Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kénytelen közületek ápolni...

Kénytelen közületek ápolni valaki a saját szülőjét? Mit gondoltok, mi az a szint, amíg ez elvárható, egyáltalán elvárható, vagy abszolút egészségtelen és káros ránk nézve a saját szülőnket gondozni?

Figyelt kérdés

2022. jan. 26. 15:17
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/122 anonim ***** válasza:
98%

És olyankor mi van, hogy ha a rokonságból már senki sem él anyámon kívül, anyám itt lakik velem a (formailag, papíron) én ingatlanomban, és az ápolási díj a jelenlegi nettó munkabérem 10%-át sem éri el?

Tehát a lakás nem fedezet az ápolási otthonra.

A 90%-os jövedelemcsökkenés, meg ugy, hagyjuk.

Na, ilyenkor mit tegyek, ha bekövetkezik?

Eszembe nem jutna 0-24-ben itthon pesztrálni. Férfi létemre meg ráadásul ez teljesen idegen tőlem.

Tehát találni kellene egy okos és normális megoldást. Ennyi.

2022. jan. 26. 19:52
 102/122 anonim ***** válasza:
10%
101 Fizesd vissza anyádnak, amiből felnevelt és akkor be tud menni otthonba!
2022. jan. 26. 20:13
 103/122 anonim ***** válasza:
98%

Ha az anyja nem neveli fel, akkor az állam vagy kikényszeríti belőle, vagy megoldatja valaki normálisabbal.

Neki ez volt a kötelessége, ha már megcsinálta. A gyereket senki se kérdezte meg, hogy meg akar-e születni.

2022. jan. 26. 20:18
 104/122 anonim ***** válasza:
100%
#101: nekem nő létemre is. Nem kell a nőkre hárítani minden nemszeretem dolgot.
2022. jan. 26. 20:22
 105/122 anonim ***** válasza:
2%
102 Lehet poklot is csinálni egy gyerek számára, ha a szülő úgy akarja, tehát illik hálásnak lenni egy normális családért és egy tisztes felnevelésért.
2022. jan. 26. 20:23
 106/122 anonim ***** válasza:
98%

102

Értem én hogy szeretsz te ezen a visszafizetéses mizérián pampogni, de semmi értelme. Egyik régi osztálytársam anyja nevelőszülő volt. Azért kapta a fizetését, hogy olyan gyerekeket nevelt, akiket még nem fogadtak örökbe (vagy a korukból adódóan ez már nem is volt valószínű). S nem csak úgy lehet ilyen helyre kerülni, hogy a szülők meghalnak, hanem el is szokták venni a gyerekeket tőlük, ha alkalmatlanok. Szóval a gyerekre költött pénzt visszakövetelni teljesen értelmetlen, mivel az NEM KIVÁLTSÁG, hanem ALAP. Az neki járt.

105

Ez nem csak az anyagiakra, hanem a bánásmódra is vonatkozik.

2022. jan. 26. 20:27
 107/122 anonim ***** válasza:
98%
#105: nekem természetes, hogy nem teszem pokollá a gyerekem életét (bár kamaszként ezt nyilván másképp gondolja 🤣). Ezért nem kell hálásnak lenni, mert ez alap.
2022. jan. 26. 20:30
 108/122 anonim ***** válasza:
18%
Sztálin szülei pokollá tették a kis Jóska életét, meg is lett a következménye, a mai napig nyögjük. Lehet, hogy sokaknak nem kell hálásnak lenni, mások meg hálásak lennének, ha jó szüleik lettek volna gyerek korukban. Az okos ember akkor is tudja értékelni a jót, ha nem tapasztalja meg a rosszat.
2022. jan. 26. 20:35
 109/122 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem azok akik itt erősen az ápolási kötelesség mellett érvelnek azok valamilyen formában benne vannak, bele vannak kényszerülve egy ilyen helyzetbe amit kvázi rühellnek és itt próbálják meggyőzni embertársaikat róla, hogy ez mindenkinek a kötelessége, hogy nekik is sz.r legyen.

Ahogy korábban írtam, hogy fizetjük anyós minden számláit, ( rezsi, tévé, internet, telefon) kajáját meg úgy kb mindenét is mert csak ilyen nem is tudom minek hívják alap nyugdíja van akkor mi vehetjük úgy ha él még 20 évig hogy visszafizettünk mindent? :D

2022. jan. 26. 20:36
 110/122 anonim ***** válasza:
2%
109 Ami az anyagiakat illeti azt visszafizettétek, de a szeretetet élete végéig tartoztok fizetni.
2022. jan. 26. 20:43
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!