Mit tegyek ha apához szeretnék költözni? 16l
Figyelt kérdés
Leszögezném hogy anyát is nagyon szeretem, eddig vele éltem, mióta apával elváltak. De apánál sztem jobb életem lenne. Nagyobb a háza, engedékenyebb, sose ideges, anyu meg néha mogorva velem ok nélkül..
Mit tehetek? Ha anyának ezt felhozom rosszul fog neki esni nagyon.
2021. okt. 10. 11:56
1/43 anonim válasza:
És apád is szeretné, hogy odaköltözz?
Mit csinálsz, ha a hétköznapokon, stresszesebb időszakokban ő is morgós lesz veled? Neki elnézed a pénz miatt? Vagy akkor továbbköltözöl a nagyszülőkhöz?
Elég kicsinyesen gondolkodsz annak ellenére, hogy már nem vagy kisgyerek.
2/43 anonim válasza:
Ha el akarod veszíteni anyádat egy nagyobb kecóért, csak rajta. Eszem megáll, milyen sekélyesek a mai tinédzserek. (Igen, én is voltam hasonló helyzetben, de eszemben sem jutott volna átcuccolni a másik szülőhöz, pedig mindkettőt nagyon szerettem.)
3/43 anonim válasza:
Minden szülő engedékenyebb, amíg nem nála élsz, amíg nem rajta van a felelősség.
4/43 anonim válasza:
Apad azért engedékeny meg nyugodt, mert nem vele élsz.
5/43 anonim válasza:
Munkatársamhoz nemrég költözött oda a 14 éves lánya. Azt mondta jelezte a gyámügyön. Meghallgatták a lányt az elmondta miért, aztán az anyukát, akinek nem volt ellenvetése. Kimentek az apukához környezettanulmányra, mindent rendben találtak és hivatalosan nála lakik. Azt nem tudom pontosan mennyi időbe telik elintézni az egészet.
6/43 anonim válasza:
Aztán amikor apádnál is kitelik a becsületed, kinek a nyakára költöznél tovább? Amúgy bíróság határozta meg, hol, kivel élj, ezt be kell tartanod, vagy új elhelyezési pert indíthatnál - ha nem volnál 18 éven aluli, és anyád mondjuk drogos lenne, és verne. Így nincs ok a tartózkodási helyed megváltoztatására. Szégyenteljes viselkedés amúgy a pénz meg a jólét után vonulni. Rossz nevelést kaphattál.
7/43 anonim válasza:
beszéld meg a szüleiddel. Mondjuk anyádnak ne úgy add elő hogy "apámnál több a lóvé, és szart se vár el" mert garantált hogy megharagszik érte.
8/43 anonim válasza:
Apad amúgy szeretné, hogy hozza költözz?
9/43 anonim válasza:
16 évesen már eldöntheted melyik szülőnél szeretnél lakni! Elsőnek gyámügyön kell jelezni, ott elmondják hogyan tovább. Elvált apuka vagyok, van két lányom és nem értem mi bajotok van azzal, ha az apuka neveli a gyerekeit? Imádnak nálam lenni a lányok, egyáltalán nincs több veszekedés, mit egy teljes családban. Minden probléma nélkül magamhoz venném őket, ha úgy alakulna a helyzet. Nem értem, miért bántjátok ezt a lányt.
10/43 anonim válasza:
Próbáld ki azt a variációt - egyelőre -, hogy édesanyádat tehermentesíted. Hogy munka után ne neki kelljen elindítani a mosást, kiporszívózni, elmosogatni, a másnapi reggelin/ebéden törni a fejét. Hátha kevésbé lesz feszült..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!