Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért így érvel a gyerekvállal...

Miért így érvel a gyerekvállalás mellett?

Figyelt kérdés
Többször hangoztattam már otthon ha feljött a téma, hogy én nem szeretnék gyereket, se most, se később. Ennek több oka is van, de főképp a rengeteg idő - és energiabefektetés, amit inkább magamra fordítok. Édesanyám úgy próbál meggyőzni és a gyerekvállalás mellett érvelni, hogy idős koromban nem lesz senkim és egyedül, magányosan fogom leélni az öregkori éveimet. Szerintem ilyen alapon gyereket vállalni teljes mértékben önzőség, mert ha lesz is valaha gyerekem, ki tudja hogy hol fog élni, amikor én idős leszek. Amúgy se várnám el, hogy az öreganyját pátyolgassa. Szerintetek is hülye érv ez? Nektek mondták a szüleitek?

2021. nov. 2. 13:47
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem az az önzőség, ha azért vallalsz gyereket, hogy ne legyél magányos öregként. Az ilyen mentalitású emberek zsarolják a gyerekeiket és fogják vissza őket a felnőtt életükben.

Szerintem mindenki tud olyan családot, ahol a szülők tragédiaként élik meg, hogy a felnőtt gyerekük párt talált és esetleg messzebb költözik vagy épp külföldre.

Pont az ilyen önző embereknél fordul elő, hogy magányosak öregként, hiába van több gyerekük és unokájuk.

Én a magam részéről úgy gondolom, hogy gyerek nélkül is lehet az embernek társasága idősen is. Szerintem nagyon gyenge érv az egész és ne foglalkozz vele.

Egyre többen nem vállalnak gyereket, nem leszel egyedül vele hosszú távon.

2021. nov. 2. 20:03
 22/36 anonim ***** válasza:
92%
Pont a napokban olvastam childfree redditen, hogy ha elvárod, hogy a gyerekeid gondozzanak, csak azt éred el, hogy halálod után nem hiányozni fogsz nekik, hanem megkönnyebbülnek.
2021. nov. 2. 20:19
 23/36 anonim ***** válasza:
13%

Nagy általánosságra értettem, hogy későbbiekben lehet párja akitől akar majd gyereket. Ez nem törvényszerű, hanem a gyakorlatban így van azokkal akik nem akarnak még "fiatalon" gyereket: mert egyszerűen nem akarnak(féltek, éretlenek,...) vagy mert karriert szeretnének építeni először.

Van pár könyv, film, sorozat s sok filozófus elbeszélése ami arról szól, hogy olyan nők vallomásait gyűjtötte vagy vitték filmre, könyvesítették meg, tartottak róla előadásokat akik nem akartak sokáig gyereket, aztán amikor már biológiailag sem tudtak volna gyereket nemzeni na akkor jöttek rá, hogy mégis csak kellett volna de akkor már késő volt és rájöttek, hogy a pénz, karrier, hatalom semmit nem ér csak az, hogy a génjeidet tovább örökítsd és azért mert te is így élsz a Földnevű bolygón, s nem úgy, hogy a golyó hozott, van valami spirituális része is a anyaságnak de arról nem tudok nyilatkozni,...

Én annyit javasolnék, hogy ismerjetek meg lányok olyan nőket akik nem akartak gyereket addig amíg lehet volna nekik és amikor már nem lehetett akkor jöttek rá, hogy kellett volna gyerek. Van erről nem egy film, könyv, színházi előadás, operett.

Lehet így könnyebb lesz tisztában kerülni a döntésetek súlyosságára ÖNMAGATOKRA NÉZVE, s nem máséra.

U.i: 39 - 40 éves korban jönnek rá a fölnőtt lányok, hogy jó döntést hoztak -e vagy sem és az a nem mindegy, hogy a maradék 20 -40 vagy akár 50 évet évet hogyan fogod eltölteni, keseregve, boldogságba, ...

Barátságokat minél többet és minél mélyebbeket építsetek ki ha már gyereket nem szeretnétek vállalni ezt is a saját érdeketekben tegyétek, s ne másénak.

2021. nov. 3. 12:04
 24/36 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Neked meg itt van a gyereküket megbánó emberek sztorijai. Ami szerintem milliószor rosszabb.

2021. nov. 3. 12:09
 25/36 anonim ***** válasza:
14%

#24, Mind a két döntés lehet rossz/ jó hosszú/ rövid távon, nem akarok én senkit rábeszélni, hogy mit tegyen.

