Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Legtöbb anyuka elkényeztettik...

Legtöbb anyuka elkényeztettik gyerekért?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 4. 23:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
30%
Elég sokan sajnos
2021. ápr. 4. 23:44
 2/12 anonim ***** válasza:
97%

Nem ismerem az összes anyukát.

Biztos mindegyik anyukának van olyan alkalma, amikor kényezteti a gyerekét. Neki akár a legjobbat. És néha ez a kényeztetés, néha a nyers valóság, néha a pofára esés, amiből felemelkedik stb..

Ám a legtöbb ember, akit ismerek, nem kényes, így nem lettek elkényeztetve. Ebből azt von le, hogy a legtöbb anyuka nem kényezteti el a gyereket.

2021. ápr. 4. 23:46
 3/12 anonim ***** válasza:
80%
Nem halistennek. A legtöbb nem.
2021. ápr. 5. 00:05
 4/12 anonim ***** válasza:
21%

Nekem sógoromék, azon voltak büszkék hogy a gyerekük végre a saját ágyukban alszik, miután adtak neki 500 ft-ot -.-"

de nem hiszem, hogy minden anyuka elkényeztet

2021. ápr. 5. 02:11
 5/12 anonim ***** válasza:
61%
Igen.
2021. ápr. 5. 06:00
 6/12 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem nem.Elkényeztetni tipikusan nagyszülők szoktak.
2021. ápr. 5. 07:17
 7/12 anonim ***** válasza:
85%

Tisztázni kellene, hogy ki és mit tekint elkényeztetésnek?

Normális családoknál alap, hogy a szülők szeretik a gyereküket (ne bontsuk már le ezt csak az anyákra!) és a saját anyagi helyzetük szerint megadnak neki mindent.

2021. ápr. 5. 09:12
 8/12 anonim ***** válasza:
14%

„Adj egy halat egy embernek, és egy napra elláttad élelemmel. Tanítsd meg horgászni, így egy életre elláthatod táplálékkal."

Nem fogok szándékosan megadni mindent, amit magának kell megszerezni.

Olvass Tüskevárat, Téliberket és rájössz, az ELkényesztetés, amikor mindent megadsz, és a gyereknek ne kelljen semmit sem tenni érte nem jó dolog, amit minden szülő alkalmaz.

2021. ápr. 5. 09:23
 9/12 anonim ***** válasza:
56%

Attól függ, mit tekintünk kényeztetésnek.

Én igyekszem olyan körülmények között nevelni a lányomat, hogy egy boldog, biztonságos környezetben nőjön fel, örömmel és kíváncsian forduljon a világ felé, és igazi gyerekkora legyen. Lehetnék szigorúbb, de nekem ez nem esik jól. Viszont nem kap meg mindent, nem is tehetném, mert anyagilag nem vagyok úgy eleresztve, de amúgy sem stílusom az eszeveszett ajándékozás.

A lányom kedves, empatikus, érzékeny, nem követelőzik, már óvodás korától be lehet menni vele egy játékboltba úgy, hogy tudja hogy most nem veszünk semmit. Jobb gyereket keresve sem találhatnék. Úgyhogy ha el is kényeztetem egyesek szerint (azért túlórázom, hogy különórákat kifizessek neki stb) én nem látom ennek romboló hatását.

2021. ápr. 5. 13:40
 10/12 anonim ***** válasza:
55%

Kényeztetés nem elkényeztetés.

(ugye bonyolult a magyar nyelv, de van különbség)

2021. ápr. 5. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!