Miért szaporodott meg az elkeseredett nők/anyukák száma, akiknek boldogtalan az élete a párjuk mellett?
Gyakran olvasunk olyan kérdéseket,amiben a nő azt írja,hogy a hőn szeretett férfi nem törődik az anyukával,illetve a gyerekkel.A szexuális együttlétek száma rohamosan lecsökkent,ellaposodott,vagy egyáltalán nincs.
Esetleg előkerül a hűtlenség,az éjszakai kimaradozások,több az együtt töltött idő a munkatársakkal,haverokkal,mint a családdal,éjszakai kimaradozások....stb.
Ilyenkor persze,sajnáljuk őket,de nem tehetnek róla ők is,hogy idáig jutottak?
Én sosem akarom elhinni,hogy összejövök MR. Tökéletessel,akiből az esküvő,majd a terhesség után MR.Mindenért ő a hibás se..fej lesz!
Jönnek az egyetértő,bátorító kommentek,amikre a magyarázat,hogy de hát nem tudok lépni mert,
-nincs pénzem,nem tudom eltartani egyedül magamat,és a gyereket
-mert szeretem,és reménykedem abban hogy megváltozik,bár tény hogy 100X megígérte
-nem tudok hova menni
Én elhiszem hogy jó dolog kiönteni valakinek a lelkedet,de
ettől még semmi sem fog változni,hogy most egyszer a lelki támogatás végett kiteszek egy kérdést,tök jó!
Pozitív,támogató válaszok érkeztek,a mai nap jól sikerült!
Amit most tapasztalok viszont,az az,hogy a környezetemben mindenki összeköltözik,vagy arra is volt példa hogy házasodik huszonévesen pár hónap után,"becsúszott" egy gyerek!Ó tartsuk meg,közösen elboldogulunk vele,hisz elvileg felelősség teljes felnőttek vagyunk.
Aztán a nőt megviseli a gályázás,a gyerekvállalás,
a depresszió,gyesen van,összezárva a gyerekkel,nem mehet szórakozni semerre,begyepesedik.
A férfi visszasírja a régi cserfes csajszit,aki már attól is beindult ha szépen mosolygott rá.... ez hiányzik neki,próbálja az éjszakában,a haverok mellet a kanapén ülve,sörözgetés közben vagy a bárpultnál ücsörgő fiatal,szingli csajok szemében megtalálni....
Engem annyira nyomaszt ez az egész....
Azért mert az emberek, nők, férfiak egyaránt elfelejtenek dolgokat, amik még a kapcsolat elején nagyon is megvannak.
Pl., hogy egy kapcsolat olyan, mint a virágoskert. A virágokat nem elég elültetni, az elején megöntözni, kigyomlálni, hanem azt folyamatosan kell csinálni, különben a kert kihal. Mint ahogyan egy jól működő kapcsolat is. Ha a felek nem foglalkoznak a másikkal, ha nem ápolják a kapcsolatot, az a kapcsolat bizony meghal. És könnyű homokba dugni a fejünket, de valójában nem ezt kéne tenni. Kommunikálni, majd pedig cselekedni. De könnyebb, ha nem tesz az ember semmit.
Én magam is jártam már így a házasságomban, mígnem ráébresztettek arra, hogy mit rontottunk el, hogy oda kerültünk, ahová. És mivel van egy tündéri kisfiúnk, így az ő kedvéért nekiálltunk a mi kis "virágoskertünket" helyrerakni. És lám, sikerült is. Pedig nem is akárhonnan jöttünk vissza, hanem a szakadék széléről, a válás széléről.
És ehhez, hogy az emberek elfelejtik, hogy mi is az igazán jó, nagyban hozzájárul ez a világ, hogy mindenhol, mindenkinek meg kell felelni (munkahely, otthon, háztartás, szülőiség, stb.), rengeteg a stressz, nem tehetik vagy nem engedik el az emberek magukat, túl sokat gondolkoznak azon, hogy mások mit gondolnak vagy mit tesznek ahelyett, hogy mindenki magával, illetve a saját dolgaival foglalkozzon, kikapcsolódjon, lazuljon.
Hú de nyomasztóan vázoltad fel a helyzetet! :(
Már-már én is depressziós lettem.
De amúgy van benne valami!
Régebben egy pár év is eltelt,mire összeköltöztek a párok,most már az a menő hogy pár hónap ismeretség után összecuccolunk,csinálunk egy gyereket,mert tök jó buli.....
Én is mindenhol ezt látom.
Eloszor azt hittem, h tamadni akarod ezeket a noket.
Mire elolvastam, mar ertem mirol beszelsz es en is igy erzek. Nem tudom mi lehet az oka, de egy felgyorsult, beteg vilagban elunk, ahol a fiatalok ko.tont szivnak fel az orrukba es a regi ertekek mara nevetsegesek.
Es igen, engem is nyomaszt es sokszor gondolkodom, h kell-e kapcsolat, ha szinte boritekolhato a bukas...
Én akkor döbbentem le amikor a környezetemben bejelentettem, hogy válófélben vagyok és sorra jöttek hozzám ismerős anyukák, azt mondták, hogy mennyire irigyelnek hogy meg tudom tenni ezt a lépést, mert iszonyatosan szenvednek a kapcsolatukban, de nem tudnak lépni, mert nem tudnának szétköltözni, utána megélni.