Nem írtam sehol, hogy szülni jó nem szülni meg rossz! :)

Lássátok már kicsit színesebben a világot mint feketének vagy fehérnek.

Erre vannak a szakemberek mert ők feltételezhetően sok ember típussal találkoztak és mélyreható ismereteik vannak e-téren is.

2021. nov. 3. 12:31
 26/36 anonim ***** válasza:
89%

Pedig a szülés vagy nem szülés pont fekete-fehér téma.

Pedig a válaszod eléggé lekezelő. De már megszoktuk a szülesztőktől, hogy fenyegetnek.

2021. nov. 3. 12:33
 27/36 anonim ***** válasza:
92%
#25: Dehogynem, egyértelmű, hogy a gyerekvállalás felé próbálod terelni, az egyik szokásos álláspont, amivel a gyerekmenteseket traktálják. "Majd megbánod", "majd máshogy gondolod, ha lesz aki szeret", "majd ha megöregszel". Aminek valójában az a lényeg, hogy most te nem vagy elég jó még ahhoz sem, hogy egyáltalán tudd, hogy akarod. De majd az én életbölcsességemmel megmondom, hogy akarni fogod, sőt azt is, hogy mikor és miért. Burkoltan azt sugallod, hogy most kevésbé értékes az ember, mint akkor lesz, amikor majd akar gyereket, és szinte biztosan akarni fogod
2021. nov. 3. 12:36
 28/36 anonim ***** válasza:
62%

Ahhoz meg, hogy a helyén lehessen kezelni a csalódott anyukákat ahhoz ismerni kéne a képességeit a szülőnek, persze, hogy nem mindenkinek való az anyaság. Sokan nem is azért lesznek anyák mert akarnak hanem mert lusta dögök, buták nem figyelmesek és mindenféle alakkal összeállnak.

Kinek ha nem annak kéne 100x figyelmesebbnek lennie aki teherbe eshet és teljesen alkalmatlan alap feladatok/ probléma megoldására, még Önmagárt sem tud felelősséget vállalni(hogy húzasson gumit) akkor hogy tudna egy gyerekért?

lehet gyáva elvetélni vagy egy olyan régimódi neveltetésben részesült, hogy ha megfogant akkor meg kell szülni, ez sem az emberség(vallás/ vallásosság) hibája hanem az adott egyedé.

nem lehet csak feketén vagy fehéren látni a világot az biztos, hogy bármi is van arra van 1+1+1+1 megoldás csak épp képessége nincs a bajban lévőnek, hogy megoldást találjon rá a saját fejével mert aki bajban van az be van szűkülve a félelemtől. Na mindegy, szarni rá nem érdekel az életetek, aki jobb életet akar az tegyen érte és ne a gyakorikérdeseken várjon mélyreható válaszokat ismerten emberektől akik még nála is sötétebb ember alatti szinten vannak tartva családtagjai, barátai stb stb szociális kapcsolatai által.

2021. nov. 3. 12:43
 29/36 anonim ***** válasza:
0%

#27 Igen inkább afelé teleérném, hogy menjen szakemberhez és kérjen tőle tanácsot, azért az MÉGIS CSAK valamit elárul az emberről ha nem akar gyereket, ennek KÉNE utána járnia, s nem ismertetőnktől tanácsot kérni akik szerencsétlenebbek adott esetben még nála is. Szakembertől kérjen tanácsot témakör "géniuszától" ezért KÉNE több helyre is elmennie, hogy egybehangzó azaz mélyreható önismereteket szedjen össze önmaga szerencsétlenségéről vagy tehetségéről.

Lehet ez a liba csak azért nem akar gyereket mert gyáva, vagy egy gyerekkori traumája, ...

Rakétatudósok sem rendőröktől kérnek tanácsokat hanem maguknál jóval okosabbaktól.

2021. nov. 3. 12:52
 30/36 anonim ***** válasza:
5%
Az kemény, hogy itt van egy 24 éves lányka akinek féltételezhetően SEMMI ÉLETTAPASZTALATA(azért is itt kérdezősködik az interneten s nem szak.embernél) és nála idősebb 30 éves nők adnak tanácsot akiket nem is lát, nem ismer. Lehet, hogy full agyhalottak vagytok, s a-mellet még nem tudtok objektívak lenni csak a saját elqurt életetekre hivatkozva adtok válaszokat, hogy jó, hogy nem akarsz gyereket.
2021. nov. 3. 13:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!