Normális anyám?

Figyelt kérdés
Anyukam kb 2 eve dolgozik egy elég necces melóhelyen (3 nap 12 óra, majd 3 nap szabadnap) es mostansag azt vettem eszre, hogy eléggé idegbeteg lett. Azt tudni kell, hogy egyedül álló anyuka, az egész családja elhagyta egy jó nagy hitellel a lakason, szóval tisztában vagyok hogy nehéz neki is, az alkesz drogos apam 30k gyerektartast fizet, es amugy anyam fizetese se rossz. Sőtt, elégge szeret magára kolteni (műköröm, ilyen, olyan kozmetikai termékek, felesleges hajgöndörítő, meleg szendvics sütő, grillező amik hozzá teszem egyszer se voltak használva és kidobott egy csomó pénzt) a lakás iszonyatosan régi és felujítatlan, nincs kocsija, ilyenekre is költhetne, mert nincs rossz fizetése. Igen tudom hogy én vagyok a "gyerek" (hamarosan 17 éves) és nincs beleszólásom, főleg, hogy nem nélkülözök semmiben, de úgy gondoltam valakinek fel kell világosítsa, hogy nem jól csinálja a dolgokat. Erre már apám felöli nagymamám is rámutatott elég bunkó és pénztárcában kutakvó módon. Én is többször megemlitettem, és igen lehet párszor talán en is bunkó módon, legalább is sokszor ezt érzékelhette miközben nem ez volt a cél. Most is volt egy történés, mondtam, hogy ha én fizetést kapnék akkor biztos, hogy nem kezdenék bele egyből a felesleges költekezésbe, és mondtam, hogy én felnőtt koromban biztos spórolni fogok. Ezen teljesen kiakadt és sírva üvöltött velem, hogy kidolgozza a belét és hogy ennyit megérdemel és inkább örüljek, hogy megosztja velem, meg,hogy én nem vagyok normális, hogy ezzel foglalkozok, MIKÖZBEN CSAK MEGEMLÍTETTEM PÁRSZOR! Meg, hogy én a mamámék mellé állok meg ilyenek. Ha már több ember rámutat akkor nem kéne elgondolkodni rajta, hogy valamit rosszul csinál? Sok más kisebb dolog is mostanában ilyen reakciót váltott ki belőle. Megfenyegetett hogyha mégegyszer megemlítek ezzel kaocsolatban valamit akkor kidob és mehetek a nagymamámékhoz. Tudom, hogy nehéz neki, de nyilvánvaló, hogy kb úgy viselkedik mint egy 20 éves, több szemszögből is. És még csak be sem ismeri, hogy ez nem helyes amit csinál. Nektek erről mi a véleményetek? Ja és légyszi ne hordjatok el minden sz*rnak, ha nem értesz velem egyet akkor írd le normálisan, kérlek!
2022. febr. 7. 22:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/81 anonim ***** válasza:
89%

Anyamnak meg lett volna az esélye védekezni, vagy legvégső esetben elvetetni, talan akkor egyikunknek se kene szemvednie. Mivel ezt nem tette innentol az o hibaja

Hidd el, ha előre tudja hogy ilyen leszel, biztos megtette volna. Már nagyon bánhatja hogy megszülettél.

Amúgy meg van hétvégéd is nem? Akkor dolgozhatnál. vagy csak a pofázmányod hatalmas?

2022. febr. 8. 05:27
 72/81 anonim ***** válasza:
92%

Én soha nem értettem, hogy az ilyen "rohadjon meg, hogy a világra szült, hogy szenvedjek" emberek miért nem kötik fel magukat. Jah, hogy annyira azért nem szenvedsz, hogy véget vess neki, csak jól esik picsogni, hogy neked "nehéz". Rohadt felesleges anyádra mutogatni, hogy ő az életed megrontója, inkább örülnöd kéne, hogy van életed, lehetőséged kitörni. Másnak még ennyi sincs. Engem rendszeresen boxzsáknak használt az alkoholista apám, mégse jutott eszembe az anyámat hibáztatni azért, hogy megszült.

Egyezz meg anyáddal, hogy elmész hétvégente dolgozni, és szépen lassan újítgatni kezditek a lakást. Első körben pl kifesthetnéd a szobádat. Ha tapétás, akkor azt le lehet szedni, glettelni, festeni. A munka sok, de nem olyan nagyon drága, és baromi sokat számít egy friss festés. A munkabéredből hónapok alatt szépen összeraksz 1-2 új bútort magadnak. Máris büszke leszel odahívni a barátokat.

2022. febr. 8. 06:58
 73/81 anonim ***** válasza:
100%

Tehát kocsit szeretnél, ezért zavar, hogy anyád önmagára költi a saját keresményének egy részét, amiért kőkeményen megdolgozott.

Ott van a kedves anyós is, aki beosztaná anyád fizetését.

Nem csodálom, ha olykor kijön a sodrából, és keserűen jól kioszt téged.

Mindened megvan, tehát eltart, taníttat, felkészít az életre.

17 éves kortól nyáron dolgozhatsz. Megtanulhatod, milyen az, amikor a saját, megdolgozott pénzedet te magad osztod be úgy, hogy nem tartasz el senkit, nem te fizeted a rezsit. S elgondolkodhatsz majd, mit szólnál, ha azt a pénzt a kedves rokonaid beosztanák helyetted.

Szállj ki anyád pénztárcájából.

Semmi közöd hozzá! Mindent megad neked erőn felül. Egy drogos szházi ex férjjel terhelve is.

Az a kevés, amit magára költ az az öröme.

