Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A külföldre költözés tényleg...

A külföldre költözés tényleg a szülõ cserbenhagyása?

Figyelt kérdés
2021. nov. 2. 11:24
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
89%

csak egy gondolat a 8#ashoz.

Biztosan nem mentem el nekik hetvegen autoval bevasarolni, boztosan nem vittem el oket az orvoshoz ha arrol volt szo, biztosan nem egyutt festettuk ki a lakast vagy csinaltuk meg naluk a kertet a haz mogott. Folytassam..?

2021. nov. 2. 12:20
 12/32 anonim ***** válasza:
85%
Az emberek egy része főleg önzőségből vállal gyereket, azért ha majd idős lesz, legyen mellette a gyereke, aki ápolja, vagy valamilyen szinten gondoskodik róla. De nekik ez nyílván nem esik jól, hogy a gyereke/gyerekei messze élnek tőle, és látogatni is alig tudnak jönni. De többen vannak azok, akik ezt nem várják el, mert fontosabb számára, hogy tudja a gyereke/gyerekei boldogan, anyagilag is jól élnek egy távoli országban. A normális idősek ezt megértik, mint ahogy azt is, hogy nem láncolhatják a gyereküket örökre magukhoz. Joguk van élni, és azt tenni, oda elmenni, ahová akarnak.
2021. nov. 2. 12:41
 13/32 anonim ***** válasza:
89%
Aki azért vállal gyereket, hogy majd ketrecbe zárja, hogy legyen aki ápolja, az szüljön hatot, hogy hátha egyik otthon marad a kisszobába egész életében. A gyerek egy önálló személyiség, akinek nem feltétlenül ugyanolyan gondolkozásmódja, vágyai vannak, mint a szülőknek, aki ezt nem tartja tiszteletben az önző. Egyszem gyerek vagyok, anyám úgy képzelte el, hogy egész életemben tőle maximum egy kilométer távolságra leszek. Amikor szóltam, hogy nem pont így lesz, elkezdett érzelmileg zsarolni, öngyilkossággal fenyegetőzött. Kérdeztem tőle, őt egy cseppet sem zavarja, hogy gyűlölök itt élni ebben az országban az isten háta mögött? Hát őt miért zavarná, az nem fontos.
2021. nov. 2. 12:51
 14/32 anonim ***** válasza:
13%
Buta vagy #12-es mint egy szalmazsák. Szerinted (rajtad kívül) hány embernek fordul meg a fejében huszon- évesen amit itt állítasz?:"Az emberek egy része főleg önzőségből vállal gyereket, azért ha majd idős lesz, legyen mellette a gyereke, aki ápolja, vagy valamilyen szinten gondoskodik róla. Hát nem, nem azért szoktunk csinálni gyereket.
2021. nov. 2. 12:54
 15/32 anonim ***** válasza:
90%
Normál esetben nem cserbenhagyás, felnőtt emberként ott éled az életed, ahol akarod. Az más tészta, ha mondjuk a szülő beteg és gondozásra szorul. Én éltem külföldön 1 évet, jól beilleszkedtem, jó munkát találtam és jól éreztem magam, de anyám elérte, hogy hazaköltözzek. Folyamatos bűntudatot keltett bennem, hogy ő mennyire egyedül érzi magát nélkülem meg ilyenek, és ezt nem bírtam tovább elviselni. Ez szerintem önzőség volt a részéről, de ő sajnos ilyen...
2021. nov. 2. 13:10
 16/32 anonim ***** válasza:
92%

Mi is külföldön élünk. Egyszer hazamentünk, de 1 év múlva már jöttünk is vissza.

Soha többet nem engedek, sőt már nem is figyelek az érzelmi manipulációra. Nekem is csak 1 életem van, lassan 50 éves leszek. Nincs bűntudatom, hogy merek ott élni ahol jól érzem magamat.

Szüleim bár idősek, de egészségesek. Ha segítségre szorulnak, akkor megoldjuk. De nem annak az árán, hogy feláldozom az életemet.

2021. nov. 2. 13:25
 17/32 anonim ***** válasza:
83%

Nekem folyton ezt mondták,hogy ok eddig támogatták(nem így volt) és én meg otthagyok őket.

Szerintem ez nagyon nem így van.

Ha gyerekem lesz,én biztos támogatni fogom,akárhova megy,és ndm leszek utánfutó,hogy akkor vigyen már engem is..

2021. nov. 2. 13:37
 18/32 anonim ***** válasza:
13%

Ha idősek a szüleid és betegek - tehát, gyakran szorulnak segítségre - akkor önzőség, bizony!

Viszont, ha előtte ezt velük is megbeszéled, hogy egy másik országban fogsz élni és ők ezt támogatják, akkor nem önzőség!

Azt tartom gusztustalannak, ha valaki el sem köszön a szüleitől és úgy lép le külföldre...

Bezzeg, ha meghalnak a szülők, akkor hirtelen hazajön a gyerekük a hátrahagyott ház - meg pénz reményében...

2021. nov. 2. 13:46
 19/32 anonim ***** válasza:
89%
Sok szülö el van tévedve! A szülö kötelessége a gyerekét támogatni, a gyereknek meg a saját gyerekét. Az minden felnött embertöl elvárható, hogy ne a gyerekeire terhelje a saját problémáit, azokaz ugyanis nem a gyereknek kell megoldani.
2021. nov. 2. 13:48
 20/32 anonim ***** válasza:
85%
14-es Bocs, írtam hogy az emberek egy része, és szerencsére kisebbik része. De nagyon magadra vetted úgy látom. Azt kifelejtettem, hogy ma már a CSOK, babaváró, adókedvezmények, támogatások is közrejátszanak, mint gondolom nálad is. Ne legyünk álszentek. Ma már egyre több gyerek születik ezek miatt. A környezetemben is látom, hogy akinek csak egy gyereke van, már tervezi a másodikat, és harmadikat. Ez tény, de biztos csak véletlen lehet, hogy több gyerek születik, és semmi köze a támogatásoknak hozzá.
2021. nov. 2. 13:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!