Hogyan győzzem meg a szüleimet egy iPhone-ról?
Én se szeretem az iPhonet soha nem is vennék, de nem próbálnám meg lebeszélni egy családtagomat sem a vásárlásáról. Ha azt akar venni tudja miért. Stílus, divat, vagy csak mert tetszik, az ő dolga.
Lehet, hogy a szüleid azért próbálnak lebeszélni mert hallották innen onnan, hogy igy drága meg úgy drága. Lehet úgy hondolják ha Nekik jó egy egyszerűbb android, akkor Neked is. Próbald megértetni velük, hogy ez a Te telefonod lesz nem az övék. Főleg, hogy pénzed is van rá. A mostani vilagban egy telefon már hozzátartozik a minndennapi szükségleteinkhez. Mint egy ruha vagy egy cipő. Divat, trend, stb...
Vedd meg.
Na megint előjött az android vs ios vita, pedig rohadtul semmi köze sincs a kérdéshez. Senki se nyúlkáljon a másik zsebében, mert semmi köze sincs hozzá.
Mellesleg az iphoneok sem azért rohadt drágák mert telhetetlenül pénzéhes a cég, hanem mert rajta van 82027 áfa, vám meg minden egyéb szarság. Az egész világon itt a legdrágábbak az iphoneok. Alapjáraton a sima 13 lenne 150k ha usa-ban lenne vásárolva, szóval egyáltalán nem ezzel kellene foglalkozni.
A kérdés az volt hogy hogyan lehet elmagyarázni egy olyan szülőnek az iphone választást, aki nem feltétlenül ért hozzá. Most hogy mindenki kivitatkozta magát, ugorjunk neki újra.
Idézve a kérdést:
“Hogyan győzzem meg a szüleimet egy iPhone-ról?”
Ha nem tudja hogy minek neki az iPhone és ezzel kapcsolatban kér tanácsot, persze hogy rákérdeznek, vajon minek, illetve abból az irányból próbálják megközelíteni a kérdést, mint amit leírt, hogy "jó ökoszisztéma" a Macbook meg az iPhone együtt...
Azt meg hogy "minek" nem tudja megindokolni ezen kívül, így elég nehéz... Szeretnék egy notebookot venni fél milláért, mondjátok meg környezetnek mit mondjak miért, ha van kétszázért is és igényeimet kielégíti? Mondjuk rossz példa mert valaki mondhatja hogy "játszani akar rajta" de telefonok közt ekkora eltérés nincs. Zártabb rendszer az alma és drágább is, van hogy a zárt rendszer "előnyeit" lehet élvezni.
Nem értem, miért az a lényeg, hogy “de hát miért iPhone? Túlárazott fos!”
És? A kérdezőnek ez tetszik, ezt szeretné. Engem pl tök nem érdekelne, ha a gyerekem erre gyűjtené a zsebpénzét.
Egy barátnőm 2015-ös iPhone 6s telefonja tavaly lett lecserélve (7 évesen!), semmi hibája nem volt és gyors is volt, tudom, fogtam a kezemben. Én 2017-ben kiadott Samsung telefonom (én 18-ban vettem, tehát 4 éves telefon) konkrétan kezelhetetlenül lassú, 5-6 másodperces késések vannak, és akad is. Nem, nincsenek appok megnyitva, gyakorlatilag üres a memória, semmi nincs rátöltve.
Barátomnak szintén van egy 2018-as iPhonja, ugyanolyan gyors, mint egy mai vadiúj telefon. :)
Nekem ennyi elég is ahhoz, hogy kifizessek részletben kb 250 ezer forintot.
De akkor mondok még több példát is, családomban csak androidos telefonok vannak. 2-3 év. Utána mindnek lesz valami baja. Nem fogja a netet, nem észleli a wifit, fél nap alatt lemerül, baromi szenvedősen lassú lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!