Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért engem tart anyám felelős...

Miért engem tart anyám felelősnek azért, mert belénkjöttek hátulról?

Figyelt kérdés

Haladtam az úton, de mögöttem nem bírt magával egy nő és túl közel jött. Én rendes követési távolságot tartottam. Az előttem haladó autó elé kifutott egy gyalogos a járdán sétáló tömeg közül (ki tudja miért) ő épp elkerüli, én satufék, 5 centire kerültem el úgy, hogy el is rántottam a kormányt. Még épp nem álltam meg, erre csatt belém jött hátulról.

Anyám persze kiakad, és én vagyok a hibás, mert "túl későn fékeztem"

Édes istenem, hát kkifutott elém egy gyalogos a semmiből, azonnal rátapostam a fékre. És jöttem 50-el védett úton ráadásul. ÉN vezettem, anyám meg telefonált.

Persze én vagyok a hibás, egyértelműen azért, mert nem tartottak mögöttem követési távolságot. Védett úton közlekedek.

A kresz szerint: Akkora követési távolságot kell tartani, hogy az előttünk haladó hirtelen fékezése esetén is biztonsággal meg tudjunk állni. Külső okból megtörtént a hirtelen fékezés: gyalogos kifut elém. EBBEN HOL VAGYOK HIBÁS??? betétlapot töltöttünk, nem volt rendőr hívva, elismerte egyből (leírta és aláírta) a vétkes, hogy túl közel jött.

Egyébként csoda, hogy nem ütöttem el a gyalogost akkor amikro belémjött, emrt azért tolt rajtunk rendesen. Konkrétan nm tudott időben fékezni.

2021. dec. 16. 23:12
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
16%

20-21-es válaszadó emberek!

A kérdező előtt ment egy autó, a kérdező ehhez az autóshoz képest tartott féktávot, az előtte haladó elé kiugrott egy gyalogos, az első autó lassítással kikerülte, a kérdező már nemtudta kikerülni, így satuzott, a kérdező a gyalogos előtt állt meg, nem csapta el, és a kérdezőbe HÁTULRÓL csapódott bele egy másik autós aki nem tartott követési távot.

2021. dec. 17. 09:12
 22/46 anonim ***** válasza:
0%
Van neki hajtásija, rendszeresen vezet?
2021. dec. 17. 09:16
 23/46 anonim ***** válasza:
87%

Anyukádnak nincs jogsija ugye? Mert nyilvánvaló hogy butaságokat beszél.

Vagy ha van,akkor máskor vezessen ő.

Ha hamarabb fékeztél volna, akkor még hamarabb beléd csattant volna a mögötted jövő.

Egyértelmű, hogy nem te vagy a hibás.

2021. dec. 17. 09:21
 24/46 anonim ***** válasza:
41%

A kérdező előtt ment egy autó, a kérdező ehhez az autóshoz képest tartott féktávot

Nem, nem tartott, ha félre kellett rántania a kormányt ahhoz, hogy elkerülje az ütközést.

2021. dec. 17. 09:23
 25/46 anonim ***** válasza:
88%

"Nem, nem tartott, ha félre kellett rántania a kormányt ahhoz, hogy elkerülje az ütközést."

De, tartott!

2021. dec. 17. 09:39
 26/46 anonim ***** válasza:
24%
miért ne tartott volna? Féktávolságon belül is elé kerülhet bármilyen akadály, és akkor az ütközés el lehet kerülni a kormány mozdulattal.
2021. dec. 17. 09:42
 27/46 anonim ***** válasza:
55%

28, mondd, hogy nem vezetsz.

Nem lépett ki elé senki féktávon belül, az előtte haladó elé léptek ki. Ő elkerülte az ütközést. Ha a kérdező mögötte normális távolságot tart, és időben fékez, nem kell a kormányt rángatnia, mert meg tud állni. Erre való a követési távolság, hogy az előtted haladó hirtelen fékezése esetén is meg tudj állni.

2021. dec. 17. 09:47
 28/46 anonim ***** válasza:
83%

Én ezt úgy értelmeztem, hogy az előtte haladó autó elé lépett ki a gyalogos, aki kikerülte, így hirtelen a kérdező elé került a semmiből. Satufékezett, és kicsit elrántotta a kormányt, hogy ne üsse el, 5 cm-re állt meg tőle.

Most őszintén, szerinted ez olyan akadály volt, ez a gyalogos, akire számítani lehetett? Látta a kérdező előre, vagy csak akkor, amikor már hirtelen előtte volt?

Ha nem tartotta volna a féktávolságot, akkor belement volna az előtte haladó autóba. Vagy elüti a gyalogost, aki a féktávolságon belül került már elé.

De egyiket se tette, tehát szerintem tartotta a féktávolságot.

Ha annyira jól vezetsz, akkor biztosan emlékszel még a tanultakra: reakcióidő, fékkésedelmi idő, stb... féktáv. Hiába tartja be valaki, ha féktávon belül keveredik oda valami, az tuti ütközés, vagy kormány elrántás.

2021. dec. 17. 09:57
 29/46 anonim ***** válasza:
74%

28 ne minősíts másokat légyszi.

Vagy úgy gondolod, hogy te vagy az okostojás, más meg mindenki féleszű?

A gyalogos is mozoghatott, pl. az autó felé, nem voltunk ott, nem tudhatjuk mi történt.

2021. dec. 17. 10:02
 30/46 anonim ***** válasza:
7%

Szerintem meg egyikünk sem volt ott, de a kérdező édesanyja igen. Aki gondolom nem véletlenül állítja azt, amit, annak ellenére, hogy a hátsó elismerte a felelősségét.

Az anyuka nem hiszem, hogy hobbiból cseszegeti a gyereket. Ha jól reagált volna, biztos inkább büszke lenne rá.

2021. dec. 17. 10:07
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!