Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nők,akik nem akartok gyermeket...

Nők,akik nem akartok gyermeket.Ha olyan helyzetben lennének hogy nálatok legyen a döntés,ti támogatnátok azokat a családokat akiknek gyermekük van? Ugyanúgy ahogyan a kormány teszi.Esetleg még jobban támogatnátok őket?

Figyelt kérdés
2022. febr. 6. 18:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/135 anonim ***** válasza:
32%

Nem vagyok sem nő, sem gyermektelen, de a téveszmék eloszlatása érdekében válaszolok ha nem baj, úgy mint okleveles közgazdász.

Igen, támogatnám, ugyanezek a támogatási formák és összegek maradhatnának, sőt egy kicsit emelném is, megmondom miből ->

Feltételhez kötném. Büntetlen előéletű mindkét szülő és legalább az egyiknél folyamatos munkaviszony (nem közmunka).

Szigorítani kellene, mert így olyanok is igénybe veszik, akik borzalmas körülmények közé szülnek, csak a pénzért (ami amúgy csak kiegészítésnek lenne jó). Persze ezt nehéz átvinni, mert mindenféle NGO beleállna.

A következő generáció fogja eltartani a jelenlegit. Minnél kevesebb lesz a munkaképes fiatal, annál inkább lesz tarthatatlan a nyugdíj rendszer. Mivel mostanában azok között is dívik, hogy nem vállalnak gyereket, akik megtehetnék, így emiatt veszélybe kerül a majdani megélhetésük.

A magánnyugdíj pénztárat is mindenki az állami támogatások és kedvezmények miatt veszi igénybe. Máskülönben tarthatná mindenki a kispárnája alatt az oda szánt pénzt. A természetes infláció miatt úgyse ér majd semmit 40 év mulva.

Tehát az is többszörösen visszakapja a családoknak utalt adóját, aki nem vállal gyereket - az állami vagy a magánnyugdíj pénztár által.

A gyermekvállalást a kormány amiatt szorgalmazza, mert szeretné megőrizni az egyensúlyt. A támogatásokkal próbálják ösztönözni a gyermekvállalási kedvet, úgymond bátorítani azokat a fiatalokat, akik amúgy belevághatnának, csak félnek. Természetesen önmagában ezek a támogatások nem elegendőek egy gyerek nevelésére. De az állam tudja, hogy ők a jövőnk záloga, mert most mi segítünk nekik, de öregkorunkra majd ők tartanak el minket.

Mi a mostani időseket tartjuk el, azokat, akik előttünk építik az országot. Minket majd a mostani gyerekek fognak.

Leírtam, mert látom, hogy sajnos sokaknak nem tiszta.

2022. febr. 6. 21:06
 32/135 anonim ***** válasza:
90%

Nem tamogatnam!Ilyen szinten ami most megy tuti nem!

Ne a csok es egyebek miatt szuljon mert ez undorito

Aki meg szeretne de igazan annak meg nem sikerul:D

Na ez a nonszensz

Gyerekeket viszont sajnalom akik ilyen erdek csaladba szuletnek

2022. febr. 6. 21:12
 33/135 anonim ***** válasza:
93%
Engem úgy neveltek, amire nincs pénz, azt nem vesszük meg, gyűjtünk rá. Nem értem, egy gyerek miben lenne más. A gyerekvállalásnak felelősségteljesnek kellene lennie. Ami nálam azt jelenti, hogy aki gyereket vállal, az 100%-ban maga fizeti, minden segítség nélkül.
2022. febr. 6. 21:29
 34/135 anonim ***** válasza:
90%
Már támogatják őket éppen eléggé az én adómból is.
2022. febr. 6. 21:37
 35/135 anonim ***** válasza:
83%

Mindenkinek van hobbija. Nekem például az utazás, nekik a felelőtlen dugás. Előbbit az állam sajnos nem támogatja anyagilag, utóbbit viszont igen. Kérdem én, hogy miért is? Én semmilyen támogatást nem adnék a szülőknek. Szüljön az, aki 1. anyagilag megengedheti magának, 2. aki szülőnek való.

Ha én vezető lennék, nagyon komoly feltételrendszer alapján engedélyezném, hogy ki vállalhat gyereket. Csak az arra alkalmas emberek, és nem pedig azok, akik megélhetési forrásnak tekintik a gyereket. Rend lenne itt egykettőre, ha én irányítanám az országot. Sajnos, semmi esély nincs és soha nem is lesz arra, hogy hozzám hasonló ember kerüljön a megfelelő posztra. És ezt nem azért gondolom így, mert én nem akarok gyereket. Akkor is ez lenne a meglátásom, ha én magam akarnék.

"És hogy tudják remegve várni a családi pótlékot hó elején. Fórumokon írják egymásnak hajnali 4-kor is hogy jaj megjött a családi. Hányni tudnék tőlük."

