Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elveszik a pénzem a szüleim,mi...

Elveszik a pénzem a szüleim,mit tegyek?

Figyelt kérdés
20 éves hegesztő/lakatos srác vagyok eléggé jól keresek 18 éves korom óta dolgozok azóta van önálló keresetem és azóta tudom szabadon költeni a pénzt ha akarom amit egyébként nem csinálok gyakran.Amit azelőtt kaptam pénzt szülinapra ballagásra stb rendszerint elvették hogy ha kell akkor kérjek nyilván mikor kértem akkor azt se tudták miről van szó és amikor elvették az 50ezres ballagási pénzem 2 nap múlva a futár 50ezer értékben hozott kozmetikumokat szerszámot stb:D milyen meglepő.Viszont most telt be a pohár a kocsim elromlott 300 ezer a javítás volt kb itthon félrerakva kicsit több mint 1 millióm és most vettem észre hogy eltűnt kb 200ezer forint és rákérdeztem nem is tagadták mondták hogy kell a konyhafelújításra és ők most erre nem akartak költeni mert az évfordulójukon majd menni akarnak mittudomén hova nem is érdekelt.Összepakoltam eljöttem egy haveromhoz pár napra mert egyszerűen besokalltam és itt ülök és nem tudom mitévő legyek...370ezret keresek van hogy éjszaka is dolgozok 50ezret leadok egy hónapba ez kb fedezi a számlákat és egyszerűen nem...most se kocsira szánt javítási összeg így nehézkes a munkába járás hiába van maradék pénz teljesen másra ment volna...Mit tennétek a helyemben? Albérletben azért nem gondolkozok mert a környéken nincs ami meg is éri mert nagyon drága..
2022. febr. 10. 16:32
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
100%
Mármint hogy ezt ép eszű ember nem engedheti, amibe te csak belenyugszol, és nem is veszed tőlük vissza a bankkártyádat, annyira rettegsz tőlük. Legyél benne biztos, hogy azon már egy forint sincs.
2022. febr. 10. 22:02
 42/55 anonim ***** válasza:
100%
A munkásszállón a többiek lopnak majd meg, de egy falusi öregasszony szívesen adna ki neked szobát bárhol. Neki a kis pénz is életmentő lehet, az alacsony szobabér.
2022. febr. 10. 22:03
 43/55 anonim ***** válasza:
100%
Minden faluban megállsz a bolt mellett meg az orvosi rendelő mellett, kiszögezel egy-egy cetlit letéphető telefonszámokkal, hogy kiadó szobát keres szorgalmas, dolgozó fiatalember. Lesz!
2022. febr. 10. 22:05
 44/55 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi erövel neten is lehet hirdetni h keres.
2022. febr. 10. 22:32
 45/55 anonim ***** válasza:
85%
Mondtad nekik valaha egy szóval is, hogy nem akarod nekik adni a pénzedet? Vagy meg se szólaltál? Lehet, hogy ők úgy gondolják, bele vagy egyezve, hogy ami a tied, az az övék.
2022. febr. 10. 23:20
 46/55 anonim ***** válasza:
100%

Költözz el, probléma megoldva.

Van munkád, így az is pipa.

2022. febr. 11. 07:11
 47/55 anonim ***** válasza:
100%

Tiltasd le a kártyádat, és igényelj újat, amit személyesen vegyél át a bankban.

De hosszútávon ez sem megoldás hogy mindenedet zárni kell a szüleid elől.

Nehéz, de költözz el. Soha nem fogod megbánni ezt a lépést.

2022. febr. 11. 07:43
 48/55 anonim ***** válasza:
100%

A 47-es épp megelőzött. :)

Pont az jutott eszembe (az előzmények olvasása után), hogy lehet kérni a kártyát postán maradóra, személyes banki átvételre, vagy akár egy levelezési címet is be lehet állítani (mondjuk egy haver lakását, ahol az anyuka nem ugyanígy viselkedik mint a kérdező szülei).

Tehát van erre megoldás, úgy is, ha otthon lakik a srác.

Nyilván hosszútávon nem megoldás az, hogy a szobán belül mindent le kell lakatolni - tehát előbb utóbb mozdulni kell.

Egy tisztességesen dolgozó húszévest nem lehet ilyen helyzetbe hozni szülőként, ez egészen biztos.

2022. febr. 11. 09:15
 49/55 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom a kerdezo egyebkent teljes ellatast kap otthon, mosnak, foznek ra es meg besegitenie se kell, ezert nem nagyon akar mozdulni.

Mert maskulonben nem tudom felfogni, hogy ezek utan ki akarna otthon maradni...

De az van kerdezo, hogy a kenyelem nem minden es ezeket te is meg tudod csinalni, csak akarni kell. Masok is megoldjak, masok is elnek egyedul vagy lakotarsakkal,nem te lennel az elso es az utolso sem. Egyebkent se art, ha el tudja latni magat az ember es nem tamaszkodik elete vegeig anyucira.

2022. febr. 11. 09:23
 50/55 anonim ***** válasza:
86%

49: az ellátásért rendesen fizet a közös kasszába - ezt már leírta.

De ez nem lehet ok arra, hogy a legelemibb személyiségi jogait is elveszik tőle...

2022. febr. 11. 09:29
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!