Nők,akik nem akartok gyermeket.Ha olyan helyzetben lennének hogy nálatok legyen a döntés,ti támogatnátok azokat a családokat akiknek gyermekük van? Ugyanúgy ahogyan a kormány teszi.Esetleg még jobban támogatnátok őket?
"Eleve halva született ötlet ez, hogy a mostani dolgozók termelik a mostani nyugdíjasok pénzét... termelje mindenki a sajátját aztán kész."
Gazdaságilag halott ötlet. Viccnek is gyenge.
"Látom, sokan írják a nyugdíjat. 27 éves vagyok, 10000%-ig biztos vagyok benne hogy nem fogok nyugdíjat kapni"
Ha így fogy és öregedik el a népesség, akkor nem.
"ha más hü lye, akkor nekünk is annak kéne lennünk"
Lásd fentebb. Nálunk csökkenő tendencia van, aminek köszönhetően nem kapsz nyugdíjat.
Nyilván nem arról van szó, hogy duplázzuk meg a népességet 5 év alatt, hanem egy egészséges mértékű növekedésről. De jó ideje még csak nem is stagnál.
Miért gyenge viccnek? Takarékoskodok, azt akár be tudom fektetni. ugyanezt megteheti egy pénzintézet is. Pl. a Budapest Airport legnagyobb tulajdonosa egy kanadai nyugdíjpénztárnak a leányvállalata. Miért ne lehetne hasonlóan csinálni?
"Ha így fogy és öregedik el a népesség, akkor nem."
Máskülönben se hinném. :)
Amúgy mi lenne a garancia a nyugdíjrendszer működésére, ha több gyerek születne? Mi garantálná, hogy nem lépnek le külföldre 18-30 éves koruk között? :D
"Miért ne lehetne hasonlóan csinálni?"
Mert lehet ma leesel a lépcsőn, tolószékbe kényszerülsz. Aztán éhenhalsz mikor elfogy a megtakarításod.
Vagy rosszul fekteted be (a nép jórésze pénzügyi analfabéta), így mikor nyugdíjas korba lépsz megint az éhhalál a sorsod nyugdíj híján. Vagy ha tél van épp, akkor a fagyhalál.
"Mi garantálná, hogy nem lépnek le külföldre 18-30 éves koruk között?"
Mindenki nem lépne le. Másrészt pont azért várnak szeretettel nyugaton is, mert ott is népesség csökkenés van, ami gazdasági katasztrófához vezet.
Vagy úgy gondolod minden állam seghülye, hogy az általad "halva született ötlet"-nek nevezett stratégiában hisznek?
"Mert lehet ma leesel a lépcsőn, tolószékbe kényszerülsz. Aztán éhenhalsz mikor elfogy a megtakarításod."
Így is éhenhalok a rokkantnyugdíjból. Az miért jobb?
"Vagy rosszul fekteted be (a nép jórésze pénzügyi analfabéta)"
Ezért írtam, hogy a befektetést intézhetné a nyugdíjalap kezelője.
"Vagy úgy gondolod minden állam seghülye"
Ez ugye csak költői kérdés? :))))
Nyilván. De én akkor se fogok x gyereket szülni csak azért, mert pár politikus a múltban hü lye döntést hozott... :D
Én kisgyerekes szülő vagyok és még én sem támogatnám a nagy pénzosztást. Mindenki vállaljon annyi gyereket, amennyit tisztességesen fel tud nevelni.
Valószínűleg azért ilyen a mentalitásom mert kisebbséggel teli országrészben nőttem fel és láttam, hogy ott mire szülnek és miért.
A családtámogatást ahhoz kellene mérni, hogy mekkora eséllyel fog értékes adófizetőt nevelni az illető.
Pl. ha két analfabéta munkanélkülinek születik gyereke, akkor a lehető legkevesebbet kapja.
Mindkét szülőnek megvan legalább a 8 általános, akkor magasabb összeget.
Valamelyik szülőnek érettségije is van, akkor még magasabbat.
Mindkét szülőnek van érettségije, megint ugrik egy szintet.
Van érettségije ÉS dolgozott legalább három évet életében, megint ugrik egy szintet.
És így tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!