Normális anyám?
Figyelt kérdés
Anyukam kb 2 eve dolgozik egy elég necces melóhelyen (3 nap 12 óra, majd 3 nap szabadnap) es mostansag azt vettem eszre, hogy eléggé idegbeteg lett. Azt tudni kell, hogy egyedül álló anyuka, az egész családja elhagyta egy jó nagy hitellel a lakason, szóval tisztában vagyok hogy nehéz neki is, az alkesz drogos apam 30k gyerektartast fizet, es amugy anyam fizetese se rossz. Sőtt, elégge szeret magára kolteni (műköröm, ilyen, olyan kozmetikai termékek, felesleges hajgöndörítő, meleg szendvics sütő, grillező amik hozzá teszem egyszer se voltak használva és kidobott egy csomó pénzt) a lakás iszonyatosan régi és felujítatlan, nincs kocsija, ilyenekre is költhetne, mert nincs rossz fizetése. Igen tudom hogy én vagyok a "gyerek" (hamarosan 17 éves) és nincs beleszólásom, főleg, hogy nem nélkülözök semmiben, de úgy gondoltam valakinek fel kell világosítsa, hogy nem jól csinálja a dolgokat. Erre már apám felöli nagymamám is rámutatott elég bunkó és pénztárcában kutakvó módon. Én is többször megemlitettem, és igen lehet párszor talán en is bunkó módon, legalább is sokszor ezt érzékelhette miközben nem ez volt a cél. Most is volt egy történés, mondtam, hogy ha én fizetést kapnék akkor biztos, hogy nem kezdenék bele egyből a felesleges költekezésbe, és mondtam, hogy én felnőtt koromban biztos spórolni fogok. Ezen teljesen kiakadt és sírva üvöltött velem, hogy kidolgozza a belét és hogy ennyit megérdemel és inkább örüljek, hogy megosztja velem, meg,hogy én nem vagyok normális, hogy ezzel foglalkozok, MIKÖZBEN CSAK MEGEMLÍTETTEM PÁRSZOR! Meg, hogy én a mamámék mellé állok meg ilyenek. Ha már több ember rámutat akkor nem kéne elgondolkodni rajta, hogy valamit rosszul csinál? Sok más kisebb dolog is mostanában ilyen reakciót váltott ki belőle. Megfenyegetett hogyha mégegyszer megemlítek ezzel kaocsolatban valamit akkor kidob és mehetek a nagymamámékhoz. Tudom, hogy nehéz neki, de nyilvánvaló, hogy kb úgy viselkedik mint egy 20 éves, több szemszögből is. És még csak be sem ismeri, hogy ez nem helyes amit csinál. Nektek erről mi a véleményetek? Ja és légyszi ne hordjatok el minden sz*rnak, ha nem értesz velem egyet akkor írd le normálisan, kérlek!2022. febr. 7. 22:15
51/81 anonim válasza:
Nem, kérdező, apád belecsinált egy ilyen életbe, anyádat fejjel vitte a falnak. De ő nem passzolt le erős akaratú nagymamihoz hanem gürizik és hallgat téged. Vigyázz, meg ne unja.
52/81 A kérdező kommentje:
#47 Nem ertem... felnott ember, akkor legalabb hasznos dolgot vegyen, a grill suto utan se vagyakozott, fogta es megvette, most meg ott porosodik evek óta a melegszendvics sutovel es a tobbi draga kacattal egyutt amiket jó ha 1x használt, sokat rendelunk kajat (heti rendszeresseggel) egyaltalan nem nelkulozik, volt egy idoszak mikor cigizett, az se olcso, eleg sok mindent megenged, en legalabbis baratnoim anyukáiknal nem ezt latom....
2022. febr. 8. 00:14
53/81 anonim válasza:
Ha így èrzed jobban járnál ha beszèlnèl egy pszichológussal, te azért haragszol mert ilyen családba születèl magyarán. Elhiszem hogy nehéz de nem segít ez a düh ami benned van. Se neked se anyukádnak. Inkább próbáld őt is megèrteni. Lehetne sokkal rosszabb anyagi körülmènyeitek is. Ezt magadban kell le tisztázd.
54/81 anonim válasza:
Nekem gyerekkoromban ünnep volt amikor kaptunk az EU csomagot, nem èheztünk de jó volt. Ha egyszer rendelt valaki kaját azt körbe ugráltam. Te azért nyafogsz mert anyád rendel enni? Amúgy ott az a kibaszot meleg szendvics sütő te is tudod hogy kell használni vagy beszéld meg vele hogy a grillt adjátok el. De mamám azt mondta amid van soha ne ad el mert az már a tiéd. A pénz jönn és megy de ami a tiéd az a tiéd.
55/81 A kérdező kommentje:
#50 ezzel az alpari beszolassal, amiert azt hiszed, hogy majd eret vágok (mikozben nem, apam rosszabbakat is vagott a fejemhez es senki le se sz@rta, es megse vagdostam magam) csak magadat minosited. Anyamnak meg lett volna az esélye védekezni, vagy legvégső esetben elvetetni, talan akkor egyikunknek se kene szemvednie. Mivel ezt nem tette innentol az o hibaja
2022. febr. 8. 00:20
56/81 anonim válasza:
Tényleg nem tűnik fel, hogy SENKI nem ad neked igazat? Akkor hajtsd tovább a magadét.
57/81 A kérdező kommentje:
#56 nem is varom el hogy igazat adjanak, foleg amig nem vagytok ilyen helyzetbe. En csak kerdest adok a valaszokra es elmondom az en szemszogembol
2022. febr. 8. 00:26
58/81 anonim válasza:
Menj aludni, és a mentális egészséged érdekében menj pszichológushoz, vagy csak èld az èleted. Az anyám nálam sokszor kiveri a biztosítékot de megtanultam hogy az ő élte ő döntése. Élem a saját életem. Majd te máshogy fogod csinálni, az ő hibájait te nem fogod elkövetni.(reméljük) Tudom milyen szülő nem akarok lenni és ez annak köszönhető hogy tudom mi lett volna jó ha az én szüleim máshogy csinálták volna.
59/81 Savlekotő válasza:
Sajnos komoly gondjaid lesznek még ezzel a gondolkodás móddal,stílussal ha anyádnál szar,hát irány apuci,aki elissza drogozza a pénzt,menj oda,ja nem lenne jó meg nem is kér belőled? Anyád kidolgozza a belét hogy te jól élj,talán jár neki h költ magára. Téged még az élet keményen pofon fog vágni,hercegnő. Keress szakembert..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!