Hogyan tudnám elfogadni azt ha apám jobban szereti az uj
házasságából született gyereket nalam?
Figyelt kérdés
Mindig is kivétel volt téve köztünk. Engem sose támogatott semmiben. A fiának 18 evesen mar 6 milliós autót vett, fizette a jogsijat es most az egyetemet is. En amikor mentem tovabbtanulni még a buszberletemet se fizette. Csak a kötelező havi 15 ezret ami kb semmire se elég. Születésnapomat van amikor elfelejti, de ha mégsem akkor ad egy 5000ftos dm utalványt maximum. Az új családját Spanyolba, Izlandra viszi nyaralni, engem meg sehova nem vitt. Nem is voltam még soha külföldön. Nektek is rosszul esne vagy csak en vagyok nagyon erzekeny?
Nézd, lehet, hogy Édesanyádra emlékezteted. Akitől nem véletlenül vált el. Benned is azt látja, ami Édesanyádban nem tetszett neki. Sajnos így jártál, hogy nem vagy a szíve csücske neki. [És akkor még fogalmam sincs, hogy a házasság alatt összehordott vagyonhoz mennyivel járult hozzá Édesanyád, és azt sem tudom, a váláskor mekkora részt kapott a vagyonból.]
2021. nov. 12. 23:59
13/41 anonim válasza:
Egy ilyen helyzet mindenkinek fájna. Nekem is! Nem fogsz tudni vele mit kezdeni, mert neki ez a természetes. (Sajnos!).
Tudom, nem vigasztal, de képzeld el, hogy az apád saját magát imádja a felesége és a hat gyereke mellett! Minden pénzt (keresetét, családi pótlékot) saját magára költ, a város legdrágább fogorvosánál készítteti a fogait. A gyerekeknek meg nincs mit enni, csak ha a nagymama (anyai) segít! Nincs rendes ruhájuk, a tornacipőjük orra ki van vágva, amiért a tanár a gyereket a többi gyerek általi veréssel bünteti... Közben a szülők hétvégenként szétverik egymást...az anyukád fogait kiüti, eltöri az orrát, akkorát üt a fülére, hogy többet nem hall...egymás ruháit, haját tépik...a gyerekek előtt és senki nem tesz semmit!....
2021. nov. 13. 00:03
14/41 anonim válasza:
Hát én igyekeznék nem foglalkozni vele. Persze hogy rossz ha a másik többet kap. De nem lehet hogy akkor anno még nem állt jól anyagilag, most meg igen? Meg van a tesódnak egy anyja is, meg annak családja is, nem biztos hogy minden apától van. Próbálj meg annak örülni amid van, és ne azon keseregj ami nincs, ha boldog akarsz lenni. Én is szomorkodhatnék, mert a hugomat nyomták, taníttatták, sokáig segítették anyagilag, szerették anyuék, engem meg nem, elmondhatom hogy semmit nem adtak és nem is szerettek. De most mégis nekem van egy nagy házam 3 kocsim, gyerekem, férjem, neki meg egy pici lakása van még sok milliós adóssággal rajta, autója nincs. Az élet kiszámíthatatlan, de sokszor kárpótol is minket. Én amit az egyik oldalon elveszítettem, azt máshol visszakaptam. Ne foglalkozz vele szerintem.
2021. nov. 13. 00:23
15/41 anonim válasza:
Nálunk is ez a helyzet..
Igazaból én sem engetem el teljesen, de a kapcsolatot minimalizáltam vele. És az sokat segített!!
2021. nov. 13. 02:36
16/41 anonim válasza:
Bocs az OFF-ért, de #15, azért azt ne felejtsd el, hogy nem a tesód tehet a kivételezésről, hanem csakis a drága szüleid,te mégis azon kárörvendessz, hogy ő most, adóssággal a nyakában, egy pici lakásban nyomorog, neked meg hűdejó? Ez baromi gusztustalan dolog, remélem azt tudod.
2021. nov. 13. 03:22
17/41 A kérdező kommentje:
Valaskor nem kapott anyukam semmit tőle mert volt vegrendelete mar az elején. Semmit nem hagyott nekünk apám, ugy ment el. A házat is eladta amiben éltünk. Azzal a nővel jött össze akitől lett az új gyereke. Sajnos már évek óta csalta anyukámat vele es ez csak utólag derült ki. Annyit tudok hogy a mostohaanyam hergeli ellenem, mert neki nem tetszik hogy én is vagyok. Dolgozni dolgozik a nő is, igen de neki joval kevesebb a jövedelme recepcioskent egy konditeremben mint apámnak akinek cége van. Soha nem kértem hogy adjon csak rosszul esik hogy ugy viselkedik mintha csak egy gyereke lenne. Pl Facebookon is rólam egy fotó nincs, az új családjáról vagy 100. Az én ballagasomra hiába hivtam el se jött, penzt se kértem tőle.
2021. nov. 13. 04:47
18/41 anonim válasza:
Kérdező, semmit sem tudsz tenni, mint elfogadni. De nagyon figyelj arra, hogy ha majd a segítségedet kéri, mert kb 90% hogy fogja, akkor ne tedd. Sajnos ilyenkor a gyerekek annyira vágynak az apai szeretetre, hogy bármit megtesznek, csak legyen valamilyen kapcsolat
2021. nov. 13. 04:58
19/41 anonim válasza:
Le kell xarni. Nálunk is ez volt. Xar érzés de ez van. Ma már nem foglalkozok vele. Ő hozta meg azt a döntést, hogy kilép a családjából, nem kellünk neki, akkor vállalja is következményeit. Nincs rossz kapcsolatom vele, de jó se. Semleges. Nem keresem, ő se nagyon. Ha esetleg akar valamit szóba állok vele, de ma már nem érdekel, hogy mit csinál mi van vele.
2021. nov. 13. 08:11
20/41 anonim válasza:
Mit kell ezen elfogadni?
Lépj túl rajta, és nagy ívben szrd le apádat, meg az új családját. Másképp nem megy, és ezt olyan emberként írom, aki átélte kb ugyanezeket.
Nem érdekel, a testvéremet kedvelem, mert normális, és ennyi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!