Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért így érvel a gyerekvállal...

Miért így érvel a gyerekvállalás mellett?

Figyelt kérdés
Többször hangoztattam már otthon ha feljött a téma, hogy én nem szeretnék gyereket, se most, se később. Ennek több oka is van, de főképp a rengeteg idő - és energiabefektetés, amit inkább magamra fordítok. Édesanyám úgy próbál meggyőzni és a gyerekvállalás mellett érvelni, hogy idős koromban nem lesz senkim és egyedül, magányosan fogom leélni az öregkori éveimet. Szerintem ilyen alapon gyereket vállalni teljes mértékben önzőség, mert ha lesz is valaha gyerekem, ki tudja hogy hol fog élni, amikor én idős leszek. Amúgy se várnám el, hogy az öreganyját pátyolgassa. Szerintetek is hülye érv ez? Nektek mondták a szüleitek?

2021. nov. 2. 13:47
1 2 3 4
 31/36 Metionin ***** válasza:
93%
Szerintem maga az hülyeség, hogy valaki egyáltalán érvel egy olyan dolog mellett vagy ellen, ami a legteljesebb mértékben magánügy. Senkinek semmi köze hozzá, hogy ki miért akar vagy nem akar gyereket. Intézze mindenki a saját életét.
2021. nov. 3. 13:18
 32/36 anonim ***** válasza:
93%

#29: De miért kéne szakemberhez mennie? Tehát gyakorlatilag már ki is jelented, hogy mentális problémája van. Ha egy kérdésben valaki nem a te álláspontodon van, az gyakorlatilag bolond? Nem érzed mennyire problémás ez a gondolat?

2021. nov. 3. 13:22
 33/36 anonim ***** válasza:
0%

#31 EGO ezt mondatja veled, hát szép emberke vagy, biztosan büszkék lennének rád egy cégnél de a családodban/ emberi közösségekben szerintem nem sokat szerethetnek vagy válthatsz ki figyelmet/ megbecsülést ha ennyire ember idegen vagy, s főleg úgy, s abban az esetben hogy van birtokodban tanács nem is helytelen és nem adod át hanem EGO -ból tolsz egy olyan választ amivel nem, hogy nem segíted a nálad JÓVAL szerényebb képességű embert hanem eltolod magadtól a felelősséget, s egyúttal őt is

Mondván ez az ő .... élete s nem foglalkozom vele.

Ez már nem fáj, hanem FÚJ!

2021. nov. 3. 13:29
 34/36 anonim ***** válasza:
15%

Én leálltam nem válaszolok többet.

Ami észrevételem volt az leírtam, tartanám is magam ahhoz amit korábban leírtam.

Egészen pontosan ahhoz, hogy ne innen hanem onnan szedj tanácsokat ahol ezzel foglalkoznak, pszichológus, pszichiáter s különféle terápiákról szakemberektől, könyvek, filmekből(nem amerikai ROMantikus -KOMédiákból).

Egyszer élünk, valaki szenvedni jön, s azon keresztül tanulni,

mások tanulnak olyanoktól akik okosabbak, bölcsebbek, tanultabbak, tapasztaltabbak, ...

2021. nov. 3. 13:42
 35/36 anonim ***** válasza:
91%
Ha te nem akarsz, nehogy más kedvéért szülj kérlek. Az csak rossz lenne a gyereknek. A szüleid valószínű azért mondják mert unokázni szeretnének egyszer. Amúgy is túl sokan vagyunk a földön, ki tudja lesz-e és milyen lesz a jövő.
2021. nov. 3. 14:33
 36/36 A kérdező kommentje:

#29-30

Figyelj, neked elgurult a gyógyszered.😅 Irónikus, hogy pont te akarsz szakemberhez elküldeni másokat, amikor a fejedben valami egyértelműen nagyon nem klappol. Ha egy semleges kérdés belőled ekkora indulatokat vált ki, esküszöm neked, csakis a te érdekedben mondom, de keress fel egy szakembert, mert ez nem normális. Ismeretleneket ócsárolsz ok nélkül, teljesen bekattantál, rendesen ijesztő.😅 Ezt már a témától független mondom neked, teljesen jó szándékkal.

2021. nov. 3. 14:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!