Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehet hogy valaki nem...

Hogy lehet hogy valaki nem kíváncsi a gyerekére és az unokájára?

Figyelt kérdés

Messze lakunk egymástól, 300 km-re. Évente 2x mi megyünk, 2x anyám jön. Azért igy alakult ki, mert anyám jobban szeret vendégeskedni szerintem, viszont utazni meg nem nagyon. Karácsonykor ő szokott jönni, és a párom családjával együtt ünneplünk, mert ők helyben laknak. 2 éve ez kimarad. Idén úgy volt, hogy jön anyu, de a vírus helyzetre fogja, hogy nem akar vonatozni. Fel lett neki ajánlva, hogy kocsival elhozzuk karácsonyra, az is hogy mi utazunk hozzá (az előbbi 25-én, az utóbbi csak két ünnep között, mert a munka, meg az itteni karácsonyozás miatt akkor tudnánk csak menni). Persze egyik megoldás sem volt jó neki, mindenféle ürügyekkel jött. Sőt, mivel a két ünnep közötti utazás a nagybátyám ötlete volt, még fel is háborodott rajta... (nagybátyám külön szállást ajánlott fel, így még csak nem is lógnánk anyám nyakába, és kajánkról is gondoskodnánk, tehát anyagi terhet sem jelentene neki az ottlétünk - mert többek között ezzel is jött). Azt sem értette minek a két ünnep között lemenni nekünk?...

Totál kiakadtam. Egyébként egyedül él, totál pesszimista, barátai sincsenek és már nembis dolgozik, hogy ott lenne emberek között. 2 tesója van, tőlük elvárná a gondoskodást. Másfelől minket szeret megajádékozni, de ilyen odautazósat meg nem szeret, akkor sem, ha nem nála "lakunk".

Nagyon rossz ezt nekem látni, hogy ennyire magányos és megkeseredett, szerintetek mit tehetnék, hogy jobb legyen neki? A kislányomat is sajnálom, mert menne a mamához, de szegénynek mindig a virusra hivatkozzak... A párom szülei 3x oltottak, mi 2x, a gyerek nincs oltva. Az itteni családot nem zavarja, szóvá nem tennék. Sem az én otthini rokonaim, akik szintén 3x oltottak. Anyám persze szóvá tette ezt is...

Szóval nem tudom ezt most feldolgozni, ti hogyan állatok ehhez az egészhez?

2021. dec. 21. 08:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
11%
Illetve nem tudom hogy a masik szulod él e es hogyha nem és koze van a járványhoz akkor lehet azert is ilyen anyukad es akkor nem szoltam. 10-es vagyok. De ez ahogy írsz róla sértődöttséget és a masik megnem értését tükrözi és egy két helyen nem írsz róla szépen. Szomorú ha nincs okod rá magyarán ha nem bántott. Az okokat kellene megkeresni de nem a gyk-n hanem személyesen vele megbeszélve.
2021. dec. 21. 11:13
 12/16 anonim ***** válasza:
33%
Ezek szerint ő így érzi jól magát. Te a másik embert nem tudod megváltoztatni. Hagyd egy picit, nem kell keresni. Ha ő jelentkezik akkor már lesz miről beszélni. Van saját családod, ha ő nem akar a csapat tagja lenni az nem a te hibád. Bármit ajánlasz semmi nem jó, akkor jó úgy ahogy van.
2021. dec. 21. 12:13
 13/16 anonim ***** válasza:
59%
Ha semmi nem jó neki akkor hagyd.
2021. dec. 21. 16:42
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normálisan válaszolóknak.
2021. dec. 21. 23:51
 15/16 anonim ***** válasza:
38%

Aki megkeresett privátban annak van baj a padláson. Én csak jeleztem a kérdezőnek hogy az egész kérdése olyan mintha szégyelné az anyukáját ahelyett hogy segítene neki. Azért egy felnőtt embernek kéne lennie ötletének hogyan segítsen az édesanyjának hiszen ő ismeri már gyerekkora óta mi nem ismerjük. Ő tudja mit szeret vagy mit nem. Az írásból az jön le hogy nem bántotta gyerekkorában anyuka a lányát. Ha depresziós annak oka van. Lehet oka az is, hogy hiányzik neki a férje ha nem elváltak, de ugye okokat nem írt a kérdező vagy ha más a dolog akkor szimplán az elmagányosodás és elidegenedés is okozhat ilyet. De beleerőltetni bármibe is amit nem akar azzal nem segít senki rajta de azzal se hogy a gyereke nem vele beszéli meg hanem a nagy világgal.

