Nők,akik nem akartok gyermeket.Ha olyan helyzetben lennének hogy nálatok legyen a döntés,ti támogatnátok azokat a családokat akiknek gyermekük van? Ugyanúgy ahogyan a kormány teszi.Esetleg még jobban támogatnátok őket?
Nekem 1 gyerekem van. Azert vallaltam egyet mert ennyit tudok tisztessegesen el tartani.
Van aki a semmire szül több gyereket csak azert mert...
Segelyek stb
Kerdesedre valaszolva en sem tamogatnam, kizarolag a beteg illetve árva gyerekeket
Én teljesen másképp értelmeztem a kérdést, mint a válaszokból ami lejön.
Mivel a kérdésben ott a kormányhoz való hasonlat, ezért nekem inkább úgy jött le, hogy netán ha hatalomra kerülnék, akkor támogatnám-e. És úgy igen, abszolút. De a saját fizetésemből a kicsinyke életemben nem, hacsak nem testvérem gyereke (mert őket imádom amúgy).
Én úgy értelmeztem a kérdést ahogy a 14-es. De a válaszom már más. Ennyi plusz juttatással biztosan nem. Ekkora különbséget nem tennék gyerekesek és gyermektelenek közt. A CSOK az én olvasatomban sokaknak óriási bukás, meg fogják szívni rengetegen. Mondjuk ők vállalták, majd akkor se sírjon a szájuk ha vissza kell fizetni a hitelt és közben költeni a -néhol sorra- szült gyerekre.
Most ugyan lepontoztok majd, mert én kétgyerekesként válaszoltam..
Ez az adóvisszatérítés is... Nem mondom hogy nem örülök neki, de basszus. Ez rengeteg pénz az állami kasszából. Ez máshonnan hiányozni, ezt pótolni kell. Arról nem is beszélve hogy kapunk mi adókedvezmény a gyerek(ek) után. Mire fel kapjuk vissza az egész évben befizetett adót? Ha nem tudod eltartani a gyereket, ne szüld meg.
Ezt a pénzt tartósan beteg/fogyatékos/sérült/gyógyíthatatlan betegekre kéne fordítani. Gyerekre, felnőttre. Akik nem tudnak dolgozni a betegség miatt, vagy a beteg ápolása miatt. Talán ápolási segély vagy mi a neve, na az például szégyenteljesen alacsony. Ezt a qrva sok pénzt oda kellene pumpálni pl.
14-es, én is így értettem a kérdést, ennek szellemében válaszoltam rá. Amúgy én vagyok a 8. válaszoló. Kifelejtettem mondjuk a csp-t, meg a gyedet, gyest, tgyást, vagy hogy a bánatba hívják ezeket manapság, mert ezekkel még egyetértek úgy-ahogy.
De a mostani szja-visszatérítés szerintem már túl sok, plusz az adójóváírást sem vezettem volna be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!