Miért szaporodott meg az elkeseredett nők/anyukák száma, akiknek boldogtalan az élete a párjuk mellett?
Gyakran olvasunk olyan kérdéseket,amiben a nő azt írja,hogy a hőn szeretett férfi nem törődik az anyukával,illetve a gyerekkel.A szexuális együttlétek száma rohamosan lecsökkent,ellaposodott,vagy egyáltalán nincs.
Esetleg előkerül a hűtlenség,az éjszakai kimaradozások,több az együtt töltött idő a munkatársakkal,haverokkal,mint a családdal,éjszakai kimaradozások....stb.
Ilyenkor persze,sajnáljuk őket,de nem tehetnek róla ők is,hogy idáig jutottak?
Én sosem akarom elhinni,hogy összejövök MR. Tökéletessel,akiből az esküvő,majd a terhesség után MR.Mindenért ő a hibás se..fej lesz!
Jönnek az egyetértő,bátorító kommentek,amikre a magyarázat,hogy de hát nem tudok lépni mert,
-nincs pénzem,nem tudom eltartani egyedül magamat,és a gyereket
-mert szeretem,és reménykedem abban hogy megváltozik,bár tény hogy 100X megígérte
-nem tudok hova menni
Én elhiszem hogy jó dolog kiönteni valakinek a lelkedet,de
ettől még semmi sem fog változni,hogy most egyszer a lelki támogatás végett kiteszek egy kérdést,tök jó!
Pozitív,támogató válaszok érkeztek,a mai nap jól sikerült!
Amit most tapasztalok viszont,az az,hogy a környezetemben mindenki összeköltözik,vagy arra is volt példa hogy házasodik huszonévesen pár hónap után,"becsúszott" egy gyerek!Ó tartsuk meg,közösen elboldogulunk vele,hisz elvileg felelősség teljes felnőttek vagyunk.
Aztán a nőt megviseli a gályázás,a gyerekvállalás,
a depresszió,gyesen van,összezárva a gyerekkel,nem mehet szórakozni semerre,begyepesedik.
A férfi visszasírja a régi cserfes csajszit,aki már attól is beindult ha szépen mosolygott rá.... ez hiányzik neki,próbálja az éjszakában,a haverok mellet a kanapén ülve,sörözgetés közben vagy a bárpultnál ücsörgő fiatal,szingli csajok szemében megtalálni....
Engem annyira nyomaszt ez az egész....
18
teljesen egyetértek,csak még annyit írnék hozzá ,hogy ezek előtt előbb önmagunkat is ismerjük meg, hogy mit akarunk mi a vágyunk mit vállaljunk kik vagyunk mert sokan önmagukkal sincsenek tisztában ,és ne várjunk el semmit a másiktól!
Az eddigi válaszokban nagyjából benne van az igazság..
A legtöbb esetben az összeköltözés után a felek várják, hogy mit kapnak a másiktól, de ők maguk nem sokat tesznek azért, hogy jobb legyen. Nagyon sok esetben olvassuk: "nem törődik velem, csavarog..." Azt a kérdést nem teszik fel, szinte senki,hogy "Mit tettem azért, hogy szeressen velem lenni?" Ez is része a kapcsolat (kiskert) ápolásának. /Én sem járok szívesen olyan helyre, ahová mikor belépek nem mosolyog rám senki, hanem egyből megy a rinya, nyavalygás... és szerintem senki sem./ A másik fél sem tesz semmit, mert a könnyebbik út lelépni, máshol keresni azt, amire szüksége van. A mai világban már nem igazán kell (sokaknak) megharcolni egy új kapcsolatért, párért, szeretőért. Az emberek szinte tálcán kínálják fel magukat. Ezért is könnyebb ki-be ugrálni a kapcsolatokból. "Lesz másik". Később persze rájövünk, hogy EZ SE JOBB! A legtöbb esetben még rosszabb is, csak akkor már késő visszacsinálni amit elrontottunk.
Az igazsághoz nagy részben annak is köze van, amit valaki leírt, hogy nagy a megfelelési kényszer. A "Mit gondolnak mások?" Túl sokat foglalkozunk másokkal, ezzel elhanyagoljuk a saját boldogságunkat.
22: "Azt a kérdést nem teszik fel, szinte senki,hogy "Mit tettem azért, hogy szeressen velem lenni?" Ez is része a kapcsolat (kiskert) ápolásának. "
A nők általában fel is teszik ezt a kérdést és igyekeznek is dolgozni a kapcsolatért. Legalábbis az ismeretségi körömben sok nő és néhány férfi is. Persze lehet mosolyogva, meleg étellel és tiszta lakással várni a férjet, majd csábtáncot lejteni neki. Csak azt látom, hogy sok párkapcsolatnál nagyon nagyon ritka az, ahol mind a ketten dolgoznak a jó kapcsolatért.
Valóságban a férj szépen megszokja a kezdeti jót, a szívességből már kötelesség lesz, elvárás, hogy az az alap.... Aztán a feleség szépen elunja, hogy csak ad, de nem kap semmit. Szépen beszünteti az addigi figyelmességeket, a másiknak meg persze nem lesz kedve a savanyú feleséghez hazamenni.
Lehet a feleséget hibáztatni, hogy miért nem teremt megint olyan környezetet a férjecskéjének, hogy az újra örömmel menjen haza hozzá, ne hanyagolja már el, de akkor kérdezzük már meg a férjet is, hogy vajon mit tett azért, hogy a felesége ne forduljon el tőle?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!