Minek szülnek az emberek 3-nál tőbb gyereket?
hány éves vagy, és neked hány gyereked van, 50-es??????
Olyanokat jelentesz ki tényként ex-cathedra, amik abszolút szubjektív dolgok!
5-en vagyunk testvérek, és köszönöm, minden oké velem is, testvéreimmel is, szüleimmel is😊
Igen, anyukám nem tyúkanyóskodott fölöttem állandóan, de cserébe megtanultam egyedül házit írni (sok osztálytársammal még 10+ évesen is ott ült anyuci apuci), bepalolni az iskolatáskámat, táborba menős táskámat, és nem utolsó sorban van 4 ember a világon, akikkel bármi van, összetartozunk, legyen szó hülyülésről, beszélgetésről, lelki-bármilyen támogatásról, és hatalmas közös élményekről.
Szerintem Kérdező, engedd el a dolgot. Nem kell megérteni, elég, ha megtartod a véleményed bántó részeit magadnak. Senki nem akar téged meggyőzni. Ha neked az jó, tartsál kutyát, macskát, építs karriert, amit akarsz, nem kell minden áron véleményezni vadidegen emberek életét.
Ahol kiegyensúlyozottak 3+ gyereknél ott többnyire gazdagok.
Pl anyuka nem dolgozik,vagy anyuka nem dolgozik,de még mellette bejárnőre,dajkára is futja.
A mai rohanó világban szerintem is baromi sok még 3 is.
Olyan embereknek legalábbis,akik ÖNERŐBŐL nevelik fel a gyereküket.
Tehát nem alkalmaznak külső segítséget.
Több olyan rokonom van,ahol 1-2 gyerek van csak,de még ahhoz is jár a nagymama besegíteni,mert nem bírják.
Pl nagymama viszi óvodába,vagy nagymama megfőz még anyu dolgozik.
Egy nagyszülőnek viszont szerintem nem dolga már,hogy ezeket ellássa.
A nagyszülőnél el lehet tölteni egy hétvégét,stb.
Én sem értem,mint a kérdező sem.
Egyébként senki sem szereti beismerni,ha túlvállalja magát.
Inkább a külvilág felé mutatják,hogy jól elvannak.
"akinek 5 gyermeke van, azzal szerintem valami baj van, vagy lesz."
"beteges"
No itt látszik, kedves kérdező, hogy kár veled leállni.
Hajtogasd csak ezt, ha neked ez örömet okoz.
Mi köszönjük, boldogok vagyunk! Nincs szükségünk arra, hogy rosszindulattal vezessük le a feszkót. ;)
("ötgyerekes")
#56 akkor ne hidd el. Senki nem várja el ezt tőled.
Írok egy példát neked, de csak lassan, hogy megértsd: én az előtt a jelenség előtt állok értetlenül, amikor valaki férj, család helyett 3 kismacskát választ társul.
Tudok azonosulni ezzel az életformával? NEM.
Érint engem akárcsak távolról is mások életmódja? NEM.
Elfogadom, hogy ez valakinek jó, sőt jobb, mint amit én a magam számára jónak tartanék? MAXIMÁLISAN!
Leállok vitatkozni minden macskás nővel, és elmagyarázni nekik, hogy -s-z-e-r-i-n-t-e-m- mennyire üres az életük, mennyire magányosak, és hogy győzzenek meg engem, hogy ez miért jó nekik? ESZEMBEN SINCS!
Miért? Mert vagyok én, és vannak mások. Ők nem köteleznek engem három kismacska eltartására, én nem kötelezem őket családalapításra. Mindenki boldog úgy, ahogy az neki jó. Lehet, ő sem értene egyet velem mindenben, ahogy én se vele, de intelligens ember ezen túlteszi magát, és éli az eletét.
Hihetetlen, hogy ezt felnőtt embernek magyarázni kell, amikor normál esetben egy elsős kisgyerek is már tudja, hogy nem mindenkinek a belső világa, vágyai és örömei, elképzelései egyeznek az övével. Ez kb az iskolaérettség egyik feltétele.
(53-as voltam)
"Hihetetlen, hogy ezt felnőtt embernek magyarázni kell, amikor normál esetben egy elsős kisgyerek is már tudja, hogy nem mindenkinek a belső világa, vágyai és örömei, elképzelései egyeznek az övével. Ez kb az iskolaérettség egyik feltétele."
ITT a pont.
Szerintem a kérdező valami autista, vagy min. aspergeres - aki képtelen kilátni a saját világából.
#58 ez az...
Vagy csak szimplán hülye szegény.
Teljesen megértem azt, ha neki a sokgyerekes élet teljesen idegen. Azt is, ha meg akarja érteni, bele akar látni, és ezért feltesz ide egy kérdést. De hogy lassan 60 válasz ellenére szajkózza, hogy ő ezt márpedig nem hiszi el, és izzadság szagú minden válasz, és ő akkor sem érti, és ez akkor sem lehet igaz🤷 hát Istenem. Így járt. Akkor ne értse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!