Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért engem tart anyám felelős...

Miért engem tart anyám felelősnek azért, mert belénkjöttek hátulról?

Figyelt kérdés

Haladtam az úton, de mögöttem nem bírt magával egy nő és túl közel jött. Én rendes követési távolságot tartottam. Az előttem haladó autó elé kifutott egy gyalogos a járdán sétáló tömeg közül (ki tudja miért) ő épp elkerüli, én satufék, 5 centire kerültem el úgy, hogy el is rántottam a kormányt. Még épp nem álltam meg, erre csatt belém jött hátulról.

Anyám persze kiakad, és én vagyok a hibás, mert "túl későn fékeztem"

Édes istenem, hát kkifutott elém egy gyalogos a semmiből, azonnal rátapostam a fékre. És jöttem 50-el védett úton ráadásul. ÉN vezettem, anyám meg telefonált.

Persze én vagyok a hibás, egyértelműen azért, mert nem tartottak mögöttem követési távolságot. Védett úton közlekedek.

A kresz szerint: Akkora követési távolságot kell tartani, hogy az előttünk haladó hirtelen fékezése esetén is biztonsággal meg tudjunk állni. Külső okból megtörtént a hirtelen fékezés: gyalogos kifut elém. EBBEN HOL VAGYOK HIBÁS??? betétlapot töltöttünk, nem volt rendőr hívva, elismerte egyből (leírta és aláírta) a vétkes, hogy túl közel jött.

Egyébként csoda, hogy nem ütöttem el a gyalogost akkor amikro belémjött, emrt azért tolt rajtunk rendesen. Konkrétan nm tudott időben fékezni.

2021. dec. 16. 23:12
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:

Szövegértés? leírtam, hogy az első autó fékezés nélkül simán kikerülte az elé kiugró gyalogost, én azonnal fékeztem, és épp csak megálltam előtte, olyan közel futott ki.

Ha ugyanez előttetek 1 mtéerre történik és elcsapjátok 50-el a gyalogost akkor is azt mondjátok, hogy követési távolság? Mi köze NEKEM és az előttem haladó közi követési távolságnak ahhoz, hogy egy útra kiszaladó gyalogos előtt hogyan tudok megállni?

2021. dec. 17. 12:26
 32/46 anonim ***** válasza:
12%
Kérdező, ne vadíts, ha az előtted haladó ki tudta kerülni, neked volt annyi plusz távoltásg, mint az előtted haladó autó, plusz a követési távolság...
2021. dec. 17. 12:49
 33/46 anonim ***** válasza:
38%

gyalogos kifut elém.

de nem eléd futott ki, ha már az előtted haladónak is ki kellett kerülnie.

2021. dec. 17. 12:50
 34/46 anonim ***** válasza:
77%
Na és akkor megérkeztek az önkéntes rendőrök akik mindent is tudnak...
2021. dec. 17. 12:58
 35/46 anonim ***** válasza:
35%
34, ha az előtted haladó autó elé kimennek, ő kikerüli, te nem, akkor valamit nagyon rosszul csináltál.
2021. dec. 17. 13:03
 36/46 anonim ***** válasza:
75%

35-ös, most kapaszkodj meg: ő sem ment neki a gyalogosnak, pontosan azért nem, mert nála megvolt a követési távolság. A mögötte lévő liba volt az, akinél nem volt meg, ezért ment neki hátulról a kérdező autójának.

Komolyan mondom, egy bizonyos alap színtű szövegértéshez kellene kötni a regisztrációt...

2021. dec. 17. 13:13
 37/46 anonim ***** válasza:
15%

mert nála megvolt a követési távolság

Ha megvan, meg tud állni, és nem kell a kormányt kapkodni.

2021. dec. 17. 13:23
 38/46 anonim ***** válasza:
40%

Az előző kikerüléssel tudta elkerülni a gyalogost.

Ő fékezett és került, hogy ne menjenek neki, sikeresen.

A mögötte lévő beleszállt a hátuljába.

Szerinted pedig a második autós volt a hibás, hogy a harmadik nekiment? Nagyon remélem, nincs jogosítványod.

2021. dec. 17. 13:26
 39/46 satanismydaddy válasza:
81%
Nem vagy hibás, okoskodnia könnyű. Jobb lett volna ha a gyalogost ütitek el vagy nem értem a logikáját.
2021. dec. 17. 13:30
 40/46 anonim ***** válasza:
16%

hű, hát itt sokan nem vezetnek, vagy nem akarom tudni, hogyan vezetnek.

A kérdező elé nem jött ki senki.

Az előtte haladó elé igen, féktávon belül, de kikerüléssel megoldotta.

A kérdező, ha a sebességének megfelelő követési távolságot tart, akkor az előtte haladó hirtelen megállása esetén is meg tud állni, hiszen a megfelelő követési távolság legalább a féktávolság kell, hogy legyen.

Kérdező, nem ciki, tapasztalatlan vagy, lassan reagáltál, aztán félrerántottad a kormányt, amit nem kellett volna, ha időben fékezel, és állításod szerint megfelelő követési távolságot tartottál.

2021. dec. 17. 14:48
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!