Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire tudtok nyíltan...

Mennyire tudtok nyíltan beszélni a szexrol a szüleiddel?

Figyelt kérdés

2021. nov. 6. 22:11
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
93%

#25: És ezen a görbén hol tartasz?

[link]

2021. nov. 7. 08:21
 22/46 anonim ***** válasza:
91%

A felvilágosítás és a sima beszélgetés nagyon jól sikerült mikor 12 éves voltam.

Azóta max annyit beszélgettünk erről, hogy legközelebb legyenek vagy mi legyünk halkabbak.

2021. nov. 7. 08:42
 23/46 anonim ***** válasza:
92%
apukám beszélgetett velem amikor lebuktam maszti közbe. Tök rendes volt
2021. nov. 7. 08:48
 24/46 anonim ***** válasza:
84%
elég baj , hogy le van pontozva az aki mer erről beszélni.
2021. nov. 7. 09:08
 25/46 anonim ***** válasza:
13%
Mindenki mer róla beszélni, csak szerencsére a többség egészséges családban nevelkedik, nem ilyen abnormálisban, ahol a szülővel kell megbeszélni ezt
2021. nov. 7. 09:45
 26/46 anonim ***** válasza:
87%
Miért lenne abnormális ha az ember mer a szüleivel is beszélni a szexről?
2021. nov. 7. 09:47
 27/46 anonim ***** válasza:
96%

Hát... Nem tabu, de nem igazán szoktunk róla beszélni.

Apámmal soha az életben nem kerültek szóba ilyen dolgok. Anyámmal közelibb a kapcsolatom, meg vele laktam, szinte mindenről szoktunk beszélni, simán beszéltünk/beszélünk menstruációról, szőrtelenítésről, párkapcsolatokról, de szexről annyira nem. Anyám azt állítja, hogy ő nem prűd, mondta még régebben, hogy tőle bármit kérdezhetek, bármit elmondhatok neki, szóval ha felhoznám a témát, biztos nem hárítana, de nekem ez kínos. Volt már szó róla, de részletesen soha nem beszéltünk róla és szerintem nem is fogunk. Irtó kínosnak érezném, pedig nyitott vagyok, de valahogy nekem a szülőkkel ilyenről beszélni...

13-14 éves voltam, amikor anyukám először felhozta a témát, adott egy könyvet is és mondta, bármit kérdezhetek (volt még egy könyv, amit azóta se adott oda, nem tudom, azt minek tartogatja), bármikor fordulhatok hozzá. Korábban még a menstruáció szóba került, amikor megjött, akkor tudtam mi az, aztán még volt szó a terhességről, védekezésről, kapcsolatokról, melegekről, de ennyi. Én nem kérdeztem, mert nem volt kérdésem. Sőt, azt gondolom, bőven tudok már többet is, mint ő.

2021. nov. 7. 09:57
 28/46 anonim ***** válasza:
92%

Én amikor 12-13 éves koromban kérdeztem erről, akkor anyám irtó zavarba jött, és adott egy felvilágosítós könyvet. Azóta is volt pár kérdésem, de egy idő után az internetről tájékozódtam, mert nem válaszolt normálisan. A korosztályomba már a legtöbben tudták ezeket a dolgokat anyám meg azt gondolta, hogy túl kicsi vagyok még hozzá.

Hát, nem tudom, hogy így jobban jártam-e, mintha ő tájékoztatott volna, szerintem igen. Olyan kínos beszélgetés lett volna, és még a maszturbálást se mondta volna el szerintem. Orális szexről meg ne is beszéljünk.

2021. nov. 7. 10:02
 29/46 anonim ***** válasza:
79%
#29: Ott a pont!
2021. nov. 7. 10:25
 30/46 anonim ***** válasza:
89%
Nálunk sajnos tabutéma, de ha lesz gyerekem én nyíltabban fogom kezelni ezt a témát.
2021. nov. 7. 12:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!