Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Dolgozó fiatalként, ha együtt...

Dolgozó fiatalként, ha együtt laksz a szüleiddel és nem kell beszállni otthon semmilyen költségbe, számodra ez mit jelent?

Figyelt kérdés

A szüleiddel megbeszéltétek ezt, ők elmondták, miért nem kérnek semmi pénzt Tőled, amíg velük laksz?

A kérdésemet ez a poszt ihlette:

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

2021. ápr. 28. 09:05
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
97%

Ami kellett, azt megvettem magamnak, nem a szuleimtol kertem penzt, es azert volt amit felre tudtam rakni ahhoz pl, hogy alberletbe koltozzek. Mar tudom hogy az alberlet is egy feneketlen penztemeto, de megse anyamek nyakan voltam addig se, igy vettunk egy telket potom penzert egy mobil fahazzal es azt ujitgatjuk fel a parommal. Imadom a szuleimet, de nem laknek veluk.

Ha haza kellett volna adnom pl. Minden honapban 50ezret,akkor valoszinuleg most nem itt tartanek. Meg a logikusan gondolkodo, szabadulni vágyó gyerekeket is belekenyszeritik a mamahotelbe, ahonnan igy csak sokara szabadulhat, mert nincs mibol. Amelyik meg ket kezzel szorja a penzt, es igy nincs semmi megtakaritasa, ott a szulonek kellene a fizetes 1/3at elvenni es felrerakni, vagy vezetni egy megtakaritasi szamlat, hogy kesobb legyen mihez nyulni, ha mar eleg erett, hogy kulon koltozzon. Nekem igy volt kicsit tobb mint 1 milliom, amivel el tudtam indulni. Igy nincs hitel a fejem felett, ho végén is tudunk mit enni... Sok penz elmegy a haz bovitesere, felujatasra, de amit tudunk sajat kezuleg megoldunk.

