Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan vegyem rá anyámat,...

Hogyan vegyem rá anyámat, hogy maradjanak nyugton és ne szívassanak?

Figyelt kérdés
Anyám és húgom is (szerintem) covidos. Lázuk van, gyengék, száraz köhögés, alig kapnak levegőt. Én eddig még megúsztam tünetek nélkül 3 oltással, de ebben a kis lakásban biztos, hogy elfogom kapni.... Se anyám, se húgom nem hajlandó tesztelni az itthoni gyors tesztekkel. Maszkot nem hordanak a közelemben és imádnak direkt szívatni, hogy közel jönnek hozzám a szűk folyóson és az arcomba lihegnek konkrétan amikor ordibálni akarnak velem. Próbálom magam elzárni amennyire lehet, de lehetetlen, mert kedvük-kényük szerint bejárkálnak a szobámba, "hozok be tiszta ruhát", "megcsinálom az ágyadat" "hozok innivalót" mint egy csecsemőnek... Zárni nem lehet az ajtót, mert harmonikaajtó. Vagy ha valamit csinálok a lakásban, akkor odajön anyám korrigálni és direkt beleáll a pofámba, a falhoz nyomva vagy belökve az ő hálószobájába, hogy véletlen se tudjak távolságot tartani és szívjam be a jó kis fertőzött levegőt... Nem tudom, hogy covidosak-e teszt hiányában, de nagyon valószínű. Emellett ma is járkáltak boltba, postára, stb. Egyszerűen nagyon fontos lenne nem lebetegednek jövőhéten, mert ha lebetegszem akkor nem lesz munkám és jövőhéten muszáj munkát szerezzek, vagy diplomám sem lesz...

2022. jan. 29. 16:56
1 2 3 4 5 6 7
 1/67 anonim ***** válasza:
57%
Ha tesztelnek, mi változik tőle otthon? Nem kapod el?
2022. jan. 29. 17:02
 2/67 anonim ***** válasza:
41%

Ez az!1-es nagyon szépen rávilágított a lényegre

3 oltás benned van elvileg nincs mitől félned :D

2022. jan. 29. 17:05
 3/67 A kérdező kommentje:

3 oltással is elkapom, csak nem kerülök lélegeztetőre. De kórházba még kerülhetek és nagyon nincs kedvem...

Jó lenne tudni, hogy covid vagy influenza. Nem mindegy.

2022. jan. 29. 17:13
 4/67 anonim ***** válasza:
66%
Ha nem járulsz hozzá, nem visznek kórházba. Nem erőszak.
2022. jan. 29. 17:22
 5/67 anonim ***** válasza:
70%

Nekem mikor a lányom koronás lett, a férjem és én se kaptuk el, akkor 2 oltásunk volt (mindhármunknak csináltattunk PCR tesztet, biztos ami biztos). Ha ígyis-úgyis együtt éltek, akkor elkerülni úgysem tudod ha valóban fertőzöttek. Bizonyára jobb lenne tudni, hogy mi bújkál bennük, de pár nap után már Te is tesztelhetsz és kiderül, hogy elkaptad-e.

Mi a lányom pozitív tesztje után, a karanténja lejára előtti napon mentünk tesztre (semmi panaszunk nem volt) és negatív lett. :)

2022. jan. 29. 17:24
 6/67 anonim ***** válasza:
73%

Minek vettetek teszteket, ha úgysem használjátok?

Első lépésben hordj otthon is maszkot, FFP2-t vagy FFP3-ast, mosd és fertőtlenítsd a kezed, szedj 1000mg-s C vitamint, 4000-es D vitamint és máris tettél magadért valamit. (és használd a teszteket!)

2022. jan. 29. 17:27
 7/67 A kérdező kommentje:

#4 Szia

#5 Ja, jobb itthon meghalni.

#6 Én fogok mindenképp, de jó lenne tudni mivel állok szembe. Reménykedek a 3. oltásban

#7 Vettünk mert majd jó lesz. De ne használjuk, mert megbélyegeznek minket leprásnak egy életre...

2022. jan. 29. 17:36
 8/67 anonim ***** válasza:
81%

"Vettünk mert majd jó lesz. De ne használjuk, mert megbélyegeznek minket leprásnak egy életre..."

Hülyeség, de akkora, hogyha egy kutyának beadnák, megveszne tőle!

Amellett ki a franc tudná, hogy ti otthon mit csináltok?

2022. jan. 29. 17:40
 9/67 anonim ***** válasza:
48%

Kérdező, ha tesztelnek, akkor nem kapod el?

Én is oltva vagyok, betartom a szabályokat, stb, de nem értem, mit változatna a teszt. Elárulod?

2022. jan. 29. 17:43
 10/67 A kérdező kommentje:

#9 Ezt nem én mondom, hanem ők sajnos.

#10 Leírtam az előbb.

2022. jan. 29. 17:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!