Normális anyám?

Figyelt kérdés
Anyukam kb 2 eve dolgozik egy elég necces melóhelyen (3 nap 12 óra, majd 3 nap szabadnap) es mostansag azt vettem eszre, hogy eléggé idegbeteg lett. Azt tudni kell, hogy egyedül álló anyuka, az egész családja elhagyta egy jó nagy hitellel a lakason, szóval tisztában vagyok hogy nehéz neki is, az alkesz drogos apam 30k gyerektartast fizet, es amugy anyam fizetese se rossz. Sőtt, elégge szeret magára kolteni (műköröm, ilyen, olyan kozmetikai termékek, felesleges hajgöndörítő, meleg szendvics sütő, grillező amik hozzá teszem egyszer se voltak használva és kidobott egy csomó pénzt) a lakás iszonyatosan régi és felujítatlan, nincs kocsija, ilyenekre is költhetne, mert nincs rossz fizetése. Igen tudom hogy én vagyok a "gyerek" (hamarosan 17 éves) és nincs beleszólásom, főleg, hogy nem nélkülözök semmiben, de úgy gondoltam valakinek fel kell világosítsa, hogy nem jól csinálja a dolgokat. Erre már apám felöli nagymamám is rámutatott elég bunkó és pénztárcában kutakvó módon. Én is többször megemlitettem, és igen lehet párszor talán en is bunkó módon, legalább is sokszor ezt érzékelhette miközben nem ez volt a cél. Most is volt egy történés, mondtam, hogy ha én fizetést kapnék akkor biztos, hogy nem kezdenék bele egyből a felesleges költekezésbe, és mondtam, hogy én felnőtt koromban biztos spórolni fogok. Ezen teljesen kiakadt és sírva üvöltött velem, hogy kidolgozza a belét és hogy ennyit megérdemel és inkább örüljek, hogy megosztja velem, meg,hogy én nem vagyok normális, hogy ezzel foglalkozok, MIKÖZBEN CSAK MEGEMLÍTETTEM PÁRSZOR! Meg, hogy én a mamámék mellé állok meg ilyenek. Ha már több ember rámutat akkor nem kéne elgondolkodni rajta, hogy valamit rosszul csinál? Sok más kisebb dolog is mostanában ilyen reakciót váltott ki belőle. Megfenyegetett hogyha mégegyszer megemlítek ezzel kaocsolatban valamit akkor kidob és mehetek a nagymamámékhoz. Tudom, hogy nehéz neki, de nyilvánvaló, hogy kb úgy viselkedik mint egy 20 éves, több szemszögből is. És még csak be sem ismeri, hogy ez nem helyes amit csinál. Nektek erről mi a véleményetek? Ja és légyszi ne hordjatok el minden sz*rnak, ha nem értesz velem egyet akkor írd le normálisan, kérlek!
2022. febr. 7. 22:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 A kérdező kommentje:
#17 a mamám erős személyiség, vele ritkán veszekedett, nekem ez is kicsit ugymond sunyinak néz ki, engem fenyeget itthon ha 4 szem kozt vagyunk, mamáméknál meg csak hallgat....
2022. febr. 7. 23:16
 22/81 anonim ***** válasza:
100%

Erős személyiség?? :):)

Addig örülj, míg anyud is úgy nem dönt, hogy neki is joga van mindahhoz amihez apádnak. Akkor aztán erőlködhet a mamika.

2022. febr. 7. 23:19
 23/81 A kérdező kommentje:
#19 Miért kell flegmulni? Én kultúraltan írtam egy rossz szót sem, és anyamat se szidni akarom, csak aggórok miatta, hogy ez normális e vagy sem. Igen, biztos magamnak akarom úgy hogy még 17et se toltottem be es jogsim sincs 🙂 mire letenném addigra már munkám is lenne és tudnék magamnak venni, de biztos jobban tudod
2022. febr. 7. 23:22
 24/81 A kérdező kommentje:
#20 apámat felesleges lenne, mivel az összes agysejtje elhalt :) Képzeld, most mi gondozzuk mert bedrogozva kiugrott a 3. emeletrol :) azert ezen is elkene gondolkozni, hogy kinek kell gyereket szulni, meg kinek nem kene a sajat lakasomra hitelt adni :)
2022. febr. 7. 23:28
 25/81 anonim ***** válasza:
100%

Tehát akkor még egyszer: apukát is el mered úgy számoltatni ahogy anyudat?

Amúgy szeretnélek megkérni, légyszi mutasd meg anyudnak ezt a kérdést és a rá kapott válaszokat. Hátha egy kis örömet csempész a mindennapjaiba.

2022. febr. 7. 23:30
 26/81 anonim ***** válasza:
100%

Anyukád hülyére dolgozza magát egy vacak fizetésért (mert ez az), amiből még hitelt is kell fizetni. Fillérre ki van minden centizve, időnként álmodozik új konyhabútorról meg autóról, amikre esélye sincs a családnak, mert egyszerűen csak örül, hogy a bank (még) nem vitte el a lakást a fejetek felől.

"Segítségként" van egy mindenbe belepofázó anyós-após, egy drogos-alkesz ex, meg egy gyerek, aki ahelyett, hogy legalább lelkileg támogatná, még baszogatja is.

Nagyon el vagy tévedve kicsivirág. Kezdj el költségvetést írni, mennyibe kerül havonta csak a rezsi, a közlekedés, a hitel, és utána számold ki, mi az a rettetnetes összeg, amit havonta el tud költeni például étkezésre.

2022. febr. 7. 23:31
 27/81 A kérdező kommentje:
#22 igen ezt leszámítva erős határozott egyén. De úgy látom a válaszom többi részét nem vetted figyelembe....
2022. febr. 7. 23:32
 28/81 anonim ***** válasza:
100%
Ja, akkor az erős személyiségű mamika tényleg büszke lehet magára. Neked meg látom, egész vicces a történet. Szegény anyud, meg van áldva rendesen.
2022. febr. 7. 23:32
 29/81 anonim ***** válasza:
100%
Apádat miért nem a kedves anyukája gondozza? Édesanyádnak már semmi köze hozzá. Kapott még egy púpot a hátára, meg egy éhes szájat, amit lehet etetni. Micsoda segítség anyóséktól!
2022. febr. 7. 23:37
 30/81 A kérdező kommentje:
#25 igen, vele is próbaltam beszelgetni a problemarol, csak éppen 20 évnyi ivászat, füvezés, és alkalmi drogfogyasztás után nem fog úgy az agy :)
2022. febr. 7. 23:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!