Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen a kapcsolatod a szüleid...

Milyen a kapcsolatod a szüleiddel? Mennyire értitek meg egymást?

Figyelt kérdés
Nekem nagyon hullámzó és hogy szinte semmiben sem értünk egyet, nagyon leszivnak az energiám. Mert nem szeretném megjátszani magam, de akarom velük tartani a kapcsolatotok, így viszont sokszor vitába fullad a beszélgetés vagy gyorsan elköszönnek telefonon. Se kisebb, se nagyobb dolgokban nem igazán értünk egyet és úgy érzem folyton magyarázkodni kell. Ha meg rájuk hagyom, lenyomva érzem magam. Mi a megoldás erre a hullámvasútra? Illetve normális hogy felnőttként, külön élve ennyire fontos a szüleim figyelme?
2021. máj. 26. 19:48
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Bocsi az elírásokért, azért így is érthető remélem.
2021. máj. 26. 19:49
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Az még jó ha gyorsan elköszönnek, nekem nem veszik a lapot hogy mikor kell leállni
2021. máj. 26. 20:02
 3/15 A kérdező kommentje:
:D
2021. máj. 26. 20:14
 4/15 anonim ***** válasza:
86%

Szia!

Hú, pont ugyanígy érzek :( Sajnos mostanában brutál sokat veszekszek velük, megjegyzem nem én kezdeményezem. Mániáukká vált a sértegetés, amire mindig visszaszólok, egyszerűen nem bírom megállni, bár talán nem is baj, legalább tudják, hogy érzek én. Csak az a baj, hogy aztán mindig óriási pofon/ütés a vége. Annyira szeretném, hogy vége legyen ennek, őszíntén bevallom az öngyilkosság is eszembe jutott már. Persze, tökmindegy, az a pillanat heve. Nagyon sokat sírok miattuk. Vagyis igazából főképpen anya miatt. Az a baj, hogy én vagyok a hülye kamasz igen, oké megértem. De az, hogy meg se hallgatnak.. Anya tényleg isszonyatos, neki tényleg minden az, hogy engem kritizáljon, de olyan dolgokkal amik a legjobban fájnak. Direkt. Széttanulom az agyam, edzésre és zeneórára járok, mindent megteszek, hogy a maximálist nyújtsam, nem vagyok divat pojáca, se igénytelen...nem tudom mi bajuk velem. Apa anyát védi, meg nagyrészt ott sincs amikor sérteget, úgyhogy mindig mondja, hogy szegény anya, nem ezt érdemli. Igen, csak nem tudja milyen velem. Én ismerem az igazi énjét. Nagyon rossz, hogy nekem sosincs saját gondolatom, apa leint, anya meg még lázítja pluszba. Alig várom, hogy elköltözzek...:(

2021. máj. 26. 21:15
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem anyammal jonak mondhato,habar az allando mindennapos tobb oras beszelgeteseivel igen leszed energiavsl meg amikor mondja a magaet.Azert merges vagyok ra hogy az atengedett penzt amit hitelt felvettem,azt elkoltotte,es a sajat koltsegeimet nagyreszt magam kell megoldjam mashogyan.Es az valahol faj mikor hozzam vagja h nem csinalok semmit,holott szettanulom az agyam,csinalom a dolgokat neki is,ahogy tudom.

Apammal eleg szar,mindig haboruzik,semmit nem segit.

Varom mar,hogy legyen sajat,teljes eletem,mikor ezt felhozom anyamnak,rogton hozzamvagja h "miert azt hiszed nekem van?"

Ebbol mit szursz le kerdezo?

2021. máj. 26. 22:49
 6/15 anonim válasza:
81%
Ugyanilyen helyzetben voltam, és egy idő után nagyon formálissá vált a kapcsolatunk emiatt. Szülinapokkor, ünnepekkor felköszöntjük egymást, megkérdezzük ki hogy van, amire felületes válaszokat adunk. Már elfogadtam, hogy ez nem lesz jobb. Igyekszem a saját életemre koncentrálni, és olyan emberekkel körülvenni magam, akik elfogadnak, értékelnek és energiával töltenek fel.
2021. máj. 27. 02:36
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Semmilyen. Apám egy autokratikus egyéniség volt (de ez csak halála után tudatosult bennem).

Anyám pedig egyrészt becsicskult a házasságban, másrészt a saját frusztrációit igyekezett ránk tolni a tesómmal. Tesóm kisétált belőle, és sz...rik bele (külföld), én pedig tartom a két lépés távolságot anyámmal. Most már közeledne, de nekem nincs rá igényem.

2021. máj. 27. 07:43
 8/15 Katona Dius ***** válasza:
100%

Semennyire XD

Apám még okés is. Nem ért meg, de elfogadja, hogy nekem ez meg az a fontos, nem az ami nekik és támogat. Még ha ő maga hülyeségnek is tartja azokat amik engem érdekelnek, nem szól bele.

Anyám... Ő mindent mindig jobban tud, azt hogy hogyan kéne élnem, mi kéne, hogy érdekeljen, mire kéne költenem.

Egy hónap múlva házasodom össze párommal, anyám akarja megmondani, mi hogy legyen, milyen és mennyi. Közölte, hogy ha nem olyan lesz, amilyennek ő akarja, akkor el sem jön. Közöltem vele, hogy akkor majd faterral küldök a tortából XD

2021. máj. 27. 15:02
 9/15 A kérdező kommentje:
5-üs, sajnálom. Nekem ebből az jön le, hogy anyukád elégedetlen az életével, és ha már neki nem jó, neked se feltétlen legyen az. Sajnos sok szülőnél a saját élete a mérce, nem akarnak a gyereküknek, többet, jobbat.
2021. máj. 27. 18:05
 10/15 A kérdező kommentje:
8-as példája is durva.
2021. máj. 27. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!