Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnám elfogadni azt...

Hogyan tudnám elfogadni azt ha apám jobban szereti az uj házasságából született gyereket nalam?

Figyelt kérdés
Mindig is kivétel volt téve köztünk. Engem sose támogatott semmiben. A fiának 18 evesen mar 6 milliós autót vett, fizette a jogsijat es most az egyetemet is. En amikor mentem tovabbtanulni még a buszberletemet se fizette. Csak a kötelező havi 15 ezret ami kb semmire se elég. Születésnapomat van amikor elfelejti, de ha mégsem akkor ad egy 5000ftos dm utalványt maximum. Az új családját Spanyolba, Izlandra viszi nyaralni, engem meg sehova nem vitt. Nem is voltam még soha külföldön. Nektek is rosszul esne vagy csak en vagyok nagyon erzekeny?
2021. nov. 12. 21:06
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
2%
Az apád anyagi helyzete ugyanolyan volt, amikor te gyermek voltál és amikor az öcséd?
2021. nov. 13. 08:18
 22/41 anonim ***** válasza:
10%
Igen rosszul esne. De lassan 20 éve ez van, hisz az öcséd 18 éves. Ennyi idő alatt ezen már túl kellett volna lépned. Most nehogy 60 éves korodig ezen rágódj. Fogd fel úgy, hogy apukád nincs, meghalt vagy akármi..
2021. nov. 13. 08:22
 23/41 anonim ***** válasza:
73%

Nemrég megtudtam egy ismerősömtől akit egyébként kedveltem, hogy van még egy gyereke. Rendesen megundorodtam tőle. Évek óta nagyon közelről ismerem őket még a minta családját, és soha fogalmam sem volt hogy van még egy gyereke akit kizár az életéből. A baráti társaságban ahol ez kiderült elég erősen osztották neki az ívet. Azóta mind máshogy nézünk rá, a szitu hasonló mint nálad.

Ha meg kellene magyaráznom hogy ő miért tette, akkor szerintem szimplán csak problémát látott az előző gyerekében, aki foltot éjt mostani idilli, minta családi életén. Annyira külsőségek volt, hogy sztem ha jönne mégegy "szerelem" biztos vagyok benne hogy a mostani családját, barátait is leszarná. Simán eladná féltestvéred nyaralóját is maga számára. Az ilyen ember egy patkány, és sajnos mi is éveken keresztül éltünk mellette hogy nem tudtuk. A felesége viszont tudta, de ez már legyen az ő keresztje. Bármit teszel csak rosszul jársz, ha közel engeded magadhoz. Az ilyenek elsőként tartják a markukat ha például nagy vagyonos lesz.

2021. nov. 13. 08:40
 24/41 anonim ***** válasza:
91%

Nem kell vele tartani a kapcsolatot, és kész.

Szerintem ez már az a szint, amikor az embernek el kell engednie a szülőt, hogy ne mérgezze a mindennapjait, különben újra és újra felszakad a seb. Ez nem lehet elfogadni, ki kell zárni az életedből.

Akkor sem fogod tudni teljesen feldolgozni, de legalább nem szembesülsz vele mindig.

2021. nov. 13. 08:44
 25/41 anonim ***** válasza:
89%
Be kell tenni a zsákba, bekötni a száját és jó mélyen elásni és nem kell többet bolygatni. Nálunk is ez volt/van. Elfogadtam a szitut. Nem tekintek rá úgy mint apámra. Biológiai értelemben az, de erkölcsi vagy emberi értelemben nem.
2021. nov. 13. 08:53
 26/41 anonim ***** válasza:
63%
"Valaskor nem kapott anyukam semmit tőle mert volt vegrendelete mar az elején" Mi köze a válásnak a végrendelethez?
2021. nov. 13. 09:51
 27/41 anonim ***** válasza:
100%

Elhiszem, hogy nagyon fáj és rosszul esik ez neked. Mindenki így érezne a helyedben. Aki mást mond, az hazudik. Sajnos általában az új gyerek kap több mindent, beleértve az érzelmeket is. Ő a kisebb, ő van minden nap vele. Te meg csak láthatáskor voltál nála. Akivel együtt élsz, gyakrabban látod, azzal szorosabb kapcsolat szokott lenni, mint a többiekkel. Az esetek többségében.

Érzelmi zsarolással nem lehet több szeretetet kapni.

Ha állandóan arra gondolsz, ami neked rosszul esik, abba pedig bele fogsz rokkanni.

2021. nov. 13. 09:56
 28/41 anonim ***** válasza:
14%
Barney is megmondta az Így jártam anyátokkalban, hogy "Az új mindig jobb!". Ennyike.
2021. nov. 13. 10:17
 29/41 anonim ***** válasza:
78%
Dolgozz keményen, legyél híres vagy tiszteletreméltó gazdag sikeres ember akinek mindenki a kegyét keresi. Egyrészt így nem fog fájni hogy neked nem adott apád semmit és nem foglalkozik veled másrészt pedig jobb érzés lesz elküldeni apádat aki majd büszkélkedne a fiával, veled, de te már nem vagy vevő rá.
2021. nov. 13. 12:27
 30/41 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is ilyen volt az apám, bár ő a gyerektartást se fizette direkt. Feketén dolgozott hogy egy forintot se kelljen adnis. Én elfogadtam hogy ez van, nem tekintettem rá apaként, hiszen nem is volt az. Nem tartottam vele a kapcsolatot, neten letiltottam, nem nézegettem a boldog családot. Így könnyebb volt beletörődni hogy nincs apám.

Már megdöglött szerencsére.

2021. nov. 13. 12:53
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!