Szerintetek lehet valaki azért kényszerbeteg,mert igénytelenek a szülei?
A szüleim elég igénytelenek.
-Nem mosnak kezet wc-zés után
-Apám a nagy dolog után benne hagyja a szart a wc-ben(nem húzza le rendesen)
-Fogat ritkán mosnak,nem napi szinten
-Kinti munka után sem mossák meg a kezüket,összefogdosnak a lakásban dolgokat
-Ha lezuhanyoztak,képesek mezítláb járni a konyhában a kövön,amit nem mosnak fel minden nap,és benti kutyánk van.
-A mosogatás elég szegényes,sokszor zsíros marad a tányér,ételmaradékos az evőeszköz.
-Ha a kinti kukához nyúlnak nem mosnak kezet.
-Képesek beleenni olyan kajába,amiből mások is enni fognak
-Kinti cipővel bemásznak a szőnyegre
Na már most,én is a testvérem is kényszerbetegséghez közeli állapotba kerültünk.
Pl
-Könyökkel kapcsoljuk a villanykapcsolókat,kilincseket könyökkel nyitjuk
-Evés előtt még egyszer elmossuk az evőeszközöket.
-Én pl minden nap a csaptelepet is lemosom,mert ki tudja hol fogdosták össze.
Lehet ennek köze egymáshoz?Vagy genetika?
Nagynéném is hasonlóan kényszeres takarító.
Én nem a munkamegosztásról szerettem volna párbeszédet folytatni,meg,hogy miért lakok itt.
Bocsi,de a kérdés nem erről szólt.
Gondolom ha van egy lakótársad annak is szóvá fogod tenni ezeket a dolgokat,mindegy,hogy a szüleid-e vagy sem.
Azért voltam kíváncsi,hogy másoknak milyen tapasztalata van ebben.
Van egy ismerősöm,aki szintén kényszeres,férfi létére nagyon tisztaságmániás.
Ő is állandóan vitatkozik a szüleivel.
De neki még egy húga van,ő is velük él,és az is igénytelen.
Nálunk viszont a testvérem is hasonló,mint én.
Ezért gondolkodtam el,hogy ha igényesebb szülőkkel nő fel valaki,akkor nem alakul ki ez a betegség.
Hát bocsi,de szerintem,aki a gyerekének a fogmosást nem tanítja meg,az nem alkalmas gyereknevelésre!
Itt nem arról van szó,hogy elfelejt néha kezet mosni,hanem pl olyasmi,hogy minden sz-rás után nem vakolja le maga után a sz-rt.Mert hát majd ha megy valaki utána csak letakarítja,vagy ha nem,akkor jó úgy is.
Ez lenne a normális?
Ezért van,hogy hiába próbálják a gyereket az iskolában nevelni,ha otthon nem azt látja a gyerek,nem fogja követni a társadalmi normákat.
Az, hogy nem követted, nem jelenti, hogy sehol nem tanították meg neked, mert ugye ez volt az eredeti duma.
A kézmosás is lehet kényszeres,amit leírsz az is.
Én azon gondolkodom,hogy mennyire befolyásolta ez a betegség kialakulását,ha normális szülőkkel élek,akkor kialakult volna-e vagy a mértéke milyen lett volna.
Sajnos hasznos választ keveset kaptam,el is felejtettem,hogy a többség a "lényeget" ragadja meg,hogy hány éves vagyok,meg miért élek itthon,nem ismerik az egyéb részleteket.
Sok esetben lehet a kényszerbetegség gyerekkor trauma eredménye.
Az,meg hogy mások is írnak ki hasonló kérdéseket,csak azt mutatja,hogy sajnos nem egyedi eset.
Egyébként így leírásból nem jön le,de nagynéném sokkal normálisabb ezzel a betegséggel együtt is,mint a szüleim.
Ő elvált a nárcisztikus férjétől,és a gyerekeit pl elvitte pszichológushoz gyerekkorukban,és ma semmi bajuk nincs,normál életet élnek.
Ő egész életében dolgozott a betegségein.
A szüleim ezzel szemben elég korán elkezdtek inni,már gyerekkounkban.
Anyám konkrétan akkor,amint el kellett mennie dolgoznia,miután iskolába mentünk.
Egymással is elég nehezen jöttek ki,állandóan vitatkoztak egymással.
Mindketten egoisták,és úgy gondolják,hogy a másikukban van a hiba.
Lehet nagynéném gyerekei csonka családban nőttek fel,de úgy vélem még így is jobban jártak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!