Azt nézd, hogy 17 évesen te mit tudsz hozzátenni a közös életetekhez, a lakás ápolásához.

Anyád nem fog kocsit venni neked. Erről mondj le. Mire föl?!

Ugyanis az egészből, bizony ez jön le: mondjon le fodrászról, kozmetikusról, manikűrről, pedikűrről, önmaga ápolásáról, hogy még annak az árát is költse rád?!

Szégyellhetnéd magad.

2022. febr. 8. 07:01
 74/81 anonim ***** válasza:
85%
Ha ennyire nem tetszik az èleted, menj el diákmunkàra ès akkor lesz pénzed.Jah,hogy ahhoz már tenni kéne, nem csak panaszkodni. Örülnèl neki inkább,hogy anyád költ rád. Ilyen hálàtlan kölyköm lenne, biztos èn is megbántam volna,hogy szültem.Teszel te èrte rendesen,hogy bánjon tèged.A helyèben egy forintot nem költenèk rád,járhatnàl szakadt ruhában,enni se napnál.Utána kèrdezhetnèd,hogy normàlis-e.Remèlem megjön az esze és 18 èvesen kirak tèged,meg az egész selejtes pereputtyot.
2022. febr. 8. 08:16
 75/81 anonim ***** válasza:
100%

Szóval jobb hónapokban 270 a havi bevétel.

Akkor lássuk.

Hitel: alsó hangon 70 ezer, marad 200

Rezsi: kB 50 ezer főleg így télen, marad 150

Kaja: rohadt drága minden, mi is ketten vagyunk 90 ezret biztos elkoltunk kajára úgy hogy semmi luxus dolgot nem veszünk.

Marad 60 ezer. Amiből lehet hogy időnként ruhát is kell venni.

De ha nem akkor is ez a 60 ezer pont annyi hogy ha félre rakod kB észre sem vehető mert nagyon sokáig kell 60 ezreket félre pakolgatni mire lesz annyi hogy bármi felujitasba belefogjon.

Gondolom arról sincs fogalmad hogy az mennyibe kerülne.

Eleve az alapanyag árak iszonyat drágák a csok és hasonló dolgok miatt, plusz a szakemberek is szemtelen összegeket képesek elkerni.

Nyilván úgy van vele anyád hogy ha már arra nem elég a pénz hogy egyről a kettőre lépjen akkor legalább jelen pillanatban érezze jól magát.

És igaza is van.

Téged meg nem értelek. Apadra nem haragszol hogy alkoholista. Anyadra viszont igen hogy egy alkoholista apától szült. Hát érdekes felfogás.

Az meg erősen túldramatizalas hogy mi a fenének szült meg ha nem tudja felujitani a házat és te nem tudod athivni a barátaidat.

Persze tudom a kamaszoknak ez a legnagyobb problémája ilyenkor. Az emberek véleménye meg a barátok.

Ezt majd kinövöd úgyis. Csak addig még sokat fogod kínozni anyádat, nehogy ramenjen a kapcsolatotok.

2022. febr. 8. 08:38
 76/81 anonim ***** válasza:
100%

Nem neked van igazad, le lett szépen írva többször.

Most levezetve is.

Miért kell nektek foglalkozni apámmal? Tuti kimerito. Vagy anyad kost is szerelmes?

Autó. Cuki vagy. Már nem olcsó egy használt se, nagyot ugrott ez is. Plusz alkatrész se az feltétlenül. Mi jól keresünk, egyik ingadozó, és most lesz egy több száz ezres javítás. Hitel kell rá.

Tegyük fel, olyan autósok lenne, aminél 100 ezer, nektek ahhoz is kellene már hitel. Ez így megeri?

Konyhabutor dettó. A normális több száz ezer.

Csal ezekhez amugy olyan hitel kellene, ami 30 ezer havonta. Akkor mit csinálnál?

Ha főzne, rendelés helyett, az olcsóbb lenne amúgy, de ezen nem segít.

2022. febr. 8. 08:57
 77/81 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy apád 30 ezret is istenited, nincs fogalmad a pénzről.

Menj vele vásárolni, mennyi megy el szendvicset valóra, tisztító szerekre, és a rendelt kajara

2022. febr. 8. 09:05
 78/81 anonim ***** válasza:
100%
#76 nyilván a cafateriabol rendel amit másra nem is tudna elkolteni. Vagyis eddig nem tudott, most már vehet belőle kaját a boltban. De az is egy évre levetitve általában 100-200 ezer szokott lenni
2022. febr. 8. 09:08
 79/81 anonim ***** válasza:
100%
Ki tudja, mennyit kap. Havi 20 se fedez sok mindent. Pár rendeles kettejuknek.
2022. febr. 8. 09:10
 80/81 anonim ***** válasza:
92%

Azt ugye tudod, hogy nem anyád csinált téged, hanem anyád meg apád ketten csináltak téged? Mert úgy írod itt, hogy anyád beleszült téged egy ilyen életbe, mintha apád nem volna ugyanúgy a szülőd.

Ne anyádat cseszegesd, meg kérd számon azért, hogy hogyan osztja be a saját pénzét, hanem menj, azt kérd számon apádat, aki szaros 30 ezerrel kiszúrja anyád szemét! Menj és reklamálj a nagyszájú nagymaminak, meg nagypapinak, hogy hogy sikerült egy ilyen selejt embert felnevelnie, mint az apád.

Ilyenkor örülök, hogy nincs gyerekem, amikor meglátom ilyen hálátlan takony gyerek írását.

2022. febr. 8. 19:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!