Nők,akik nem akartok gyermeket.Ha olyan helyzetben lennének hogy nálatok legyen a döntés,ti támogatnátok azokat a családokat akiknek gyermekük van? Ugyanúgy ahogyan a kormány teszi.Esetleg még jobban támogatnátok őket?
Hát én jogvédőnek tartom magam, épp ezért zavar hogy mennyi gyereknek nincs joga emberi körülmények között felnőni, csak mert anyu-apu kinyomja őt a semmire mert a babuci alapjog... Ezek a felnőtt emberek a saját döntéseik áldozatai, de a gyerekek ártatlanok és engem nagyon felhúz, hogy nincs joguk méltó módon élni másvalaki önző döntése miatt.
"a fizetésemből azért vonják le a nyugdíj járulékot hogy majd megkapjam ha idős leszek"
Ez nem így van, abból az adóból, amit befizetsz, a szüleidet, nagyszüleidet fizetik ki. A nyugdíjrendszer arra épít, hogy majd akkor is lesz elég befizetés, amikor te nyugdíjas leszel. Ez viszont nem valósulhat meg utánpótlás nélkül. Éppen ezért a kormánynak elemi érdeke, hogy ösztönözze a gyerekvállalást. Hogy lehetne jobban is csinálni, az nem kérdés, de a kényszer ott van. Mert az alternatív megoldások (adóemelés, nyugdíjak értékének csökkenése, nyugdíjkorhatár emelése) sokkal rosszabb lenne. Az első forgatókönyv a dolgozó réteg elszegényedését és kivándorlását vonná maga után, a második idősek tömegeit taszítaná létbizonytalanságba, a harmadik pedig a 65+ korosztályt dolgoztatná, amíg teljesen bele nem rokkannak.
Nem.
Ez olyan, mintha lenne egy gyerekem, akinek adnék pénzt életkezdésre, ő meg elbulizná.
Akkor adnék a gyerekemnek pénzt, ha letett elém minimum egy normális végzettséget az asztalra, illetve van egy normális állása és azzal a feltétellel kapná meg, hogy elmeséli nekem, mibe akarja fektetni. Amiket támogatok: tovább(i) tanulás, vállalkozás, ingatlan, más megtérülő befektetés.
Felelőtlen hülye semmirekellőknek nem szabad pénzt adni a reprodukciójukért, mert olyanok, mint a csótányok: amíg van kaja a közelben, petéznek és ellepnek. Fejlődésre kell pénzt adni, oktatásra például, tehetséggondozásra, kulturált szülőknek, akik kulturált gyereket nevelnek, nem egy nyomorultat, aki tönkreteszi az összes bevásárlást, nyaralást, buszutat, összejövetelt, más holmiját, mindent.
Magántanár vagyok, igaz, nagyokkal (gimnázium, egyetem) dolgozom, szívesen fektetnék olyan emberek felkészítésébe, akik arra érdemesek.
A többivel meg úgy kell eljárni, mint a kártevőkkel: elérni, hogy kipusztuljanak. Nem, nem gyilkosságra gondolok, hanem arra, hogy elzárjuk a pénzcsapot és az összes erőforrást.
"és utána nagyképűen tolja a babakocsit, és elvárja hogy én menjek le a járdáról és kerüljem ki, mert ő már szült!"
Na jó, ez azért alap dolog kellene legyen, egy udvarias ember természetesen utat enged a babakocsisoknak, egy udvarias anyuka pedig meg is köszöni. Nem is értem, hogy ezt hogy gondoltad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!