Normális anyám?
Egyrészt, a 240ezres fizu egyáltalán nem nagy összeg (ráadásul azt írtad, nem is ez az átlag, hanem most kivételesen sokat kapott). Tudom, hogy neked 17 évesen az lebeg a szemed előtt, mennyi mindenre lenne elég, de a valóságban nincs így - főleg, hogy anyud hitelt fizet, és ezek szerint rengeteg plusz kiadása van.
A másik: anyud valószínűleg egyébként sem gazdag családból származik. Az "ennyi jár nekem" attitűd a szegények sajátja - és ezt most nem pejoratíve mondom, hanem mert én is magamon látom ezt. Ha egész életében küzdenie kellett, ha mindig a forintokat számolgatta, hogy te ne érezd meg gyerekként, akkor bármilyen plusz pénznél úgy érzi az ember, hogy egy kis plusz jár neki, hiszen ő dolgozott meg érte. És igen, ennek sokszor az a vége, hogy felesleges, luxus dolgot vesz az ember. Mert most kivételesen jut rá. Mert ennyi jár. Mert a körmösre a havonta 6-8ezer Ft nem akkora tétel, hát ennyit hadd költsön már magára az ember, ha gürcöl egész hónapban. Mert a grillezőt olyan régen akarja, hát ennyinek bele kell férnie.
Te ezt nem tudod átérezni, mert anyud téged megkímélt, mert valószínűleg magán spórolt, hogy te ne szenvedj hiányt semmiben.
És igen, ez egy káros attitűd. De nagyon tudatosnak kell lenni hozzá, hogy valaki le tudja vetkőzni, és baromi nehéz. A mai fogyasztói társadalomban még nehezebb, ahol arra presszionálnak, hogy mindenből a legújabb kell.
Komolyan ezt nem is értem, inkább aludnál, holnap iskola .Ha ennyire szar az èlet ne èlj anyukáddal . Nem láttunk bele az èletedbe , ennyi idősen minden is szar de amit írsz most gáz. Nem gondolod hogy itt mindenki anyud védi van benne valami. Elkène gondolkodni hogy jogosan írsz ilyen stílusban anyádról .
Kamaszkènt elegem volt mindenből. Igaz az én sztorim kicsit más. Ha akarod írj nekem és beszèljünk de ezzel állj le
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!