Szerintetek lehet valaki azért kényszerbeteg,mert igénytelenek a szülei?
A szüleim elég igénytelenek.
-Nem mosnak kezet wc-zés után
-Apám a nagy dolog után benne hagyja a szart a wc-ben(nem húzza le rendesen)
-Fogat ritkán mosnak,nem napi szinten
-Kinti munka után sem mossák meg a kezüket,összefogdosnak a lakásban dolgokat
-Ha lezuhanyoztak,képesek mezítláb járni a konyhában a kövön,amit nem mosnak fel minden nap,és benti kutyánk van.
-A mosogatás elég szegényes,sokszor zsíros marad a tányér,ételmaradékos az evőeszköz.
-Ha a kinti kukához nyúlnak nem mosnak kezet.
-Képesek beleenni olyan kajába,amiből mások is enni fognak
-Kinti cipővel bemásznak a szőnyegre
Na már most,én is a testvérem is kényszerbetegséghez közeli állapotba kerültünk.
Pl
-Könyökkel kapcsoljuk a villanykapcsolókat,kilincseket könyökkel nyitjuk
-Evés előtt még egyszer elmossuk az evőeszközöket.
-Én pl minden nap a csaptelepet is lemosom,mert ki tudja hol fogdosták össze.
Lehet ennek köze egymáshoz?Vagy genetika?
Nagynéném is hasonlóan kényszeres takarító.
kamasz korig mi sem mostunk fogat,mert nem tanították meg,hogy ezt naponta kétszer kell
Már a bölcsiben, oviban megtanulod... család nélkül is.
Amikor én voltam gyerek még az óvoda nem is volt kötelező.
Én 1 évet voltam óvodás.
Általános iskolában meg már nincs fogmosás.
Egyébként a gyerek azt fogja elfogadni,ami otthon a minta.
Ha az óvodában mosnak fogat,akkor azt szűri le belőle a gyerek,hogy az óvodában mosunk fogat.
Ha otthon nem látja a szüleit fogat mosni,vagy nem mondják nekik a szüleik,akkor azt fogják otthon elfogadni normálisnak.
"
Egyébként a gyerek azt fogja elfogadni,ami otthon a minta.
Ha az óvodában mosnak fogat,akkor azt szűri le belőle a gyerek,hogy az óvodában mosunk fogat.
Ha otthon nem látja a szüleit fogat mosni,vagy nem mondják nekik a szüleik,akkor azt fogják otthon elfogadni normálisnak."
Marhaság. a gyerek azt fogja látni, hogy mindenki más mos fogat, akkor a szülei valamit nem jól csinálnak.
Szép lenne,ha így működne.
Az ember a szüleit tekinti mintának!
Utána jön a közösség.
Ezért van,hogy hiába próbálják a gyereket az iskolában nevelni,ha otthon nem azt látja a gyerek,nem fogja követni a társadalmi normákat.
Persze,amikor felnőtt leszel,akkor már felfogod,hogy a szüleid mennyire gázak,de addigra már sok dologban sérülsz,mert hibás mintákat kaptál.
Pl az én fejemben 6 évesen nem az volt,hogy fogat kell mosni minden nap,hanem ez egyfajta játék volt,játéknak fogtuk fel,meg egy gyerek nem érti meg 6 évesen,hogy mi az a fogszuvasodás mondjuk.
33 éves vagyok,nem volt kötelező az óvoda,mint ma,legalábbis nem olyan szigorú szabályozás volt,engem pl helyhiány miatt nem vettek fel,így csak 6 évesen jártam 1 évet.
Ma,ha jól tudom már sokkal hamarabb kötelező.
A nagynénétek is veletek él?
Ha nem és kényszeres takarító, akkor simán lehet genetika is.
De van több megoldás, az egyik a költözés, amit 30, vagy 30+-os emberként már rég meg kellett volna tenned, vagy nekiálltok a szülők helyett mosni, főzni, takarítani és kerti munkát végezni, azon a higiéniai igényszinten, amit most tőlük elvártok.
Aztán, hogy ők mennyit mosnak fogat, az már magánügyük.
33 évesen fogod magad és elköltözöl. Nem kell azon gondolkodni, hogy kényszerbeteg vagy e. Aminek a fogalmának nem árt utána nézni.
Nem is értem miért laksz még ott, ha ilyenek a körülmények. Már 18 évesen elköltözhettél volna..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!