Szerintetek lehet valaki azért kényszerbeteg,mert igénytelenek a szülei?
A szüleim elég igénytelenek.
-Nem mosnak kezet wc-zés után
-Apám a nagy dolog után benne hagyja a szart a wc-ben(nem húzza le rendesen)
-Fogat ritkán mosnak,nem napi szinten
-Kinti munka után sem mossák meg a kezüket,összefogdosnak a lakásban dolgokat
-Ha lezuhanyoztak,képesek mezítláb járni a konyhában a kövön,amit nem mosnak fel minden nap,és benti kutyánk van.
-A mosogatás elég szegényes,sokszor zsíros marad a tányér,ételmaradékos az evőeszköz.
-Ha a kinti kukához nyúlnak nem mosnak kezet.
-Képesek beleenni olyan kajába,amiből mások is enni fognak
-Kinti cipővel bemásznak a szőnyegre
Na már most,én is a testvérem is kényszerbetegséghez közeli állapotba kerültünk.
Pl
-Könyökkel kapcsoljuk a villanykapcsolókat,kilincseket könyökkel nyitjuk
-Evés előtt még egyszer elmossuk az evőeszközöket.
-Én pl minden nap a csaptelepet is lemosom,mert ki tudja hol fogdosták össze.
Lehet ennek köze egymáshoz?Vagy genetika?
Nagynéném is hasonlóan kényszeres takarító.
Olvass utána a kényszerbetegségnek. Ez nem az.
Teljesen normális, amit ilyen körülmények között tesztek.
Sajnos nálam eléggé eldurvult,főleg a covid óta.
Csak elgondolkodtam azon,hogy ez mennyire genetika,vagy mennyire környezeti hatások eredménye.
Pl a kamasz korig mi sem mostunk fogat,mert nem tanították meg,hogy ezt naponta kétszer kell,csak mikor magunktól rájöttünk.
Egyetemista koromban meg pl naponta 3X mostam fogat,ha ebédelni hazamentem,és vissza kellett menni előadásra délután előtte még mostam fogat.
Arra gondolok,hogy ez lehet egyfajta kompenzálása volt annak,hogy gyerekkorban nem tanították meg.
Ez nem kényszerbetegség. Amúgy meg egyetemista voltál, gondolom már felnőtt dolgozó ember vagy. Ha ennyire sz4rok akkor költözz el. Van munkásszálló is. Albérlet.
Nem kell elviselni az igénytelenségüket.
Anyám meg az élettársa ugyanilyen. A megoldás a költözés és a soha viszont nem látásra. Ha valami nem tetszik, akkor el kell onnan menni.
És máris nem kell törni a fejedet azon, hogy kényszerbeteg vagy e vagy nem. Egyébként nem vagy az és én sem lettem az.
Én pl minden nap a csaptelepet is lemosom,mert ki tudja hol fogdosták össze
Ez nem kényszerbetegség, hanem alapvető higiénia.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!