Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nők,akik nem akartok gyermeket...

Nők,akik nem akartok gyermeket.Ha olyan helyzetben lennének hogy nálatok legyen a döntés,ti támogatnátok azokat a családokat akiknek gyermekük van? Ugyanúgy ahogyan a kormány teszi.Esetleg még jobban támogatnátok őket?

Figyelt kérdés
2022. febr. 6. 18:56
 111/135 anonim ***** válasza:
96%

Hát én jogvédőnek tartom magam, épp ezért zavar hogy mennyi gyereknek nincs joga emberi körülmények között felnőni, csak mert anyu-apu kinyomja őt a semmire mert a babuci alapjog... Ezek a felnőtt emberek a saját döntéseik áldozatai, de a gyerekek ártatlanok és engem nagyon felhúz, hogy nincs joguk méltó módon élni másvalaki önző döntése miatt.

2022. febr. 10. 07:54
 112/135 anonim ***** válasza:
93%
#111 tulajdonképpen te vagy az igazi jogvédő, nem az, aki annak tartja magát, de valójában ezt a nyomorba szaporodást szorgalmazza.
2022. febr. 11. 13:20
 113/135 anonim ***** válasza:
90%
Nem adnék nekik semmit. Az meg aki azt írta hogy majd a nyugdíjat nem lesz ki kitermelni, hát szerintem a fizetésemből azért vonják le a nyugdíj járulékot hogy majd megkapjam ha idős leszek. Vagy akkor ne vonjanak le semmit most… vagy ezzel az érvvel ne jöjjön egy gyerekes se. Sőt, mindenkinek annyi támogatást adnék amennyi adót befizet, az alapján kapna bármit is arányosan. Nem így, hogy munkanélkül szüli a 8. gyereket, esze ágába sincs dolgozni menni, és én tartsam el az én adómból őket. Vicc. Ja meg jön az utcában a visító pujával, és irigykedik, hogy milyen autók állnak az udvarunkon. dolgozzál ne szüljèl, aztán állhat majd neked is.:) csak szánalmat érzek irántuk, nemhogy segíteném :) a gyerek egy vesztesèges vállalkozás, aki mást mond az hazudik.. ömagának is.
2022. febr. 11. 15:12
 114/135 anonim ***** válasza:
69%

"a fizetésemből azért vonják le a nyugdíj járulékot hogy majd megkapjam ha idős leszek"

Ez nem így van, abból az adóból, amit befizetsz, a szüleidet, nagyszüleidet fizetik ki. A nyugdíjrendszer arra épít, hogy majd akkor is lesz elég befizetés, amikor te nyugdíjas leszel. Ez viszont nem valósulhat meg utánpótlás nélkül. Éppen ezért a kormánynak elemi érdeke, hogy ösztönözze a gyerekvállalást. Hogy lehetne jobban is csinálni, az nem kérdés, de a kényszer ott van. Mert az alternatív megoldások (adóemelés, nyugdíjak értékének csökkenése, nyugdíjkorhatár emelése) sokkal rosszabb lenne. Az első forgatókönyv a dolgozó réteg elszegényedését és kivándorlását vonná maga után, a második idősek tömegeit taszítaná létbizonytalanságba, a harmadik pedig a 65+ korosztályt dolgoztatná, amíg teljesen bele nem rokkannak.

2022. febr. 11. 16:20
 115/135 anonim ***** válasza:
96%

Nem.

Ez olyan, mintha lenne egy gyerekem, akinek adnék pénzt életkezdésre, ő meg elbulizná.

Akkor adnék a gyerekemnek pénzt, ha letett elém minimum egy normális végzettséget az asztalra, illetve van egy normális állása és azzal a feltétellel kapná meg, hogy elmeséli nekem, mibe akarja fektetni. Amiket támogatok: tovább(i) tanulás, vállalkozás, ingatlan, más megtérülő befektetés.

