Mit tegyek, ha a szüleim egyáltalán nem támogatnak, de a húgomat igen?
Figyelt kérdés
Mindketten egyetemisták vagyunk és dolgozunk is mellette részmunkaidőben. Én februárban költöztem el albérletbe a párommal, mert szerettünk volna egy kis privát szférát, illetve a távoztatás teljesen kivitelezhetetlen volt úgy, hogy az egész család otthon volt. Sem a költözés során, sem azóta nem segítettek, és itt nem csak az anyagiakra gondolok. Egyáltalán semmi érdeklődést nem mutattak aziránt, hogy hogy alakul a költözés (előtte fel kellett újítani a lakást, amit mi magunkra vállaltunk mert egy közeli ismerős lakását vettük ki) vagy úgy egyáltalán hogy vagyunk. Azt mindigis ellenezték, hogy egyetem mellett dolgozzak, ismerősöktöl is mindig azt hallottam vissza, hogy nem kell dolgoznunk a húgommal, mert ők támogatnak mindenben a tanulmányok végéig, ezt mondták mindenkinek. A húgomnak a fizetése mellé rendszeresen adnak pénzt, vesznek neki ruhákat, cipőt, tanszereket, drágább sminkeket stb, és egyáltalán nem kell semmilyen otthoni költségbe beszállnia. Ezzel szemben én sosem kaptam semmit, pontosan ezért kezdtem el dolgozni, és mióta elköltöztem sem kérdezték meg egyszer sem, hogy lenne-e szükségem valamire. Nyilván nem erre alapozok, mert mégiscsak külön váltam, de egyértelműen sokat segítene a megélhetésünkön, ha támogatnának egy picit anyagilag. Azért tartom furcsának ezt a nagy ambivalenciát, hogy kifelé azt közlik, hogy ők nagyon támogatnak, aztán közben egyáltalán nem, mert mikor ők voltak fiatalok, az ő szüleik segítettek nekik az egyetem mellett is, illetve később is mikor már együtt voltak és összeköltöztek. Tehát egyikük sem úgy nőtt fel, hogy teljesen magára volt hagyva és ezt mintát hozta magával.2021. szept. 4. 18:25
11/17 anonim válasza:
Felnőtt, önálló életet kezdtél, miért is kéne támogatniuk?
12/17 anonim válasza:
Jaj 11-es... Nem ez a baj, hanem a kivételezés, ami képzeld, fáj, felnőttként is.
14/17 anonim válasza:
12es csakhogy a hugi otthon él, a kérdező felnőttest játszik máshol.
15/17 anonim válasza:
Ez nem "játszása" a felnőttesnek, és talán pontosan azért lakik otthon, mert őt érezhetően jobban szeretik és támogatják. Erre jössz te, és bekéedezed, hogy miért kellene a kérdezőt eltartani, később meg már az a bajod, hogy felnőttest játszik. Van sapka nincs sapka esete...
17/17 anonim válasza:
A 9-es hsz. miért lett lepontozva? Teljes igaz, hogy vannak kivételező szülők, és nem mind szeretik egyformán a gyerekeiket... Nem tudom, miért nem hiszek ezt el egyesek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!