Dolgozó fiatalként, ha együtt laksz a szüleiddel és nem kell beszállni otthon semmilyen költségbe, számodra ez mit jelent?
A szüleiddel megbeszéltétek ezt, ők elmondták, miért nem kérnek semmi pénzt Tőled, amíg velük laksz?
A kérdésemet ez a poszt ihlette:
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..
Ha normális emberről van szó, akkor ilyen körülmények között - most, hogy az elmúlt hónapokban semmilyen szórakozási lehetőség - buli, koncert, disco, étterem, stb. - NEM volt elérhető - ez hatalmas spórolási, megtakarítási lehetőséget jelent(het)ett.
(Feltéve, hogy az illető nem szórta el a pénzt olyan dolgokra, amikre most is,illetve mindenkor, még a legnagyobb tomboló COVID-19 hullámban is korlátlanul, bármennyi pénzt el lehet szórni a pénzt, pl. vásárlás, Netflix, HBO Go, stb. stb. stb.)
3, tudta finanszírozni, amíg tanult, majd elballagott és hopp, máris nem futja rezisre, kell a gyerek pénze??? Érdekes, már csak azért is, mert onnantól a fiatal jó eséllyel dolgozik, kevesebbe kerül a szülőnek, hiszen pl a szórakozását, öltözködését már maga fizeti.
Nekem eszembe nem jutna pénzt kérni a gyerektől rezsire, étkezésre, amíg itthon lakik.
Abban a társadalmi rétegben, amibe tartozunk, egyszerűen ez a szokás. Már persze ha a szülő megteheti. De az én szüleimnek abszolút nem jelentett problémát. Persze ha csak lógatom a lábam, nem csinálok semmit, ahhoz biztosan lett volna egy-két szavuk. De én jól tanultam az egyetemen, magas ösztöndíjat is kaptam (szóval kérnem nem kellett tőlük sose pénzt).
Hallottam már olyanról, aki nevelő célzattal kért pénzt a gyerekétől, pedig támogathatta volna, de személyesen nem találkoztam ilyen családdal. A 18. szülinapon a gyereket híd alá száműző szülőket is csak itt a neten látom emlegetni. Az persze teljesen más eset, ha a szüleim is szűkölködnek. Akkor természetesen munkát vállaltam volna az egyetem mellett és segítek nekik. Így viszont nyugodtan elvállalhattam bármilyen önkéntes munkát, oktatást az egyetemen stb., ami szakmailag hasznosabb volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!