Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan vegyem rá anyámat,...

Hogyan vegyem rá anyámat, hogy maradjanak nyugton és ne szívassanak?

Figyelt kérdés
Anyám és húgom is (szerintem) covidos. Lázuk van, gyengék, száraz köhögés, alig kapnak levegőt. Én eddig még megúsztam tünetek nélkül 3 oltással, de ebben a kis lakásban biztos, hogy elfogom kapni.... Se anyám, se húgom nem hajlandó tesztelni az itthoni gyors tesztekkel. Maszkot nem hordanak a közelemben és imádnak direkt szívatni, hogy közel jönnek hozzám a szűk folyóson és az arcomba lihegnek konkrétan amikor ordibálni akarnak velem. Próbálom magam elzárni amennyire lehet, de lehetetlen, mert kedvük-kényük szerint bejárkálnak a szobámba, "hozok be tiszta ruhát", "megcsinálom az ágyadat" "hozok innivalót" mint egy csecsemőnek... Zárni nem lehet az ajtót, mert harmonikaajtó. Vagy ha valamit csinálok a lakásban, akkor odajön anyám korrigálni és direkt beleáll a pofámba, a falhoz nyomva vagy belökve az ő hálószobájába, hogy véletlen se tudjak távolságot tartani és szívjam be a jó kis fertőzött levegőt... Nem tudom, hogy covidosak-e teszt hiányában, de nagyon valószínű. Emellett ma is járkáltak boltba, postára, stb. Egyszerűen nagyon fontos lenne nem lebetegednek jövőhéten, mert ha lebetegszem akkor nem lesz munkám és jövőhéten muszáj munkát szerezzek, vagy diplomám sem lesz...

2022. jan. 29. 16:56
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
76%
XD
2022. jan. 29. 20:34
 52/67 anonim ***** válasza:
92%

Tudod, Martin nem utálnának annyian, ha a kezdetekkor megfogadod a kapott igen jó tanácsokat. De miért kérsz tanácsot, segítséget, ha aztán nem érdekel, amit mondanak, és gyártod a kifogásokat.

Régesrégen el kellett volna már költöznöd és a saját lábadra állni, akár olyan áron is, hogy halasztasz az egyetemen. Most nem lennének ilyen gondjaid.

Igen, lehet hogy én szerencsés vagyok, de valószínűleg sokat segít az is, hogy én nem gyártom, hanem megoldom a problémákat. Legalábbis mindent megtesze azért, hogy sikerüljön megoldani. Egy betegség meg nem tud megijeszteni. Az emberi butaság és hiszékenység sokkal ijesztőbb számomra, mert származott már ilyenből komoly baj is a történelem folyamán...

2022. jan. 29. 20:34
 53/67 A kérdező kommentje:
#52 Ha 18 évesen elmentem volna dolgozni, akkor gyári munkás lettem volna. Soha nem bocsájtottam volna ezt meg magamnak, mert abból kb lehetetlen küldetés lett volna nekem kilábalni, mert munka mellett nem lettem volna képes tanulni. Bár így is feleslegesen mentem egyetemre. Áh hagyjuk, az életet nem nekem találták ki.
2022. jan. 29. 20:37
 54/67 anonim ***** válasza:
91%

Semmi sem lehetetlen, ha valaki akarja. Én majdnem 50 évesen szereztem diplomát, mert 1. akkor volt rá lehetőségem; 2. akkor akadt olyan motiváció, ami miatt belevágtam. Mindezt munka, család (3 gyerek) mellett.

Ha 18 évesen kiléptél volna a mérgező környezetből, sokkal több lehetőséged lett volna összeszedni magad.

De ez már nagyjából mindegy is, a "mi lett volna, ha" már nem segít rajtad. De attól még változtathatsz most is, csak el kéne szánnod magad végre.

2022. jan. 29. 20:51
 55/67 A kérdező kommentje:
És ha változtatok, akkor nem fognak utálni az emberek? Mert nincs értelme úgy élnem, hogy utál az egész ország és elkönyvelnek elmebetegnek. Ha változás után is ez lesz, akkor igazából megölöm magam.
2022. jan. 29. 20:56
 56/67 anonim ***** válasza:
72%
Én mindig mondom, hogy ebben a családban Martin a legbetegebb.
2022. jan. 29. 21:01
 57/67 anonim ***** válasza:
75%
Te agyament! Utál az egesz ország? Ismer téged talán az egész ország? Abban mondjuk igazad van, hogy elmebeteg vagy.
2022. jan. 29. 21:04
 58/67 A kérdező kommentje:
Hát 56 és 57 ti biztos utáltok...
2022. jan. 29. 21:07
 59/67 anonim ***** válasza:
100%

Senki sem utal legalabbis itt gyakorin tuti nem hisz nem is ismerunk teged :D

Jesszus nagyon gyerek gondolkodasod van meg

Csak nem ertunk egyet a kijelenteseiddel errol van szo de az nem egyenlo az utalattal mert megismetlem mi nem ismerunk teged!

Viktatort utalom mert tonkre tesz bennunket es az orszagunkat es a csicskai is.Ot sem ismerem szemelyesen de amiket tesz azzal raszolgalt a megvetesemre de ezzel nem vagyok egyedul az hetszentseg

2022. jan. 29. 21:10
 60/67 anonim ***** válasza:
100%

Anyudek elott tegyel ugy mintha nem f*snal toluk mert meg vannak fazva es akkor leszallnak rolad mert nem latjak ertelmet a szivatasodnak

Tanuld meg azt hogy ha nem mutatsz felelmet tok mindegy mirol van szo akkor azt nem tudjak ugymond felhasznalni ellened

2022. jan. 29. 21:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!