Felelőtlen hülye semmirekellőknek nem szabad pénzt adni a reprodukciójukért, mert olyanok, mint a csótányok: amíg van kaja a közelben, petéznek és ellepnek. Fejlődésre kell pénzt adni, oktatásra például, tehetséggondozásra, kulturált szülőknek, akik kulturált gyereket nevelnek, nem egy nyomorultat, aki tönkreteszi az összes bevásárlást, nyaralást, buszutat, összejövetelt, más holmiját, mindent.

Magántanár vagyok, igaz, nagyokkal (gimnázium, egyetem) dolgozom, szívesen fektetnék olyan emberek felkészítésébe, akik arra érdemesek.

A többivel meg úgy kell eljárni, mint a kártevőkkel: elérni, hogy kipusztuljanak. Nem, nem gyilkosságra gondolok, hanem arra, hogy elzárjuk a pénzcsapot és az összes erőforrást.

2022. febr. 11. 17:25
 116/135 anonim ***** válasza:
89%
#115, attól, hogy elzárod a pénzcsapot, még "petézni fog", és utána bemegy a kertedbe, és lelopja a cseresznyédet, elviszi a tyúkot, kilopja a zöldséget a pincédből. Több generációnak kell felnőnie, mire tudatosodik bennük, hogy ésszel szüljenek.
2022. febr. 11. 17:46
 117/135 anonim ***** válasza:
79%
113 vagyok, még annyit tennék hozzá, hogy a kislányok 23-24 évesen (nagy nehezen) elvégeznek valami fancy bsc-t, és utána egyből mennének szülni. 0 pontosan 0 forint adót fizet be, 0 percet dolgozik, és utána nagyképűen tolja a babakocsit, és elvárja hogy én menjek le a járdáról és kerüljem ki, mert ő már szült! Vagy közeli példa sógornőm, egész életébe nem dolgozott a férjével együtt, csak azért ment el most hogy felvehesse a hitelt és utána ott is hagyja mert megy szülni. Életképtelen, és a gyereke is ezt fogja látni, hogy ez a módi. Ja és 4 gyereket akar, de lakniuk sincs hol. Ezeket támogatjátok. Apuka meg igenis bele fog rokkanni abba ha neki kell eltartani a családot, és előbb utóbb megbánja hogy vállalt gyereket. És igen, el fog menni egy jó nővel :) ámítás hogy nem fog.. :) senkinek se szexi 12 óra után egy rinyáló kialvatlan feleség egy síró szopós csecsemővel a mellén.. :) szóval a világ nem a született feleségek, itt valakinek keményen dolgoznia kell ha egy fizetés kiesik. Akkor meg egy kiegyensúlyozott embert szeretne otthonra, nem egy nyávogó hisztis pít.
2022. febr. 11. 18:19
 118/135 anonim ***** válasza:
91%
Nyugdíj: én már egyszer megdolgoztam a pénzért, leadóztam, amit te visszakaptàl gyereknevelésre, úgyhogy neveld fel úgy a gyereked ha már idepottyantottad, hogy mikor öreg leszek dolgozzon ő , és fizesse vissza nekem a nyugdíjat. De ne keljen már nekem azért gyereket vállalni, hogy legyen nyugdíjam. Te gyereked meg ne a te példád kövesse majd és szaporodjon, hanem dolgozzon hogy kapjak is nyugdíjt.
2022. febr. 11. 18:40
 119/135 anonim ***** válasza:
95%
A feltételek közül hiányolom azt hogy aki felveszi ezeket a hiteleket, kötelezzék őket arra, hogy a 3ból 1 legyen diplomás, 1 szakmás, 1 aki minimum érettségivel rendelkezik. És ha ezt nem sikerül teljesíteni kamatos kamatot fizessen vissza! A közös kasszából mindenki annyit vegyen ki amennyit beletett. Se többet se kevesebbet.
2022. febr. 11. 18:53
 120/135 anonim ***** válasza:
37%

"és utána nagyképűen tolja a babakocsit, és elvárja hogy én menjek le a járdáról és kerüljem ki, mert ő már szült!"

Na jó, ez azért alap dolog kellene legyen, egy udvarias ember természetesen utat enged a babakocsisoknak, egy udvarias anyuka pedig meg is köszöni. Nem is értem, hogy ezt hogy gondoltad.

2022. febr. 11. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!