Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan győzzem meg a szüleimet...

Hogyan győzzem meg a szüleimet egy iPhone-ról?

Figyelt kérdés
Régi vágyam már beszerezni egy Apple-okostelefont. A mostani telefonom már a végóráiban van, illetve MacBookommal párosítva már nyújtana ökoszisztéma-funkciókat. Mármost: a szüleim sosem voltak Apple-pártiak, emiatt is akarnak az Android mellett ragadni, merthogy "úgyis jó a megszokott". A pénzügyi résszel nincs gondom, tudnám akár teljes egészében finanszírozni az új telefont. Milyen érveket hozzak fel egy iPhone mellett? NE kérdezzétek kérlek a kommentekben, hogy miért is vennék iPhone-t. Köszi.

2022. jan. 8. 00:57
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
91%

“NE kérdezzétek kérlek a kommentekben, hogy miért is vennék iPhone-t. Köszi.”

Tulajdonképpen de. Itt tényleg az a kérdés, annyi különbséggel hogy a választ nem nekünk kell elmondani, hanem a szüleidnek. (Mondjuk ezt nem tudom értelmezni, hogyha saját pénzről van szó, akkor miért nem költheted arra, amire te szeretnéd)

Na de akkor érvek:

- amit te is mondtál, ökoszisztéma

- több éves szoftveres támogatás (minimum 4 évig frissítik)

Viszont ez leginkább az igényektől függ. Valakinek az andoid vált be, valakinek meg az ios. Attól hogy a szüleidnek az android jött be, lehet neked az ios fog.

Viszont én is inkább azt az oldalt erősítem aki azt mondja, hogy ha saját pénz, akkor menj be a boltba, és vegyél egyet.

2022. jan. 8. 07:56
 22/46 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem attól tart a Kérdező, hogy súlyos szemrehányásokat szabadít magára: "fiam, van olcsóbb telefon is, megtakaríthattad volna a pénznek jelentős részét, minek neked ilyen túlárazott telefon?", ezen szemrehányások ellen szeretne érveket gyűjteni.

Én is elég nehezen tudnám meggyőzni magamat, ha például félmillás notebook-ot akarnék venni, amikor feleennyiért (vagy talán még kevesebbért) is találnék olyat, amely megfelelne igényeimnek.

2022. jan. 8. 08:04
 23/46 anonim ***** válasza:
26%
Vagy vesztek nekem egy ájfont vagy otthagyom a sulit! És ez nem vicc!
2022. jan. 8. 08:11
 24/46 qkker1 ***** válasza:
57%
Minek az ifos? Semmivel nem jobb, mint bármelyik droidos telefon, csak kibaxottul jó a marketingje!
2022. jan. 8. 10:14
 25/46 anonim ***** válasza:
23%

Ha ide regisztráltál akkor feltételezem elmúltál 16 éves, mert elolvastad a szabályzatot ugye. Ugye?

Ha tehát legalább 16 éves vagy és van pénzed is és nem vagy képes magadnak venni egy telefont akkor orvossal beszélj ne a szüleieddel!

Én 15 évesen motorral mentem haza, 17 évesen meg kocsival. Fater félrenyelbe a bablevest, de 10 per múlva már együtt feküdtünk alatta és néztük mit kell megcsinálni rajta.

Te meg itt kínlódsz hogy vegyéle egy telefont... szánalmas. Nőjj már fel!

2022. jan. 8. 10:40
 26/46 anonim ***** válasza:
39%

Az a baj hogy nem ismerjük részleteket, de felvázolom az összes lehetséges scenariot:

1: a kérdező családja kőgazdag, gyakorlatilag a zsebpénzéből tudná fedezni.

Ez esetben nem értem, apu anyu nem ellenkezett a macbook ellen? Az is alma tudtommal. Akkor meg?

2: a kérdező átlag polgár

Ez esetben elképzelhetetlennek tartom hogy ő diákmunkából összespóroljon magának 400ezret, amennyibe az olcsóbb iphoneok kerülnek. Szóval valószínű a tudnám fizetni részt úgy érti, hogy a részletet tudná fizetni. Akkor pedig érthető, miért nem akarnak a szüleid iphonet.

Saját vélemény: Én nem szólom le az iphoneokat, azért valljuk be, az androidos telók eléggé unalmasak már. Az iphone-nak meg van valami hangulata. De tény, hogy irreálisan drága a többi társához képest, értelmes ember nem vesz iphonet, ha csak nincs annyi pénze, hogy nem számít neki pár százezer feleslegesen kiadott zs. Bár a mostani felhozatal eléggé szutyok teló fronton. Eddig mindig Samsung S szériás telóim voltak, és lassan váltás előtt állok, de nincs értelmes alternatíva!

Nem fogok kiadni 300+ezret olyan telóért (s21) ami műanyag, a felbontását visszacsökkentették, és még se töltőt se fülhallgatót nem adnak hozzá. Iphonet szintén nem veszek 400+ért. Xiaomi hát nem tudom sose volt még. Oneplus nem tetszik. Jelenleg csak a középkategóriás (150ezres) telók érik meg, pl a52 vagy a72.

2022. jan. 8. 11:04
 27/46 anonim ***** válasza:
80%

Olyan szülőt is ismerek, akinek havi 1,5M ft a bevétele, de sem magának, sem a gyerekének nem vesz ilyen drága telefont.50 ezres androidosat vesz maguknak, azt használják 4-5 évig mire újat vesznek.Egyszerűen felesleges baromság ennyit költeni egy telefonra, főleg egy gyereknek nagyon felesleges.

Én is inkább azt támogatom, hogy pénzügyi tudatosságra legyen nevelve a gyerek, mert az megtérül.

2022. jan. 8. 11:37
 28/46 anonim ***** válasza:
23%

Látom előkerült a 400 ezres lemez is.

Ha csak egy icipicit is vetted volna a fáradságot #26, de tényleg, egy minimál sziten, akkor nem írhatnál ilyen hülyeséget!

"400ezret, amennyibe az olcsóbb iphoneok kerülnek"

Tessék, olcsóbb iphonok:

[link]

Másrészről a kérdező nem erre volt kíváncsi. Kit érdekel, hogy neked mi kell? (és még hülyeséget is hordasz össze)

Mi a francnak válaszolnak ilyen kérdésre az elfogult android hiénák?

2022. jan. 8. 11:38
 29/46 anonim ***** válasza:
92%

Ez ugyanaz a huszoneves lány kérdező, aki régebben a keresztanyja rosszalló velemenye miatt nem mert ájfónt venni...?

Gyanús... regi kamus nick... 🤣🤣🤣

2022. jan. 8. 11:45
 30/46 anonim ***** válasza:
91%
28. az iphone 13-ra értettem h olcsóbb iphone. Xs-t meg SE-t nem fog venni aki hetvenkedni akar a telójával, azok budget iphoneok. Az kb olyan mintha vennék egy s6ot 2022ben.
2022. jan. 8. 12:25
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!