Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi az, amit ti máshogy csináln...

Mi az, amit ti máshogy csinálnátok, mint a szüleitek?

Figyelt kérdés
Tehát ha ti lennétek szülők, mik lennének azok a dolgok/hibák amiket ti nem követnétek el/máshogy csinálnátok volna mint a ti szüleitek?

2022. jan. 11. 20:26
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
90%
Szeretném a gyerekem.
2022. jan. 11. 23:02
 32/49 anonim ***** válasza:
93%
Odafigyelnék a gyerekem egészségi állapotára. Ha van egy veleszületett betegsége akkor mindent megtennék, minden követ megmozgatnék a gyógyulásáért, hogy egészséges, normális életet élhessen és ne egy testi-lelki nyomorult legyen felnőttkorára.
2022. jan. 11. 23:49
 33/49 anonim ***** válasza:
88%

Rengeteg mindent...

- Nem azért vállalnék gyereket, mert "így szokás". Ideális esetben csak annak lenne gyereke, aki nagyon szeretné ÉS alkalmas rá.

- Az előző ponthoz kapcsolódva: felelősséget vállalnék a gyerekemért (ha beteg, akkor normális orvoshoz vinném, nem kuruzslókhoz, és nem hagynám magára, ha láthatóan problémái vannak).

- A gyerek nem a tulajdonom, nem a meghosszabbításom, és nem általa kell megélnem azt, ami nekem nem adatott meg a saját gyerekkoromban. Joga van hozzá, hogy a saját személyiségének, tehetségének, érdeklődésének megfelelően a saját útját járja, és ehhez segítséget kapjon.

- A társamtól elvárnám, hogy jó példa legyen a gyereknek. Ha bántaná (akár testileg, akár érzelmileg), akkor repülne, és nem mentegetném.

- Mindent szabad, ami másnak nem árt.

- Tanulni nemcsak 25 éves kor alatt lehet (és kell), hanem élethosszig.

- Egy gyerekre nem szabad a vallást ráerőltetni. Ha pedig valláskritikus kérdéseket tesz fel, azokat illik tisztességesen megválaszolni (akkor is, ha a válasz a "nem tudom"), nem pedig sértődötten ordítozni.

- Egy felnőtt embernek képesnek kellene lennie az érzelmeit kezelni és kontrollálni. Az érzelmi érettség az egyik legfontosabb készség, amit átadhat a gyerekének.

2022. jan. 12. 00:14
 34/49 anonim ***** válasza:
94%
Megmondanam neki, hogy nekem mindent elmondhat, soha nem fogom kinevetni vagy megalazni barmi is legyen amit elszeretne mondani. Engem evekig bantottak es kikozositettek, de senkinek sem mertem szolni rola, mert apam szegyellte volna hogy ilyen fia van.
2022. jan. 12. 01:08
 35/49 anonim ***** válasza:
92%

Kis túlzással mindent. Ugyanakkor nem tudom, hogy élesben tudnám-e másképp, mert végülis csak ezt láttam amit ők tudtak. Kísérletezni nincs kedvem, főleg egy másik emberen nem, ezért nem is lesz gyerekem.

Nem hiányzik és nem is fog, ugyanis kb semmi örömöm nem volt gyerekként a családban, és a felnőtteken sem azt láttam, hogy kicsit is szeretnék a szülői szerepet, csak mindenki tette a dolgát, ami épp neki jutott

2022. jan. 12. 01:56
 36/49 anonim ***** válasza:
93%
Nem tartanám fogságban önmagam részére, miután megromlott a házasságom.
2022. jan. 12. 02:14
 37/49 anonim ***** válasza:
90%
Nem gyakorolnék olyan fokú kontrollt a gyerekem fölött, ami megfosztja a szabadságától. Nem zsarolnám érzelmileg. Jó anya volt felnőttkoromig, de akkor már nem. A függetlenedésemnek keresztbe tett. El sem tudta egyedül tartani magát, a fizetésemre is rászorult.
2022. jan. 12. 02:16
 38/49 anonim ***** válasza:
93%
Nem semni, hogy mennyi hozzászóló válasza az, hogy nem vállalna gyereket addig amíg biztos háttért, érzelmi alapot, normális körülményeket nem tud neki biztosítani és nem akarnak a/az "ez az élet rendje" vagy "most vagy fiatal" vagy egyéb kötelezettségeknek való megfelelés miatt gyereket vállalni. Én a magam részéről a vilag legrosszabb emberének vagyok éreztetve, mert hasonló a meglátásom.
2022. jan. 12. 06:30
 39/49 anonim ***** válasza:
93%

Nem vállalok gyereket csak azért, mert a férjem minden vágya egy, engem meg tönkretesz (súlyos autoimmun betegség).

Felejtős. Nem lesz gyerekem és kész, mert én nem teszem magam tönkre, hogy aztán szülés után 12 évvel meghaljak.

2022. jan. 12. 06:47
 40/49 anonim ***** válasza:
89%

Megfogadtam, hogy többet foglalkozom vele.

Anyu szeretett nagyon, de egyedül nevelt, nagyon sokat dolgozott, nem volt rám érdemben ideje, alig csináltunk együtt valamit.

Az a baj, mégis hajlamos vagyok erre. Bár én leülök azért társasozni stb, de észreveszem magamon is sokszor ezt a lerázóst"most nem érek rá" hozzáállást. Igyekszem tudatosan kiküszöbölni ezt, de hasonlítok anyura mégis ebben :(

2022. jan. 12. 07:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!