25N

2021. ápr. 28. 09:51
 12/29 anonim ***** válasza:
91%
Szülőként nem akarnék pénzt elfogadni, "gyerekként" pedig nem akarnék ingyenélni a szüleim házában. Én szerencsére találtam albérletet nagyon jó áron, így nem volt erről szó. Sajnos ez ritka, én mázlista vagyok. Szerintem ezt le kell kommunikálni.
2021. ápr. 28. 09:56
 13/29 anonim ***** válasza:
84%
Egy gyermek felnevelese, amíg saját lábára áll anyagilag legalabb 18 év. Hazánkban a családok nagy része nem milliomos, bár nem veti fel őket a pénz sokan gyermekre vágynak és lehetőségeik szerint felnevelik gyerekeiket. Úgy teszik ezt, hogy gyakran a gyermek utani vágy miatt, inkább lemondanak nagyon sok mindenről saját kárukra. Mondhatjuk persze, hogy ez az ő dontesuk volt, de ha tisztességesen felneveltek es már saját jovedelemmel rendelkeznek, eljott az ideje annak, hogy a szülők mostmár magukra is gondolhassanak. Azt a penzt amit eddig a gyermekre forditottak magukra szeretnék fordítani, viszont ha továbbra is nekik kell eltartani a felnőtt gyereket, azzal az indokkal, hogy 18 evig eltudtak tartani akkor most is tartsák el akkor vajon ők mikor engedhetik meg maguknak, hogy most már kettesben csak saját magukra gondoljanak. Úgy gondolom ha a szülők gazdagok és megengedhetik ezt maguknak, és hogy emellett meg eltartjak a fiatalt tegyék meg. Viszont ha szegényebek ha egész életukben csak a gyermeknek juttattak minden jót amire csak tellett tőlük, itt az ideje, hogy a magukra gondoljanak. Tehát elvarni tőlük nem lehet ezt, ha viszont tehetősek akkor felajanlatjak es ellehet fogadni. A gyermek sem mindig csak magára kell gondolnia, hanem a szuleire is.
2021. ápr. 28. 10:07
 14/29 anonim ***** válasza:
91%
Ha cserébe csinál valamit otthon, nem csak herevere van és ezt megbeszélik a szülőkkel akkor szerintem okés. De én ismerek olyat aki 20 éves, nem csinál otthon semmit se, nem fizet bele semmit a közösbe, konkrétan az anyjáékon élősködik, ide-oda kocsikázás, shoppingolás és még a nőjét is odaköltöztette magához... na ez gusztustalan. Ráadasul idősebb szülőkről van szó, betegeskednek is és még így is szarik bele, csak neki legyen kényelmes.
2021. ápr. 28. 10:08
 15/29 anonim ***** válasza:
98%
Én kétszer kérdeztem meg a szüleimet egyszer mikor befejeztem a sulit egyszer mikor a barátnőm hozzánk költözött egyszer se kértek semmit ennek ellenére én úgy tartom fairnek, hogy pár hetente elmegyünk nagy bevásárlásra a barátnőmmel az egész család részére.
2021. ápr. 28. 10:12
 16/29 anonim ***** válasza:
80%
Teljesen egyértelmű, hogy felnőttként nem élősködök a szüleimen. Én nem is laknék velük, nem vagyok már pelenkás. Ha mégis rákényszerülnék, akkor a minimum, hogy adnék haza pénzt. Nem azért, mert rászorulnának - szerencsére nem - hanem mert normális értékrenddel bíró felnőtt számára ez egyértelmű.
2021. ápr. 28. 10:24
 17/29 anonim ***** válasza:
77%
#4 Ezt nevelési célzattal is szokták csinálni, amikor pl. a csemete baszik dolgozni, meg otthon bármit is csinálni, a szülők meg megunják. Mert bárki bármit mond, egy bizonyos kor fölött ezt élősködésnek hívják.
2021. ápr. 28. 10:31
 18/29 anonim ***** válasza:
95%
A mi családunkban ez a természetes. Soha nem kértek tőlünk pénzt semmire, se lakhatásra, se rezsire, se semmire és őszinte leszek soha nem is fordult meg a fejemben sem az, hogy nekem fizetni kellene a szüleimnek. Én még huszonéves vagyok, tanulok és otthon élek, így számomra az az evidens, hogy otthon élek, az az én otthonom is és a pénzem alapvetően arra van, hogy abból finanszírozni tudjam az alap szükségleteimen felüli költségeimet. Nem költöm el minden pénzemet, van megtakarításom bőven, de ha valamire vágyom vagy szükségem van azt megveszem és nem gyűjtök, spórolok célzottan semmire. Ha majd végeztem a tanulmányaimmal és dolgozni tudok, lesz saját bevételem, akkor majd szeretnék különköltözni egy albérletbe, mert ez gyakorlatilag elkerülhetetlen (vidéken élünk, ha dolgozni szeretne az ember, akkor ahhoz el kell költöznie). Viszont biztos vagyok benne, hogy a szüleim akkor is támogatnának. Van egy idősebb testvérem, őt is ugyanígy támogatták akkor is mikor már dolgozott, akkor pedig pláne mikor éppen nem volt munkája.
2021. ápr. 28. 10:32
 19/29 anonim ***** válasza:
77%

"Arra nem gondol, aki itt írja, hogy miért kérnek utàna pénzt, hogy esetleg ők is szeretnének vègre a saját pénzükből magukra is költeni."

Ez teljesen oké, nekem nincs is gyerekem, mert nem akarok rá költeni.

De ha alig várja az ember, hogy végre költsön magára, és a 18. szülinap vagy az érettségi időpontját úgy tartja számon, mint egy hitelfizetés lejáratát, az kicsit lelombozó.

2021. ápr. 28. 10:37
 20/29 anonim ***** válasza:
54%
Amíg otthon laktam nekem a lelkiismeretem nem engedte, hogy semmibe ne szálljak be. Beleadtam a rezsibe és vásároltam is szülőkkel közösen. Kellemetlennek éreztem volna ha kizárólag csak magamra költöm a fizetésem, miközben tudom hogy ők ugyanezt nem tehetik meg.
2021. ápr. 28. 10:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!