Dolgozó fiatalként, ha együtt laksz a szüleiddel és nem kell beszállni otthon semmilyen költségbe, számodra ez mit jelent?
A szüleiddel megbeszéltétek ezt, ők elmondták, miért nem kérnek semmi pénzt Tőled, amíg velük laksz?
A kérdésemet ez a poszt ihlette:
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..
Ami kellett, azt megvettem magamnak, nem a szuleimtol kertem penzt, es azert volt amit felre tudtam rakni ahhoz pl, hogy alberletbe koltozzek. Mar tudom hogy az alberlet is egy feneketlen penztemeto, de megse anyamek nyakan voltam addig se, igy vettunk egy telket potom penzert egy mobil fahazzal es azt ujitgatjuk fel a parommal. Imadom a szuleimet, de nem laknek veluk.
Ha haza kellett volna adnom pl. Minden honapban 50ezret,akkor valoszinuleg most nem itt tartanek. Meg a logikusan gondolkodo, szabadulni vágyó gyerekeket is belekenyszeritik a mamahotelbe, ahonnan igy csak sokara szabadulhat, mert nincs mibol. Amelyik meg ket kezzel szorja a penzt, es igy nincs semmi megtakaritasa, ott a szulonek kellene a fizetes 1/3at elvenni es felrerakni, vagy vezetni egy megtakaritasi szamlat, hogy kesobb legyen mihez nyulni, ha mar eleg erett, hogy kulon koltozzon. Nekem igy volt kicsit tobb mint 1 milliom, amivel el tudtam indulni. Igy nincs hitel a fejem felett, ho végén is tudunk mit enni... Sok penz elmegy a haz bovitesere, felujatasra, de amit tudunk sajat kezuleg megoldunk.
25N
"Arra nem gondol, aki itt írja, hogy miért kérnek utàna pénzt, hogy esetleg ők is szeretnének vègre a saját pénzükből magukra is költeni."
Ez teljesen oké, nekem nincs is gyerekem, mert nem akarok rá költeni.
De ha alig várja az ember, hogy végre költsön magára, és a 18. szülinap vagy az érettségi időpontját úgy tartja számon, mint egy hitelfizetés lejáratát, az kicsit lelombozó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!