereke. Szombatonként is legtöbbször dolgozunk, olyankor kábé 6 órát kell vigyázni a gyerekre. Régebben a tini lány vigyázott rá, most meg ez a másik nő. Semmi baj nem volt a tinilánnyal amúgy. Amíg meg dolgozunk hétköznap, normál időben-délelőtt-, akkor meg hivatalos vigyázója van a gyereknek. Nemsoká 4 éves lesz.
Semmi baj a tinilányokkal, annyi eszük már van-15-16 évesen is-, hogy tényleg oda kell figyelniük arra a gyerekre. A lényeg, hogy életben maradjon a gyerek, én mindig ezt szoktam mondani:D
Ha viszont egész munkaidőre, minden nap kell a felügyelet, jobb lenne valami hivatalosat intézni. Nem tudom, magyarba hogy megy, de itt ha nem vérrokon vigyáz a gyerekre, akkor fizetni kell érte és a vigyázónak hivatalos papírjának kell lennie, ha nem, komoly bünti jár érte.
Én a barátnőmék kislányára vigyáztam alkalmanként este, 1-2 éve, mikor kicsi baba volt. Kb. 20 éve vagyunk barátok, ovis korunk óta, tehát elég régi barátságról volt szó. Nálunk is úgy volt, hogy felajánlottam, hogy ingyen is szívesen ott maradok a babával, de ők adni akartak valami jelképes összeget, így végül 600Ft/óránál maradtunk, plusz vacsorát is adtak.
Aki meg azt írta, hogy nem bízná rá: 18 éves lányok már simán szoktak au pairnek menni, vagyis rendszeresen, úgymond hivatásszerűen vigyáznak gyerekekre és ott is élnek a családnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!