Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Minek szülnek az emberek...

Minek szülnek az emberek 3-nál tőbb gyereket?

Figyelt kérdés

2021. nov. 19. 20:16
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 anonim ***** válasza:
77%
Mert van aki finanszírozza. Ennyi szüldögélés után nincs normális munkájuk már általában, szóval inkább maradnak annál amihez értenek
2021. nov. 20. 18:40
 42/66 anonim ***** válasza:
82%

Minek szülnek egyáltalán? Csak megnehezítik a saját életüket.

Nyilván azért szülnek mert szeretik a gyerekeket, akarnak gyereket.

Van ismerősöm aki a csok miatt, vagy hogy megpróbálja megfogni a pasiját, de ezek egy más kategória...

Neked nem mindegy ki szül ki nem, és miért teszi? A magánügye minden embernek, minden párnak.

2021. nov. 21. 23:53
 43/66 anonim ***** válasza:
20%
minden születés egy új halál! anyád az itélet végrehajtó, meszült, mert megszűlték!
2021. dec. 5. 21:34
 44/66 anonim ***** válasza:
100%

Mert hatalmas boldogság a nagycsalád. Nekem öt gyerekem van és nem tudok betelni velük! A szeretet nem megoszlik, sokszorozódik.

Pedig nehezek a mindennapok. Van, hogy úgy szalad el a nap, hogy megállás nincs és alig várom, legyen már este, legalább egy óra időtöltés a férjemmel, vagy énidő.

Mégis megéri, különben nem gyarapodtunk volna évről évre.

Anyagiak: szintén nem könnyű. És igen, most elég sok a támogatás, ami miatt úgy látszik "megéri", de valójában a kiadás is annyival több, hogy valahol majd kiegyenlítődnek a dolgok.

Tűrhetően élünk, de nem mondom, nem kelt aggodalmat bennem a gondolat, mi történne, ha változás állna be a munka terén. Rizikós a jövőre nézve, de ha belegondolunk három gyerek felnevelése is ugyanúgy nehéz lenne, ha munkaképtelenné válnánk, de még egyé is...

Egyértelműen önzőségből vállaltunk ennyit. Ugyanolyan önzőségből, mint aki csak kettőt vállal, vagy egyet, vagy egyet sem. Mert általában mindenki úgy cselekszik, ahogy boldogabbnak érzi magát. ;)

2021. dec. 7. 20:07
 45/66 A kérdező kommentje:
Miért állsz meg 5-nél? Szüljél 10 et akkor, az tízszeres boldogság, hisz sokszorozódik. Amúgy ez akkora kamu, az időd megiszlik ennyi gyerek között, a gyermeknek sem jó, hogy annyival kevesebb idő jut rá. Meg így ez leírva tök szép és jó, de a valóság akkor is egy bolondok háza. Nemtom, biztos sértő a kérdésem, és sorra érkeznek ilyen bizonygató válaszok, de a valóság az hogy a legtöbb nagycsaládos, de akár egy gyerekes(!) is telesírja a facebookot, hogy mennyire nincs ideje, meg milyen hulla fáradt.
2021. dec. 8. 16:24
 46/66 anonim ***** válasza:
85%

Nem a kérdésed sértő, inkább ez a mostani válaszod!

Valószínűleg nagyon frusztrált lehetsz, hogy nem tudod elfogadni, nem vagyunk egyformák, mindenkinek más a teherbíró képessége és mások az életcélok is.

Miért álltam meg 5-nél? Mert azóta zsinórban három vetélést éltem át. Most boldog vagy?

2021. dec. 8. 19:25
 47/66 anonim ***** válasza:
82%
Kérdező, te most tényleg többgyerekes szülőknek akarod megmagyarázni, hogy mennyire boldogtalanok igazából? Miből gondolod, hogy te jobban tudod, mi a jó nekik? 0 tapasztalatod van arról, hogy milyen anyának, vagy apának lenni. Akkor meg mire is okoskodsz?
2021. dec. 8. 19:49
 48/66 anonim ***** válasza:
85%

45: és te miért vagy attól ilyen borzalmasan frusztrált, hogy mások nem úgy gondolkodnak, mint te?????

Olyan punkkancsnak tűnsz!

2021. dec. 8. 19:52
 49/66 anonim ***** válasza:
100%

Van ismerősöm, akivel nagyon szeretek beszélgetni, pedig egy dologban nagyon másképp gondolkozunk, a férjével "tudatosan gyermektelenek".

Van olyan gyermekkori barátnőm, akinek sem férje, sem gyereke, élvezi az életet és tart három macskát.

Egyik kedvenc youtuberem homoszexuális.

Virágozzék minden virág. ;)

De te csak piszkálódj nyugodtan, kedves kérdező.

(az "ötgyerekes")

2021. dec. 8. 20:14
 50/66 A kérdező kommentje:
Nem tudom felfogni, megérteni, hiába ennyi válasz, nem bírom megérteni miért szül valaki 4-5 gyereket. Ha ettől frusztráltnak, pukkancsnak mondtok, akkor nem érdekel, akkor sem értem, úgy látszik ez már így marad. Egy bizonyos szám felett szerintem már beteges. A kérdést azért tettem fel így, mert még a 3 az a lélektani határ, amivel egy szülőpár egészséges mértékben elbír. 4-nél már simán lehetnek kezelhetetlen állapotok, lelkikelg sérült, elhanyagolt, agyonhajszolt felek, na de 5-nél el sem tudom képzelni, akinek 5 gyermeke van, azzal szerintem valami baj van, vagy lesz.
2021. dec. 8. 20:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!