Az elmúlt 10 évben több esküvőn is voltam, egy kivételével mind felbomlott hosszabb-rövidebb idő után.
Engem leginkább az nyomaszt,hogy van nem egy ilyen barátnőm,
kifogott egy ilyen férjet,de én még ismertem őket,mielőtt megházasodtak volna,és olyan mintha csak a régi önmaguk másolata lenne.
Nyilván megváltoztatja az embert az anyaság,ezt tudom,de némelyik alapvető szórakozást nem engedhet meg magának,sőt nem is akarja magának megengedni....ő nem jöhet el beülni egy fagyira,vagy egy kv-ra mert a férje szólni fog,hogy ha hazajön meccs után a sörözgetésből,akkor nincs az asztalon a kaja...nincs kimosva....stb.
Az emberek manapság annyira elhamarkodottan mennek bele az összeköltözésbe,a házasságba....
Én magam is ezt veszem észre, sok olyan ismerősöm van akik már 19-20 évesen gyereket várnak/vártak, és amikor megszületett, pár hónappal később jött az összeveszés, és külön költözés.
A volt barátnőm 18 évesen szülte meg a kislányát a párja a gyerek születése után, amikor rájött hogy apai kötelességei vannak, lelépett. Akkor ismerkedtem meg vele egy buliban, mert neki az volt az egyetlen kikapcsolódása, szerencsére a testvérei, meg a családja nagyon sokat segítettek neki meg minden. Amikor már komolyabban elkezdtünk érezni egymás iránt, akkor ugye szólt hogy neki van már gyereke, és hogy így fogadjam el őt.
Én akkor maximálisan elfogadtam úgy ahogy igaz mindketten akkor voltunk 20 évesek már, összejöttünk, de sajnos nem tartott sokáig a szerelem, mert jöttek a bekavarások, meg a problémák mert a szülőknek nem tetszett hogy a saját gyerekemként szeretnék segíteni a barátnőmnek hogy felnevelje a kislányát. Meg persze akkor jött képbe a volt srác aki mindent vissza akart csinálni, és sikerült neki, mert neki az volt a célja hogy megutáljam a barátnőmet, és hogy boldogtalan legyen örökre, mert ő akarta a gyereket állítólag a barátnőm, pedig ez fordítva volt igaz, de mindegy.
A lényeg az hogy már jó 2 éve nem beszélünk egymással.
Most itt van a jelenlegi barátnőm én lassan 23 éves leszek, ő most 20 éves. Kicsivel több mint 1 éve vagyunk együtt, de nem sietünk el semmit, megbeszéltük hogy nem vállalunk gyereket, mert a világ olyan hogy már sok mindent jól át kéne gondolnunk. Anyagilag is még spórolgatunk még külön élünk, és ez így jó. 25 éves korunk alatt nem fogunk gyereket vállalni, mert nem tartjuk magunkat készen a dologra, meg még élvezni akarjuk inkább a fiatalságot, mert ő is számtalan példát látott már rá hogy sokan 20 évesen vállalnak gyereket, amikor még buliznának inkább, és persze hogy már megy ott a megcsalás, meg a haverok, mert fiatalon még szórakozni kell inkább 20 évesen még szinte gyerek a legtöbb ember, agyilag sajnos, és sokan képtelenek a teljes gyereknevelésre. Persze vannak kivételek, de amit nem kell elkapkodni azt ne kapkodjuk el.
Mi ezért védekezünk óvszerrel, mert az legalább 100% os védettséget nyújt, jó 90% mert kiszakadhat, vagy valami, de mindig leellenőrizzük, és tudjuk hova kell menni ha esetleg gond lenne, tehát mi ilyenre maximálisan felvagyunk készülve, agyon figyelünk hogy ne csússzon be a gyerek, addig ameddig nem akarjuk.
Ezek nagy része - meggyőződésem szerint - csak hiszti.
Tisztelet persze a kivételnek.
29 éves vagyok,jelenleg szingli,szabad akaratomból
pultos vagyok,egy belvárosi szórakozóhelyen,naponta kapok ajánlatokat,törzsvendégektől is,családos apukáktól is
volt egy olyan eset,(bár nem mostanában),hogy randiztam egy vendéggel,bár inkább egyéjszakás kaland volt,minden jól ment,majd reggel mikor öltözködött,észrevettem hogy elővett egy gyűrűt a zsebéből,és felhúzta az ujjára.
Megkérdeztem,hogy ez mégis mi volt.
És a pasas fel volt háborodva,hogy miért kíváncsiskodok annyit,hisz mindkettőnknek volt egy kellemes estéje.
Azóta is szoktam látni a pasast,van hogy egyedül,van hogy a barátnőjével.
Ő is huszonéves,a kollégám ismeri,nála is bepróbálkozott,viszont mikor a csajjal van,olyan önfeledten szórakoznak,beszélgetnek egymással,mintha ők lennének a minta pár.....
És persze lehet tiltakozni,de mindenhol ez megy.
Mutassuk legboldogabb arcunkat a külvilág felé,álarc fel,felejtsük el azt,hogy valaha is voltak álmaink,és szép életet akartuk magunknak,ha már ezt dobta a gép,játsszuk el hogy elégedettek vagyunk......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!