Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért engem tart anyám felelős...

Miért engem tart anyám felelősnek azért, mert belénkjöttek hátulról?

Figyelt kérdés

Haladtam az úton, de mögöttem nem bírt magával egy nő és túl közel jött. Én rendes követési távolságot tartottam. Az előttem haladó autó elé kifutott egy gyalogos a járdán sétáló tömeg közül (ki tudja miért) ő épp elkerüli, én satufék, 5 centire kerültem el úgy, hogy el is rántottam a kormányt. Még épp nem álltam meg, erre csatt belém jött hátulról.

Anyám persze kiakad, és én vagyok a hibás, mert "túl későn fékeztem"

Édes istenem, hát kkifutott elém egy gyalogos a semmiből, azonnal rátapostam a fékre. És jöttem 50-el védett úton ráadásul. ÉN vezettem, anyám meg telefonált.

Persze én vagyok a hibás, egyértelműen azért, mert nem tartottak mögöttem követési távolságot. Védett úton közlekedek.

A kresz szerint: Akkora követési távolságot kell tartani, hogy az előttünk haladó hirtelen fékezése esetén is biztonsággal meg tudjunk állni. Külső okból megtörtént a hirtelen fékezés: gyalogos kifut elém. EBBEN HOL VAGYOK HIBÁS??? betétlapot töltöttünk, nem volt rendőr hívva, elismerte egyből (leírta és aláírta) a vétkes, hogy túl közel jött.

Egyébként csoda, hogy nem ütöttem el a gyalogost akkor amikro belémjött, emrt azért tolt rajtunk rendesen. Konkrétan nm tudott időben fékezni.

2021. dec. 16. 23:12
1 2 3 4 5
 1/46 A kérdező kommentje:

Alapból semmi baj nem történt volna, ha nem jön közel. Előttem haladó autó kikerülni kormánymozdulatokkal, nem is fékezett, de nekem már nagyon erősen kellett.

Amúgy 18/F 1 éves jogsim van. Heti 3-4 alkalommal vezetek 10-10 km-t

2021. dec. 16. 23:19
 2/46 anonim ***** válasza:
98%
Nem vagy hibás. Anyukád valószínűleg ideges a kocsi miatt, és rajtad vezeti le.
2021. dec. 16. 23:31
 3/46 anonim ***** válasza:
97%

Bocs, anyukád nem egészen 100.

Ezen nincs mit magyarázni.

Nem is kell, ha a hibàs is elismerte rögtön.

(De ezen nincs is mit félrebeszélni)

2021. dec. 16. 23:50
 4/46 anonim ***** válasza:
94%

Biztos, mert ideges lett.

AMúgy nyilván nem te hibáztál.

2021. dec. 17. 00:03
 5/46 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

nyílván ideges a kocsi miatt, de a vétkes biztosítója fizet mindent, már kárszakértőnél van a kocsi, nekünk csak érte kell menni egyszer.

2021. dec. 17. 00:29
 6/46 anonim ***** válasza:
95%
Anyósülésből mindig könnyű okoskodni.
2021. dec. 17. 00:29
 7/46 anonim ***** válasza:
95%
Ilyen esetekben mindig a hátsó a hibás.
2021. dec. 17. 00:34
 8/46 A kérdező kommentje:
7: büntetőfékezéskor is? Mert mondjuk ha levágják a fékutamat azzal, hogy bevágnak elém és fékeznek akkor nem lehetek a hibás elvileg.
2021. dec. 17. 01:39
 9/46 anonim ***** válasza:
97%

Mindig úgy kel megválasztani a követési távolságot, hogy akár vészfékezés esetén is biztonságosan meg tudjon állni a hátul haladó.

Büntetőfékezés ugye más lapra tartozik, de mivel nem te büntetőfékeztél, így ilyen tekintetben ismételten nem vagy semmiben hibáztatható.

2021. dec. 17. 01:53
 10/46 A kérdező kommentje:
9: igen én ezt értem, de ha elém vág valaki, és hirtelen fékez, nekem meg esélyem sincs megállni akkor is én leszek a hibás? azt meg hogy? lehetetlen, képzeld csak el. egyik sávból valaki azonnal előtted terem és rálép a fékre. fél méterről neked jön elölről.
2021. dec. 17. 01:54
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!