Ja, de ha azt hozod fel érvként a gyerekvállalás ellen, hogy nincs rá pénzed, akkor rögtön jönnek azzal, hogy a gyerekvállalás nem pénzkérdés. Nem hát, te istenbarma...

Még jobban támogatni őket? Hát a bicska kinyílik a zsebemben! Ennél is jobban?! Mi vért izzadunk, hogy kifizessük az adókat, egy maroknyi gyerekmentes tartja el ezt a rongy országot a nyuggerjeivel, a cigókkal meg az élősködő gyerekesekkel, hát még mi a jó büdös frászkarikát akartok???? Szerintetek meddig tűrünk még???

"És ha mondjuk lenne olyan lehetőség hogy lakást kapjanak,azt sem támogatnátok?" Te teljesen hülye vagy? Most is kaphatnak, ellentétben velünk! A diákhitelt sem kell visszafizetniük, nem kell adózniuk, én vegyek nekik lakást? Mindezt azért, mert nem tudnak gumit húzni a lőcsre? Hát elmentek ti a...oda!

És ha tetszik, ha nem, nekem van igazam, persze értem, hogy jó dolog élősködni, ez egy ilyen ország.

2022. febr. 6. 21:43
 36/135 anonim ***** válasza:
94%

Az első 3 évben adott támogatásokkal egyetértek. A babavaroval is. Elvben a CSOK-kal is, de max. 3 millióig. A családi adókedvezménnyel is.

De ami most megy, azt messze túlzásnak tartom, és etikátlannak is a társadalom többi tagjával szemben.

2022. febr. 6. 21:44
 37/135 anonim ***** válasza:
94%

Nekem már felnőttek a gyerekeim,de remélem azért válaszolhatok.

Engem nem az zavar ,hogy én nem kapok,hanem hogy nem az kap akinek tényleg szüksége lenne rá. Van olyan rokon, egyedül neveli a tartós beteg gyerekét, őt huszonvalahányezer forinttal támogatja az állam .

Varga Judit félék pedig felvehetik a 125. ingatlanjukra a CSOK-ot,meg ilyen olyan hiteleket,befektetési céllal. Ez most egy példa a sok közül ,de sorolhatnám még, az 1-2 gyerekes szülők nem is családok a mostani kormány szerint, a családi pótlék egy vicc (lehet azzal jönni,hogy a kisebbség miatt nem emelik,de szerintem ez csak egy hangzatos duma amivel lehet hergelni a csőcseléket,mert igazából nem születik kevesebb roma teljesen mindegy mennyi a családi pótlék) . Illetve arról se feletkezzünk meg , hogy ennek a 800 féle hitelnek milyen következményei lesznek azokra nézve,akik felvették,de nem az anyagi helyzetük nem olyan ,mint Varga Judité , néhány év múlva megint kilakoltatási csúcsot fogunk dönteni,de őszintén kívánom,hogy ne legyen igazam. Itt az emberek nagyrészének fogalma sincs róla mi az a pénzügyi tudatosság,és felér egy öngyilkossággal hitelt hitelre osztani nekik,persze az egyén felelősségét nem lehet elvitatni ,de nem tudom elhinni,hogy egy kormány nem akarja minimalizálni az esélyét annak,hogy bárki utcára kerüljön a saját meggondolatlan hitelvállalásai miatt ..

2022. febr. 6. 22:00
 38/135 anonim ***** válasza:
92%
Nem, így is pont elegen csinálják a gyerekvállalást csak pénzért.
2022. febr. 6. 22:01
 39/135 anonim ***** válasza:
87%
#37-es vagyok bocs,azt lehagytam ,hogy a végső konklúzióm,hogy így ebben a jelenlegi formájában nem támogatnám. Én egy olyan megoldást támogatnék,hogy a nyugati árak mellé legyenek nuygati bérek,tisztességes munkakörülmények , elég bölcsőde-óvoda ,és akkor az embereknek nem lenne szükségük eszetlen hitelre gyerekeket gyártani , hanem aki valóban szeretne, annak meg lenne a lehetősége rá. Aki pedig rászorul,mondjuk mert beteg a gyereke és gondoznia kell,azt igenis támogassuk pénzzel ,mert felelősek vagyunk egymásért.
2022. febr. 6. 22:06
 40/135 anonim ***** válasza:
92%
Nem. Engem se tamogat senki, es nem azert nem akarok gyereket, mert nem tudnam eltartani, egyszeruen nem vagyom ra, nem vagyok anya tipus. Latom milyen emberek vallalnak gyereket, 80% teljesen alkalmatlan ra, dehat kell, mert ez a "normalis" sot meg jutalmazzak is. Az egeszsegugyet meg a nyugdijat kene vegre rendberakni. Igy is tulnepesedes van...
2022. febr. 6. 22:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!