Egyébként meg ezt a dolgot nem a gyk-val kéne megbeszélni hanem a szülővel. Az egész olyan mintha kamu kérdés lenne és le akarná járatni nem csak a szülőjét hanem azt az illetőt is aki 300 km-re lakik a szülőjétől. Én nem hiszem el hogy nem jut eszébe hogy segítsen neki online bevasarolni vagy kifizetni a számlát vagy szimplán csak meglátogatni. Kevés az info mennyi éves anyuka, van-e betegsége, elváltak-e a férjével vagy a férj elhunyt, de az biztos hogy egy egyedülélő idős embernek nehéz minden téren még akkor is ha a testvérei segítenek neki. Ha nem fogadja el a gyerektol a segítséget akkor ugy alakitanam mintha a testvérek segítettek volna. Leginkább azon a téren nehéz ha elfáradt a bevasarlasban, takarítasban, nyűg a járvány és a gyereke még be is van sértődve hogy nem akar oda menni aminek leginkább nem ő az oka szerintem hanem belefáradt ebbe az egész járvány mizériába anyuka. Es hozzá szokott az egyedülléthez neki ez nyugalmas lehet a nyüzsi zavarja. De 300 km egy idős embernek nehéz lehet ha nincs is betegsége de fájhat már neki itt is ott is amott is, fájhat a háta a térde stb. Manapság már 300 km-ről is lehet segíteni neki pl. Online kaja rendelés nem csak ebéd hanem heti kaja, online be lehet fizetni neki a számlát ehhez miért kell ötlet? És napi szinten lehet video chatelni is ha nem ért hozzá akkor meg lehet neki tanítani. Ha meg beteg akkor neked kéne odautazni és elvinni orvoshoz. De az egészbol az jön le hogy szégyeli a kérdező hogy az anyukajanak problémája van és hogy ilyen. Tegyél ellene. De a járvány több embernek okozott nehéz helyzetet szóval kamu szaga van a kérdésnek. A kérdezőnek kell tennie az anyukájáért hogy ez változzon ha ez igaz. Mert nyilván valami problémája van nem biztos hogy depresszio.

Ja és köszönöm szépen nem kérek több privátot ezt nyíltan is írhattad volna de ha te írtad kérdező ezt a privátot akkor csak azt erősítetted hogy kamu a kérdés. De mindegy is milyen nemű vagy maga a privát stílusa már támadó bárki is írta. Ha nem a kérdező akkor is butus mert nem értette amit írtam. Mert én személy szerint csak jeleztem hogy az édesanyjának egyedül ellátni a háztartást nyugdíjasan már nem egyszerű hiszen nem fiatal már és ha ehhez társul krónikus betegség akkor ebben a helyzetben csak nyűg utazgatni neki. Nem besértődni kell. Azért írtam hogy ugy jön le hogy szégyeled mert kb ezt kérdezted hogy milyen anya az akit nem érdekli se a gyereke se az unokája. De utazni idősen pláne ha gyengébbnek érzi magát, alkalmazkodni számára nem a megszokott környezethez nem a saját ágyában aludni gondolom nehéz. Nem tudom kutya, macska van-e amiatt is aggodni hogy ellátták-e a testvérei stb stb millió oka lehet már nyugdíjasan. Ha nem beteg akkor is félhet a járványtól. Több pici gyerek maradt árván. Valós dolgokra azt írni álindok butaság. De egyébként az is lehet az oka hogy nyilván sejti hogy te ezt gondolod róla. Ez is lehet az okok között.

Ezt vele kéne megbeszélni és nem a gyk-n lejáratni szegényt. A családtagod. És ha becsülettel felnevelt és nem bántott akkor még inkább necces hogy te itt ilyeneket írsz róla. Keresd meg és beszéld meg vele. Ne megsértődj hanem keresd meg és kérdezd meg mi a baj miben tudsz neki segíteni.

2021. dec. 22. 08:05
 16/16 A kérdező kommentje:

#15 akkor szerinted mire van a gyk? Ez nem lejáratás, hanem egy kérdés és tények.

Ezt a sok agymenést meg inkább bocs de el sem tudom olvasni, elfogult vagy és spekukálsz, a saját helyzetedet akarod belevetíteni máséba.

Ha meg tudnám értelmesen beszélni anyámmal, akkor nyilván nem itt kérdeznék, sőt kérdés sem lenne. Lenne bőven mit mesélnem amúgy róla, mert nem csak velem viselkedik így.

2021. dec. 22. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!