Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha a szüleim...

Mit tegyek, ha a szüleim egyáltalán nem támogatnak, de a húgomat igen?

Figyelt kérdés
Mindketten egyetemisták vagyunk és dolgozunk is mellette részmunkaidőben. Én februárban költöztem el albérletbe a párommal, mert szerettünk volna egy kis privát szférát, illetve a távoztatás teljesen kivitelezhetetlen volt úgy, hogy az egész család otthon volt. Sem a költözés során, sem azóta nem segítettek, és itt nem csak az anyagiakra gondolok. Egyáltalán semmi érdeklődést nem mutattak aziránt, hogy hogy alakul a költözés (előtte fel kellett újítani a lakást, amit mi magunkra vállaltunk mert egy közeli ismerős lakását vettük ki) vagy úgy egyáltalán hogy vagyunk. Azt mindigis ellenezték, hogy egyetem mellett dolgozzak, ismerősöktöl is mindig azt hallottam vissza, hogy nem kell dolgoznunk a húgommal, mert ők támogatnak mindenben a tanulmányok végéig, ezt mondták mindenkinek. A húgomnak a fizetése mellé rendszeresen adnak pénzt, vesznek neki ruhákat, cipőt, tanszereket, drágább sminkeket stb, és egyáltalán nem kell semmilyen otthoni költségbe beszállnia. Ezzel szemben én sosem kaptam semmit, pontosan ezért kezdtem el dolgozni, és mióta elköltöztem sem kérdezték meg egyszer sem, hogy lenne-e szükségem valamire. Nyilván nem erre alapozok, mert mégiscsak külön váltam, de egyértelműen sokat segítene a megélhetésünkön, ha támogatnának egy picit anyagilag. Azért tartom furcsának ezt a nagy ambivalenciát, hogy kifelé azt közlik, hogy ők nagyon támogatnak, aztán közben egyáltalán nem, mert mikor ők voltak fiatalok, az ő szüleik segítettek nekik az egyetem mellett is, illetve később is mikor már együtt voltak és összeköltöztek. Tehát egyikük sem úgy nőtt fel, hogy teljesen magára volt hagyva és ezt mintát hozta magával.

2021. szept. 4. 18:25
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
94%
Az eszedbe jutott már, hogy mondjuk megkérdezd tőlük, hogy miért van így?
2021. szept. 4. 18:31
 2/17 anonim ***** válasza:
64%
A több gyerekes szülöknél mindig van egy kedvenc aki többet kap a másiknál
2021. szept. 4. 18:39
 3/17 anonim ***** válasza:
85%
Legjobb választ szülök adhatnák erre a kérdésre.
2021. szept. 4. 18:47
 4/17 anonim ***** válasza:
84%

Talán ki kéne nyitnod a szád.

Lehet nem láttad de valószinuleg a hugod is odamegy a szuleitekhe6 es elmondja mire van szuksege.

En ugy erzekelem hogy ugye azt irtad hogy egy kis privat szferara van szuksegetek nekem ebbol az jon le hogy nem bekesen valtal le a szuleidrol es a testveredtol sem. Mert ha igy lenne akkor nem irtad volna ezt. Feltekeny vagy tudat alatt a hugodra de azt nem irtad hogy hugod taplo lenne veled. Szerintem bedzelned kene a szuleiddel elso korben hogy mi faj neked. Utana a hugodat is jobban meg kene ismerned hogy o esetleg milyen nehezsegekkel kuzd amirol esetleg nem tudsz. Lehet o nem annyira talpraesett mint te. Es ezert figyelnek oda ilyen teren a szuleid jobban ra.De igy latatlanba nem tudjuk es keves is az info.

2021. szept. 4. 19:23
 5/17 anonim ***** válasza:
94%

* szuleitekhez

* beszelned kene

2021. szept. 4. 19:24
 6/17 anonim ***** válasza:
87%
Azért, mert a testvéredet jobban szeretik, mint téged. Sajnálom, ha fáj az igazság. Mindig vannegy kedvenc gyerek, kamu, hogy a szülők pont egyformán szeretik őket.
2021. szept. 4. 19:29
 7/17 anonim ***** válasza:
97%
Szüleid kedvelik a barátodat? Lehet ezzel is van összefüggés, hogy elmarad a segítés részükről.
2021. szept. 4. 19:31
 8/17 anonim ***** válasza:
79%
Bocsánat, párodat. Nem is tudom a nemedet.
2021. szept. 4. 19:32
 9/17 anonim ***** válasza:
80%
Viccen kívül igaza van a 6-osnak, óriási kamu, hogy a szülők egyformán szeretik a gyerekeiket. Én anyám második házasságából vagyok, előzőből volt két tinédzser lánya, és ha valaki, na az én anyám aztán a leghangosabb képviselője annak, aki dramatizálva közli, hogy nem, olyan nincs, hogy kivételezés, ő csak olyan helyre ment, ahol őt elfogadták a GYEREKEIVEL együtt... Azt hinnéd, minden szép? Hát nem... Engem megszült kb. pasifogónak, és sokkal ocsmányabbul bánt velem, mint a két nővéremmel. Püfölt és úgy beszélt velem, mint kocsis a lovával, még volt szomszéd is, aki megbotránkozott rajta. Ennyit a nagy "egyformán szeretem a gyerekeimet, és a gyerekeim nélkül soha" rózsaszín maszlagról.
2021. szept. 4. 19:47
 10/17 anonim ***** válasza:
95%

Az a legegyszerűbb ha megkérdezed és elmondod nekik is ezeket, amiket ide leírtál.

Egyébként egyetértek azzal, hogy mindig van egy "jobb". Általában a kisebbek szoktak lenni a kedvencek

2021. szept. 4. 19:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!