Normális anyám?

Figyelt kérdés
Anyukam kb 2 eve dolgozik egy elég necces melóhelyen (3 nap 12 óra, majd 3 nap szabadnap) es mostansag azt vettem eszre, hogy eléggé idegbeteg lett. Azt tudni kell, hogy egyedül álló anyuka, az egész családja elhagyta egy jó nagy hitellel a lakason, szóval tisztában vagyok hogy nehéz neki is, az alkesz drogos apam 30k gyerektartast fizet, es amugy anyam fizetese se rossz. Sőtt, elégge szeret magára kolteni (műköröm, ilyen, olyan kozmetikai termékek, felesleges hajgöndörítő, meleg szendvics sütő, grillező amik hozzá teszem egyszer se voltak használva és kidobott egy csomó pénzt) a lakás iszonyatosan régi és felujítatlan, nincs kocsija, ilyenekre is költhetne, mert nincs rossz fizetése. Igen tudom hogy én vagyok a "gyerek" (hamarosan 17 éves) és nincs beleszólásom, főleg, hogy nem nélkülözök semmiben, de úgy gondoltam valakinek fel kell világosítsa, hogy nem jól csinálja a dolgokat. Erre már apám felöli nagymamám is rámutatott elég bunkó és pénztárcában kutakvó módon. Én is többször megemlitettem, és igen lehet párszor talán en is bunkó módon, legalább is sokszor ezt érzékelhette miközben nem ez volt a cél. Most is volt egy történés, mondtam, hogy ha én fizetést kapnék akkor biztos, hogy nem kezdenék bele egyből a felesleges költekezésbe, és mondtam, hogy én felnőtt koromban biztos spórolni fogok. Ezen teljesen kiakadt és sírva üvöltött velem, hogy kidolgozza a belét és hogy ennyit megérdemel és inkább örüljek, hogy megosztja velem, meg,hogy én nem vagyok normális, hogy ezzel foglalkozok, MIKÖZBEN CSAK MEGEMLÍTETTEM PÁRSZOR! Meg, hogy én a mamámék mellé állok meg ilyenek. Ha már több ember rámutat akkor nem kéne elgondolkodni rajta, hogy valamit rosszul csinál? Sok más kisebb dolog is mostanában ilyen reakciót váltott ki belőle. Megfenyegetett hogyha mégegyszer megemlítek ezzel kaocsolatban valamit akkor kidob és mehetek a nagymamámékhoz. Tudom, hogy nehéz neki, de nyilvánvaló, hogy kb úgy viselkedik mint egy 20 éves, több szemszögből is. És még csak be sem ismeri, hogy ez nem helyes amit csinál. Nektek erről mi a véleményetek? Ja és légyszi ne hordjatok el minden sz*rnak, ha nem értesz velem egyet akkor írd le normálisan, kérlek!
2022. febr. 7. 22:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/81 A kérdező kommentje:
#36 Hat nem is tudom, pl nem adok az alszent tesomnak cssk ugy jo indulatbol 8 milla hitelt a lakasomra, es nem szulok egy MÁR AKKOR drigos, alkesz ferfinak gyereket :) Az anyja ráhagyta a 3 szobas lakast de meg ezt is elb@szta, mar bocs
2022. febr. 7. 23:56
 42/81 anonim ***** válasza:
100%
#Megint sikerült belekeveredni....
2022. febr. 7. 23:57
 43/81 anonim ***** válasza:
100%
Azt érezni te nagyon rá vagy kattanva anyudra, de apád felőli családodhoz nem tudsz költözni? Ott lehet tudnak spórolni is meg lesz új konyhabútor. Mert anyád nem csodálkozom hogy kivan lelkileg. Inkább támogasd őt, és lehet nem lesz ilyen feszült.
2022. febr. 7. 23:58
 44/81 anonim ***** válasza:
100%
Ötszobás lesz az és 24 millió a hitel. Mosolyogjunk együtt. :)
2022. febr. 8. 00:00
 45/81 A kérdező kommentje:
#42 miert is? Aruld mar el ha megkerhetlek igen elszamoltam valamit mert tudod itthon mindig mast mondanak
2022. febr. 8. 00:01
 46/81 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem értem, hogy miért nem alszol, mikor holnap suli van? Helyette itt szidod anyukádat. Szerintem ez nagyon undorító.
2022. febr. 8. 00:01
 47/81 anonim ***** válasza:
94%

Egyrészt, a 240ezres fizu egyáltalán nem nagy összeg (ráadásul azt írtad, nem is ez az átlag, hanem most kivételesen sokat kapott). Tudom, hogy neked 17 évesen az lebeg a szemed előtt, mennyi mindenre lenne elég, de a valóságban nincs így - főleg, hogy anyud hitelt fizet, és ezek szerint rengeteg plusz kiadása van.

A másik: anyud valószínűleg egyébként sem gazdag családból származik. Az "ennyi jár nekem" attitűd a szegények sajátja - és ezt most nem pejoratíve mondom, hanem mert én is magamon látom ezt. Ha egész életében küzdenie kellett, ha mindig a forintokat számolgatta, hogy te ne érezd meg gyerekként, akkor bármilyen plusz pénznél úgy érzi az ember, hogy egy kis plusz jár neki, hiszen ő dolgozott meg érte. És igen, ennek sokszor az a vége, hogy felesleges, luxus dolgot vesz az ember. Mert most kivételesen jut rá. Mert ennyi jár. Mert a körmösre a havonta 6-8ezer Ft nem akkora tétel, hát ennyit hadd költsön már magára az ember, ha gürcöl egész hónapban. Mert a grillezőt olyan régen akarja, hát ennyinek bele kell férnie.

Te ezt nem tudod átérezni, mert anyud téged megkímélt, mert valószínűleg magán spórolt, hogy te ne szenvedj hiányt semmiben.

És igen, ez egy káros attitűd. De nagyon tudatosnak kell lenni hozzá, hogy valaki le tudja vetkőzni, és baromi nehéz. A mai fogyasztói társadalomban még nehezebb, ahol arra presszionálnak, hogy mindenből a legújabb kell.

2022. febr. 8. 00:04
 48/81 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan ezt nem is értem, inkább aludnál, holnap iskola .Ha ennyire szar az èlet ne èlj anyukáddal . Nem láttunk bele az èletedbe , ennyi idősen minden is szar de amit írsz most gáz. Nem gondolod hogy itt mindenki anyud védi van benne valami. Elkène gondolkodni hogy jogosan írsz ilyen stílusban anyádról .

Kamaszkènt elegem volt mindenből. Igaz az én sztorim kicsit más. Ha akarod írj nekem és beszèljünk de ezzel állj le

2022. febr. 8. 00:07
 49/81 A kérdező kommentje:
#43 Tudod ami engem is erint mivel tudod itt vagyok az élők sorában mert anyam sajna beleszult egy ilyen eletbe, mikozben NEM ÉN KERTEM, de megis itt vagyok egy idegroncs anyaval es egy drogos apaval, igen ugy erzem van beleszolasom. Nem tudok mashova menni mert anyam olyan jol bevalasztott, hogy szochiopatha apam egesz csaladja :)
2022. febr. 8. 00:07
 50/81 anonim ***** válasza:
93%
Tudod, ANYÁD SEM KÉRTE.
2022. febr. 8. 00:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!