Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire tudtok nyíltan...

Mennyire tudtok nyíltan beszélni a szexrol a szüleiddel?

Figyelt kérdés

2021. nov. 6. 22:11
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
86%
A gyerek szexuális nevelését nem 12 éve korában,hanem 4-5 évesen kell elkezdeni, amikor elkezd kérdezősködni. A saját szintjén korrekt válaszokat kell adni . Ha csak kiskamaszként kezd a szülő beszélgetni vele a témáról, akkor nem csoda, ha zavarban vannak.Javaslom a KINSEY - MINDENKI MÁSKÉPP CSINÁLJA c. filmet. Tanulságos.
2021. nov. 7. 12:55
 32/46 anonim ***** válasza:
96%

A többség nem fogja fel a kérdést!

NEM AZT kérdezte a kérdezö, hogy a SAJÁT SZEXUÁLIS ÉLETÉT megbeszéli-e valaki a szüleivel, hanem hogy a SZEXRÖL önmagában - mi az, mi hogy müködik, stb - beszél-e velük.

A két dolog teljesen más, és elég baj, ha az eredeti értelemben nem lehet a szülövel erröl beszélni.

Ahogy a 32-es írja, a szexuális nevelés/felvilágosítás nem egy akció kellene, hogy legyen, hanem a gyerek születésétöl kezdödö folyamat.

2021. nov. 7. 15:27
 33/46 anonim ***** válasza:
35%

Soha nem beszéltünk róla. Biosz óra, meg 1-2 kölcsönkapott újság, illetve a haviról annyi, hogy egy osztálytársnak megjött a suliban, aki semmit nem tudott róla. Na, akkor az osztályfőnök egy rögtönzött óra keretében elmesélte nagyjából a dolgokat. Ez még harmadikban volt..

32-es, részben értek veled egyet. Ugyanis nem mindenki kérdezősködik! Ismerősnél 2 fiú van. Az első érdeklődőbb, volt szerelme stb, a kisebbik egyáltalán nem foglalkozik a témával. 11 lesz a lányom, tudom, itt lenne az ideje felvilágosítani.De fogalmam sincs, hogy, mivel nálunk tabu volt. Másrészt pl neki sem volt ovis szerelme, se sulis, nem kérdezett soha, hogy lesz a gyerek, stb. Ő teljesen jól elvan a saját kis világában. Egyszer vettünk neki egy jó kis könyvet a témában, de eldugta, nem olvasta el. A kedvenc meséjéből egy részben szó volt róla, de csak 3 mondat erejéig. Egyszer a bevásárló listára fel volt írva, hogy venni kell tampont is, mire ő kijelentette, hogy anya, az nem tampon hanem sampon. Na, ennyi volt neki. Annyira távol áll tőle, fogalmam sincs, hogy fogjak hozzá. Főleg, mert mint írtam, SOHA!!! nem kérdezősködött.

2021. nov. 7. 22:25
 34/46 anonim ***** válasza:
63%

„A kedvenc meséjéből egy részben szó volt róla, de csak 3 mondat erejéig.”

A vakond és a nyuszimama?

A kislányom kedvenc könyve volt. Annál a résznél, amikor a nyuszifiú öngyilkos akart lenni, mindig úgy kacagott, hogy a hasát fogta.

Az itt szóban forgó részre sokáíg rá se kérdezett, mintha észre se vette volna. De nagyobb korában jó alkalom volt a meseolvasáskor ezt is szóbahozni.

Röhej: a moly.hu-n sokan irtózatosan lehúzták ezt a mesét, és közös megegyezéssel megállapították, hogy 14 éves kor alatt nem szabad a gyerek kezébe adni...

Namost amelyik szülő 14 éves korában akar a gyerekével ezen a színvonalon beszélgetni a témáról, annak a gyereke szerintem komoly bajban van.

2021. nov. 7. 22:58
 35/46 anonim ***** válasza:
97%
Utolsó, nem. Sharon naplója. A csaj első randiján elkezdett görcsölni, mire a srác mentőt hívott. A kórházban derült ki, hogy megjött neki, és egy zacskó betétet adtak át a srácnak, míg a csajnak elmagyarázták a dolgokat... Nagyjából ennyi maradt meg.
2021. nov. 7. 23:12
 36/46 anonim ***** válasza:
96%

És ebben a könyvben 3 mondatban elintézték az egészet?

Amúgy például, amikor hazavittétek a sampont, vagyis a tampont, akkor otthon vissza lehetett volna térni a témára. Sok hasonló alkalom lehet, és nem is kell mindent egyszerre elmondani. Ha hagysz időt neki, akkkor később kérdezni is fog, és akkor ezek az alkalmak nem egy kínos monológként maradnak meg az anyuval. hanem érdekes beszélgetésként.

2021. nov. 7. 23:19
 37/46 Metionin ***** válasza:
58%
Nem, sosem beszéltünk ilyesmikről. Anyám csak a menstruációt magyarázta el, a többit könyvekből tudtam meg. Apám 16 éves koromban meglepődött amikor megtudta hogy menstruálok, holott anyám 16 éves volt, amikor elvette feleségül.
2021. nov. 8. 11:48
 38/46 A kérdező kommentje:
30 valahanyas, aki azt írta a lánya majdnem 11. A lányod tud a menstruációrol? Mert ha nem, akkor sürgősen vilagositsd fel, az ő érdekében is!
2021. nov. 8. 15:54
 39/46 anonim ***** válasza:
100%
Én anya vagyok. Anyámmal soha nem tudtam erről beszélni, de a gyerekeimmel nyíltan beszélünk, és tudják, bármi kérdésük, gondjuk van, hozzám bizalommal fordulhatnak. Inkább tőlem kérdezzenek, mint a haveroktól.
2021. dec. 24. 14:54
 40/46 anonim ***** válasza:
100%
Felnőtt nő vagyok. Beszélek róla az édesanyámmal. Nincs ebben semmi.
2021. dec. 24. 20:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!