Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy anyám rendőrökk...

Normális, hogy anyám rendőrökkel fenyeget?

Figyelt kérdés
Nos az az igazság, hogy vannak családi problémák, állandó veszekedések ingerültség. Miután felemelem a hangom anyám azzal fenyeget hogy rendőrt hív, meg eljárást indít ellenem, meg hogy majd meg fogjuk verni es hasonló szarságok. Nyilván szar élete van és nem vagyok egy többdiplomás aranyásó BradPitt, de nyugtassatok meg, hogy nem feltétlenül én vagyok a hülye, mert vmiért annak akar beállítani. Lassan elfogadom, hogy értelmetlen arra várnom hogy normális családom lesz és ki szeretnék kerülni ebből a szülői nyaggatásból. Állandó elégedetlengedés a másik hibáztatása stb...amúgy azért fenyeget, mert nem tud elviselni csak a munkája érdekli, és zavarom, és annyival elintéz engem, hogy mennyek ahová akarok, csináljak amit akarok szarik mindenre, de szerinte minden rossz amit csinalok kb. És meglepődik hogy belekötök, miután kioszt hogy milyen értelmetlen dolgokat csinalok. Nem tudja elfogadni hogy nem én vagyok a megmentője. Ha már nem vagyok jó csicska, mennyek a pibe. Mert ez a gyerek dolga. Mit kezdjek ezzel???
2022. jan. 29. 10:46
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező - ez egy nyilvános fórum, tehát nem lehet ide kiírni túl személyes dolgokat. A lényeg viszont az, hogy az áldozat mindig természetesnek veszi ha a szülő pszichopata, ezért többnyire egy fél élet boldogsága és sikere elvesztése után ébred rá, hogy a drága édesanyukája valaki egészen más személy. (Rengeteg szétcsúszott életű férfi van vidéken - egy akaratos anyával a háttérben.)

Intő jel lehet a kivagyiság rögeszméje és igen kényelmes állás birtoklása valódi szakmai érdemek nélkül. Furcsa - filmekből ismert - arisztokratikus attitűd is jelentkezhet az életszemléletben. Az ilyen személy pontosan tudja, hogy mit kell megküzdenie az utódjának a sikerhez, de csak ritkán nyújt segítséget (meg nem is képes rá) az iskolai nehézségekhez. (Ezért általában a fiatalkori szexualitásról való lemondással fizet az utód - incel életvitel - vagy elmenekül és 0-ról kezdi, jó messze otthonról. Az utóbbi lehetőség főleg szép nőknek és sportos testalkatú férfiaknak alkalmas.)

A kemény iskolai képzéseket átvergődött utód nem mindig tud normálisan elindulni karrierileg. Akiknek sikerül, sokszor már nyakig merültek az adósságban, korrupcióban, stb. - tehát "megbízható konzervek" lettek "szabvány szerint" - ahogy a vevő lerendelte az árut anno!

A legbiztosabb jele a családtag leplezett aljasságának a racionális problémamegoldásra való képtelenség erős akaratosság mellett. Specifikus butaság és hárítás jön, amikor később baj történik. A lúzerré tett utódtól a rokonság is elfordul.

2022. jan. 29. 13:27
 32/37 anonim ***** válasza:
18%

A feleségem pl. lepofozta az anyját, a nagyanyjával együtt, úgy, hogy mind a kettő külön-külön letépte a falvédőt estében.

Azóta van respektje, és azt mondják neki, hogy "igen drágám!".

Pedig az asszony csak 165 magas és 55 kiló. De mégis nekiesett két bálnának.

2022. jan. 29. 14:22
 33/37 anonim ***** válasza:
96%
32: csodálatos történet, gratulálok..
2022. jan. 29. 14:52
 34/37 anonim ***** válasza:

Érdekes film a rejtett karrieradminisztráció témájában a "Vörös veréb":

[link]

2022. jan. 29. 15:12
 35/37 anonim ***** válasza:
73%

#33 köszönjük.

:)

Volt egy pont, amoikor a Zasszony már nem bírta tovább a rá nehezedő anyai és nagyanyai lelki (és néha fizikai) terrort.

Ezt úgy képzeld el, hogy 24 évesen, jól fizető állásban az anyja és nagyanyja úgy akarta bekorlátozni, ahogy 5 éves korában.

És egyszer csak szakadt a cérna. Én meg csak ültem a konyhaasztal mellett, és néztem, mint hal a szatyorban, amint az eddig békés Orsika (fiktív név) üvöltve megsorozza mindkettőt.

Utána pedig egy kedves mosoly kíséretében csak ennyit mondott:

-Ha gondolod, mehetünk vacsizni...

:D

2022. jan. 29. 17:18
 36/37 anonim ***** válasza:
69%

Már ne is haragudj,de ha csak nem vagy fogyatékis,akkor 33évesen már nekem is sok lennél,ha én lennék az anyád. Persze,hogy nem érdelked már úgy,mint gyerek korodban. Azért a szülők sem úgy tervezik a gyerekvállalást,hogy ennyi idősen is még anyuci szoknyája alatt éljenek.

Költözz el,hagyd anyádat is élni! Oké,hogy a gyereke vagy,és az is maradsz,de neki is kell ennyi év után egy kis szabadság,és önállóság! Napi pár telefon,vagy heti pár találkozás bőven elég eleinte,aztán majd meglátod,hogy jobb lesz a viszonyotok. Egyszerűen sok vagy már neki.

2022. jan. 29. 17:29
 37/37 anonim ***** válasza:
73%
Az ilyentől menkülni kell.
2022. jan. 29. 23:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!