Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért engem tart anyám felelős...

Miért engem tart anyám felelősnek azért, mert belénkjöttek hátulról?

Figyelt kérdés

Haladtam az úton, de mögöttem nem bírt magával egy nő és túl közel jött. Én rendes követési távolságot tartottam. Az előttem haladó autó elé kifutott egy gyalogos a járdán sétáló tömeg közül (ki tudja miért) ő épp elkerüli, én satufék, 5 centire kerültem el úgy, hogy el is rántottam a kormányt. Még épp nem álltam meg, erre csatt belém jött hátulról.

Anyám persze kiakad, és én vagyok a hibás, mert "túl későn fékeztem"

Édes istenem, hát kkifutott elém egy gyalogos a semmiből, azonnal rátapostam a fékre. És jöttem 50-el védett úton ráadásul. ÉN vezettem, anyám meg telefonált.

Persze én vagyok a hibás, egyértelműen azért, mert nem tartottak mögöttem követési távolságot. Védett úton közlekedek.

A kresz szerint: Akkora követési távolságot kell tartani, hogy az előttünk haladó hirtelen fékezése esetén is biztonsággal meg tudjunk állni. Külső okból megtörtént a hirtelen fékezés: gyalogos kifut elém. EBBEN HOL VAGYOK HIBÁS??? betétlapot töltöttünk, nem volt rendőr hívva, elismerte egyből (leírta és aláírta) a vétkes, hogy túl közel jött.

Egyébként csoda, hogy nem ütöttem el a gyalogost akkor amikro belémjött, emrt azért tolt rajtunk rendesen. Konkrétan nm tudott időben fékezni.

2021. dec. 16. 23:12
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
95%
Itt jön az a része, hogy ha direkt, ok nélkül fékezett be, tehát büntetőfékezés volt a célja, nem volt semmi valódi indok a fékezésre akkor az esetek 99,9%-ban a büntetőfékezőt fogják hibásként elővenni.
2021. dec. 17. 02:08
 12/46 anonim ***** válasza:
96%

#8, akartam írni, de lemaradt:

Nem vágtál be elé, nem büntetőfékeztél nem tolattál bele: minden más esetben a hátsó a hunyó.

A büntetőfékezés rendőrségi ügy lett, csak nehéz bizonyítani.

Vegyetek egy kamerát, időbélyegzőset, azt elfogadja a yard is.

Az téged óvhat meg, ha te leszel hátul.

Remélem nem lesz több baleseted, de súlyosabb soha ne legyen.

Ebben meg tiszta vagy!

2021. dec. 17. 02:36
 13/46 anonim ***** válasza:
23%
Kérdező igen, ha büntető fékeznek előtted és beleszaladsz is te leszel a hibás, nagyon sokszor kamerával se bizonyítható az hogy büntetőfékezett az illető.
2021. dec. 17. 04:24
 14/46 anonim ***** válasza:
92%
Nem vagy hibás, a 3. autó meg nem látott semmit, de azért a követési távolságot tarthatta volna. Rám is mindig rám másznak araszolgatáskor, idegesítő. A bolond gyalogost kellett volna megbüntetni, ő okozta a veszélyt. Anyádnak nincs jogsija, gondolom, meg józan esze sincs.
2021. dec. 17. 06:33
 15/46 anonim ***** válasza:
45%
Ilyenkor azt kell csinálni, hogy megállsz, és vezessen anyud, ha ennyire nem tetszik neki.
2021. dec. 17. 06:41
 16/46 anonim ***** válasza:
83%
Nekünk volt olyan balesetünk, hogy féktávon belül bevágott elénk a marha, majd rögtön nyomott egy satut. Nem volt kamera az autóban sajnos, nem tudtuk bizonyítani, így végül mi lettünk kihozva hibásnak, ugrott a bónusz.
2021. dec. 17. 07:07
 17/46 anonim ***** válasza:
23%
Lényeget tekintve majdnem ugyan azt írtam mint a 17-es erre ő 100% én meg 32 :D
2021. dec. 17. 08:17
 18/46 anonim ***** válasza:
76%

Ha ahhot, hogy elkerüld az ütközést, még félre is kellett rántanod a kormányt, akkor igen, vagy te sem tartottál normális követési távolságot, vagy későn fékeztél.

Normális követési távolság, időben fékezés esetén meg tudsz állni a kormány rángatása nélkül is, pont ez a lényeg.

2021. dec. 17. 08:47
 19/46 anonim ***** válasza:
62%

Utolsó, ugyanezt akartam írni.

Nem voltunk ott, a kérdező nyilván az ő szemszögéből írta le a sztorit. Az anyuka meg nem hiszem, hogy hobbiból parádézna.

Szerintem itt te is hibás voltál a rutintalanságod miatt, anyukád erre gondolhatott. Megfelelő reakcióval talán nem mentek volna beléd.

Persze ettől ő a hibás, de neked meg kutya kötelességed minden erőddel megakadályozni egy balesetet.

Miért rántottad el a kormányt? Lehet ez okozta pont a bajt…

2021. dec. 17. 08:59
 20/46 anonim ***** válasza:
18%

Fuu, hát azt én sem szeretem, amikor másodpilótát játszanak mellettem.

Részvétem.

Ügyes vagy és fel a fejjel, így tovább!

Kívánom, hogy egyszer majd legyen elég spórolt pénzed egy saját megbízható kocsira. Ennél még az is jobb, ha egy 25 éves leélt Suzukival közlekedsz.

21F

2021. dec. 17. 09:11
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!