Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elveszik a pénzem a szüleim,mi...

Elveszik a pénzem a szüleim,mit tegyek?

Figyelt kérdés
20 éves hegesztő/lakatos srác vagyok eléggé jól keresek 18 éves korom óta dolgozok azóta van önálló keresetem és azóta tudom szabadon költeni a pénzt ha akarom amit egyébként nem csinálok gyakran.Amit azelőtt kaptam pénzt szülinapra ballagásra stb rendszerint elvették hogy ha kell akkor kérjek nyilván mikor kértem akkor azt se tudták miről van szó és amikor elvették az 50ezres ballagási pénzem 2 nap múlva a futár 50ezer értékben hozott kozmetikumokat szerszámot stb:D milyen meglepő.Viszont most telt be a pohár a kocsim elromlott 300 ezer a javítás volt kb itthon félrerakva kicsit több mint 1 millióm és most vettem észre hogy eltűnt kb 200ezer forint és rákérdeztem nem is tagadták mondták hogy kell a konyhafelújításra és ők most erre nem akartak költeni mert az évfordulójukon majd menni akarnak mittudomén hova nem is érdekelt.Összepakoltam eljöttem egy haveromhoz pár napra mert egyszerűen besokalltam és itt ülök és nem tudom mitévő legyek...370ezret keresek van hogy éjszaka is dolgozok 50ezret leadok egy hónapba ez kb fedezi a számlákat és egyszerűen nem...most se kocsira szánt javítási összeg így nehézkes a munkába járás hiába van maradék pénz teljesen másra ment volna...Mit tennétek a helyemben? Albérletben azért nem gondolkozok mert a környéken nincs ami meg is éri mert nagyon drága..
2022. febr. 10. 16:32
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
91%
Szólj nekik hogy oké, most júniusig le van tudva a havi hozzájárulásod. A többi pénzt meg tedd számlára.
2022. febr. 10. 17:41
 22/55 anonim ***** válasza:
93%
"Ha amúgy szeretnek"??? Hogy szeretnék már "amúgy", ha lopnak tőle? Nem kell mamahotelezni!
2022. febr. 10. 17:43
 23/55 anonim ***** válasza:
18%
Volt már, csak akkor nőként adtad elő.
2022. febr. 10. 17:47
 24/55 anonim ***** válasza:
100%
Off: most kajak, a mai világban, aki nem 90 éves vagy konteós, minek tartja otthon a pénzét??
2022. febr. 10. 18:50
 25/55 anonim ***** válasza:
89%

Ha csináltatna is bankszámlát a kérdező, valószínűleg az anyja lenne a legelső,aki megmutatná neki a kijáratot,mivel akkor már nem tudná lehúzni.

Legjobb tényleg az lenne,ha valakivel közösen bérelnétek egy lakást.

2022. febr. 10. 19:09
 26/55 anonim ***** válasza:
100%

#20: ezt én sem értem.... Mert ha egyszer elveszik tőle, már azonnal vinnie kéne a bankba, vagy olyan helyre eldugni (szekrény aljára felcelluxozni, vagy mittomén), ahol tutira nem találják meg!

De a bank a legbiztosabb!

2022. febr. 10. 19:10
 27/55 anonim ***** válasza:
67%

#24:

Innen-onnan kapok kp-t, ezt itthon tartom egy fém (konkrétan, korábban teás) dobozban. Időnként "fölözöm", azaz elviszem a bankba, és beteszem a takarékszámlámra.

Most 150.000 van benne, de senkinek eszébe sincs hozzányúlni.

50 éves vagyok, és nem konteós. :)

2022. febr. 10. 19:13
 28/55 anonim ***** válasza:
69%
#23: volt nemrég egy fiú is, akitől a _teljes_ fizetését elvették... állítólag....
2022. febr. 10. 19:21
 29/55 anonim ***** válasza:
100%
Bankba tenném a pénzt/ egy részét befektetném. (Én az Uniquánál fizetek egy életbiztosítást 3 éve.) De pl. apukám egy zárható széfben tartja a pénzét, az se rossz opció.
2022. febr. 10. 20:23
 30/55 anonim ***** válasza:
17%

Attól még szerethetik. Amúgy több olyan ismerősöm van ahol az a divat, hogy a gyerek leadja minden pénzét és anyuka osztja vissza. Nem egy ilyen munkatársam volt.

A mi családunktól ez távol áll, de van ahol ez bevett szokás.

2022. febr. 10. 20:31
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!